Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
10050
De la 07 Ianuarie 2003
67797279

Conopida murata

  • 9 October 2014, 23:00
Ingrediente: 4 buc conopida , 1 varza mica rosie, 1 legatura frunze de telina, marar uscat, 4 buc hrean taiate rondele sau fasii, piper boabe, sare grunjoasa neiodata , apa.
Preparare: Conopida trebuie sa fie proaspeta si sanatoasa. Se rupe in buchetele si se tine cca 1 ora in apa cu sare. Pe fundul borcanului sau butoiului se aseaza mararul uscat si jumatate din cantitatea de hrean. Se aseaza conopida si varza taiata fasii , deasupra se presara piperul boabe si acoperim cu funze de telina. Se pregateste saramura: la 1 l apa adaugam 30 gr sare grunjoasa neiodata.
In functie de vas se calculeaza necesarul de apa si sare. Apa se incalzeste pana se dizolva sarea , apoi saramura se lasa sa se racesca si se strecoara. Saramura se adauga rece peste conopida , se aseaza un capac sau o greutate care sa mentina conopida in lichid.
Fermentarea are loc in doua etape. In prima perioada , in conditii normale, incepe la 3-4 zile dupa adaugarea saramurii si dureaza aproximativ 5 zile. Temperatura optima in acesta perioada este de 18-23 gr C.
A doua etapa dureaza 8-10 zile. In acesta perioada vasul cu muraturi trebuie pastrat la temperaturi mai joase 10-12 gr C. In timpul fermentatiei muraturile trebuie vanturate periodic pentru a asigura conditii egale de fermentatie in tot cuprinsul borcanului sau a vasului.
Trebuie asigurata evacuarea aerului din borcane pentru a impiedica formarea unui mucegai alb la suprafata lichidului. Muraturile se pastreaza la loc uscat si rece (8-10 gr C). Conopida murata se serveste alaturi de mancaruri cu carne si fripturi. Este delicioasa
Pofta Buna

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Bancul zilei: Amintire de neuitat
Locuitorii din Călărași din împrejurimi rămân fără curent electric
Ivan Turbincă caută spectatori sâmbătă la ora 18.00 la Casa de Cultura a Tineretului din Botoșani
Comunicat de presă APIA Botoşani
Horoscopul zilei
The Guardian: "Romania il va avea de partea ei pe Satana in disputa cu rivalii unguri"
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Laureatul premiului Nobel pentru chimie, Stefan W. Hell, la RFI
La liceul din Timisoara am avut un profesor de fizica fantastic
Eurostat: Romania - a treia cea mai abrupta ieftinire a locuintelor, din Uniunea Europeana, in trimestrul II
Traian Basescu cere Guvernului sa preia Rafinaria Lukoil daca firma rusa decide sa inchida operatiunile din Romania
Victor Ponta i-a urat succes lui Mircea Cartarescu la anuntarea premiului Nobel pentru Literatura
Cartarescu, pe Facebook: Resping cu dezgust urarile
Gabriela Firea revine cu un nou atac
Iohannis in tinerete facea traduceri, unii spun chiar mai mult, in afaceri dubioase cu infierea de copii romani
Ioan Rus, dupa intalnirea cu reprezentantii Dacia
Tronsonul Pitesti-Sibiu ar putea fi prins in Master Planul de transport ca autostrada
„Victor Ponta s-a dovedit a fi un premier slab și nepriceput”
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!