Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19664
De la 07 Ianuarie 2003
122879731
Congresul PSD de la Alba Iulia:

Victor Ponta a fost desemnat candidat la Presedintie

  • 12 September 2014, 23:00
Congresul extraordinar al PSD a validat, vineri, cu unanimitate de voturi, scrutinul intern prin care Victor Ponta a fost desemnat candidat la prezidentiale, dupa ce in alegerile interne s-au contabilizat 68 de voturi "impotriva" si 182 de abtineri, anunta Mediafax.
In cadrul acestui scrutin intern, au fost consulati 414.917 membri de partid, care s-au exprimat prin vot.
Astfel, din 414.917 membri consultati, 414.667 au votat "pentru", 68 au votat "impotriva", iar 182 s-au abtinut.
Procesul verbal a fost citit in cadrul Congresului extraordinar, condus de la Alba Iulia de care presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.
Fiecare vicepresedinte regional a intrat in direct cu colegii de la Alba Iulia pentru a prezenta rezulatele scrutinului din regiunea sa.
Liviu Dragnea: Ne despart de Cotroceni 5 milioane de voturi; suntem in stare sa le avem?
Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, s-a adresat, vineri, Congresului PSD, reunit la Alba Iulia, el precizand ca social-democratii au nevoie de peste cinci milioane de voturi pentru a da presedintele Romaniei, el intrebandu-i pe delegati daca sunt in stare sa le obtina.
"Va pun o ultima intrebare: ne despart de Cotroceni peste cinci milioane de voturi. Suntem in stare sa le avem?", i-a intrebat Dragnea pe delegatii PSD reuniti la Alba Iulia. El a precizat ca inainte de Congresul PSD din 2010, in care Victor Ponta a fost ales liderul partidului, a avut o discutie cu acesta, ultimul punct fiind candidatura acestuia la Presedintia Romaniei.
"Acum 4 ani si 7 luni am avut o lunga discutie cu Victor Ponta, am discutat ce credem ca ar trebui facut. Era inainte de congresul din 2010. Dumnezeu ne-a ajutat ca tot ce am stabilit atunci sa se realizeze. Ultimul punct a fost ca Victor Ponta sa ajunga presedinte", a spus Dragnea.
Sloganul PSD la europarlamentare, "Mandri ca suntem romani", reluat la Congresul de la Alba Iulia
Sloganul folosit de PSD la alegerile europarlamentare, "Mandri ca suntem romani", precum si motivele traditionale romanesti sunt reluate, vineri, la Congresul extraordinar al partidului, reunit la Alba Iulia pentru a valida candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale.
Astfel, delegatii veniti la reunine au gasit pe scaune pliante care il prezinta pe Victor Ponta dand mana cu oamenii si care au inscrise sloganele "Mandri ca suntem romani" si "Victor Ponta presedinte".
Pe verso, pliantele au inscris textul "Alba Iulia sustine Victor Ponta presedinte" si au imprimate celebrele motive traditionale romanesti, pe care PSD le-a folosit, de asemenea, in campania pentru alegerile europarlamentare.
Mai mult, panouri cu textul "Alba Iulia sustine Victor Ponta presedinte" si cu motivele traditionale romanesti sunt arborate in tot orasul Alba Iulia, pe stalpi.
Congresul se defasoara in sala de evenimente a hotelului Mercur, care se afla la intrarea in oras. Sala, intitulata "Cupola", are tavanul imbracat cu satin, care cade in falduri, ea fiind dotata cu un policandru enorm, in centru, si zece policandre mai mici.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Împăcarea dintre Ion şi Maria
Horoscopul zilei
Portariuc acuzat că face vraişte bugetul nostru local
Mulțime de școli fără autorizație de funcționare
Marius Oroșanu despre trădarea lui Florin Ghiorghiță
Florin Ghiorghiţă, marele trădător al opoziţiei din CLM Botoşani
Cadou muzical pentru pompierii botoşăneni
din partea colegilor din Republica Moldova
Un pui de urs se joaca si danseaza pe un teren de golf din Canada
Protest ACL la Alba Iulia fata de Guvernul Ponta
Manifestantii au adus cu ei o barca plina cu popcorn
Construirea unei baze NATO in Romania constituie o provocare grava pentru Rusia
Legislatia nu permite accesul fara Bacalaureat la studiile superioare
Discutiile Guvern - CE si FMI, de la Bruxelles, vor viza cea de-a doua rectificare bugetara
Botoşani: Personalităţi ale culturii trimise la pensie fără vreo mulţumire oficială
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog