Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Mondene
Reportaje
Religie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3725
De la 07 Ianuarie 2003
122889374

Consilierul autovictimizat şi afacerea sa ratată

  • încinge spiritele în Primăria Flămânzi
  • 7 October 2009, 23:00
La Primăria Flămânzi situaţia este destul de încordată după ce s-a aflat că, la începutul acestei săptămâni, Eugen Creţu, consilierul personal al fostului primar Micuţaru, l-a acuzat pe Constantin Pitorac, actualul edil al oraşului de agresiune, depunând împotriva acestuia, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, o plângere însoţită de un certificat medico-legal. Fostul consilier susţine că în ziua de 28 septembrie, cea în care s-a prezentat în biroul primarului pentru a-i solicita eliberarea unui certificat fiscal necesar înstrăinării terenului „cu cântec”, pe care se află ruinele fostelor blocuri de garsoniere D1 şi D2, teren cumpărat de la fostul primar printr-o procedură discutabilă care, la ora actuală, face obiectul unui proces aflat pe rol la Curtea de Apel Suceava, Constantin Pitorac s-ar fi repezit la el şi l-ar fi lovit cu pumnul în nas.
Pe cealaltă parte, primarul oraşului Flămânzi respinge indignat acuzaţia, susţinând că, dimpotrivă, el ar fi fost cel agresat verbal şi ameninţat de fostul consilier chiar în biroul său, motiv pentru care ar fi solicitat intervenţia organelor de poliţie.
Conflictul dintre Constantin Pitorac şi Eugen Creţu este mult mai vechi, primul semnalând încă de pe vremea când era consilier încălcarea flagrantă a legii de către fostul primar Dumitru Micuţaru, care i-a facilitat fostului său consilier personal achiziţionarea ruinelor care nu au vrut să cadă la explozia din 2001, inclusiv terenul aferent acestora, pe o sumă modică, de doar 5.000 de euro, şi aceea virată în rate.
Primarul susţine că blocurile în cauză s-au vândut printr-un act cu cântec, pe care juristul primăriei, sesizând ilegalitatea, a refuzat să-l semneze. Documentul a fost iscălit în cele din urmă doar de fostul primar şi de secretara primăriei, care ar trebui să răspundă pentru ce au făcut. „Nici măcar nu a existat o hotărâre a Consiliului Local Flămânzi prin care să se aprobe scoaterea la vânzare a imobilului, ci doar una de trecere a acestuia din domeniul public în cel privat. Din acest motiv, după ce am ajuns primar, am contestat vânzarea imobilului la tribunal, mai ales că, pe terenul respectiv, singurul disponibil din zona centrală, vreau să construiesc locuinţe sociale. Am câştigat procesul la Tribunalul Botoşani dar şi el a făcut recurs la Curtea de Apel Suceava, unde dosarul se află pe rol”, ne-a explicat primarul de Flămânzi.
Acesta mai crede că, disperat probabil, pentru că ştie că va pierde procesul şi imobilul, Eugen Creţu a apelat la această stratagemă, încercând să obţină de la primărie un certificat fiscal de înstrăinare a terenului. Mai mult, din surse neoficiale am aflat că încrâncenarea fostului consilier personal ar fi atât de mare întrucât noua „afacere” ar fi putut să-i introducă în contul personal nu mai puţin de 50.000 de euro, adică de 10 ori suma cu care a cumpărat ruinele. „După ce a dat buzna în birou, cu hârtiile în mână, i-am solicitat să aştepte pe hol, pentru că nu aveam program de audienţă, indicându-i totodată să lase actele la secretariat, pentru a primi răspunsul în termen legal. În loc să se conformeze, a început să mă înjure şi să mă ameninţe, motiv pentru care m-am ridicat în picioare şi am solicitat intervenţia agenţilor de pază şi a poliţiştilor locali. În acelaşi timp, a scos şi el telefonul, apelând numărul 112, unde, cu un tupeu nemaipomenit, a solicitat o salvare sub pretextul că l-am lovit. A încercat tot timpul să mă provoace, nu mai vorbesc de vocabularul lui, şi după ce l-au dat poliţiştii afară, s-a urcat în maşină şi s-a dus la medicul legist, scoţând certificat că i-am spart nasul”, ne-a relatat întâmplarea primarul Constantin Pitorac.
De la secretara primarului, referentul Aglaia Anghel am aflat că în ziua respectivă Eugen Creţu s-a prezentat la serviciul acesteia, solicitând înregistrarea unor acte, precum şi eliberarea unui certificat fiscal de înstrăinare, necesar vânzării D-urilor. „După ce i s-a spus că va primi răspuns în termen legal a plecat ca din puşcă dar a revenit in zece minute mai târziu, fără să mai treacă pe la mine, intrând direct în biroul primarului. Imediat m-a sunat primarul, care mi-a solicitat să anunţ agentul de pază şi poliţie”, ne-a explicat secretara.
La apelul acesteia, în biroul primarului a sosit în doar câteva momente, Dumitru Todirenchi, adjunctul Serviciului de Pază şi Ordine din cadrul Primăriei Flămânzi. Acesta ne-a relatat că la intrarea sa în birou, „primarul stătea la birou şi scria iar Eugen Creţu se învârtea cu telefonul şi cu nişte hârtii în mână şi ameninţa, susţinând că a fost lovit. I-am spus că dacă are acte de lăsat să le ducă la secretariat iar dacă vrea să vorbească cu primarul să o facă pe un ton civilizat. În clipa în care în birou au intrat cei doi poliţişti, s-a întors spre ei şi i-a întrebat; „voi de ce aţi venit, bă?”.
Cert este că nici agentul de pază, nici secretara, nici poliţiştii nu au văzut, când au discutat cu Eugen Creţu, vreun semn, vreo vânătaie, vreun disconfort vizibil, din care să rezulte că acesta ar fi fost lovit.
Inspectorul Costel Mihai, cel care a ajuns la faţa locului la câteva secunde după ce a fost înştiinţat de caz prin serviciul 112, susţine că, Eugen Creţu ar fi întrebat doar „de ce a sosit poliţia în locul salvării? Noi am explicat că este de datoria noastră să intervenim în astfel de cazuri şi am intervenit să dezamorsăm conflictul. L-am invitat pe Eugen Creţu să părăsească biroul primarului şi să aştepte salvarea în faţa instituţiei, dacă vrea, oferindu-i totodată posibilitatea să-l transportăm noi la spital, dacă doreşte acest lucru. A refuzat să mai stea, s-a urcat în maşină şi a plecat”.
Vizavi de plângerea depusă de Eugen Creţu, înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, inspectorul Marcel Şchiopu, comandantul Poliţiei Flămânzi, susţine că, „dacă cererea a fost depusă la instituţia respectivă, atunci cu siguranţă dosarul va ajunge la noi pentru cercetări. Deocamdată, noi nu am primit oficial şi în limitele legii nici o plângere care să vizeze vreo vătămare corporală, ci doar o sesizare prin serviciul 112, de la Eugen Creţu, în urmă căruia un echipaj s-a deplasat la faţa locului pentru a dezamorsa o stare conflictuală”. Vom reveni cu amănunte după formularea primelor concluzii ale celor care cercetează cazul semnalat. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lupu îşi schimbă părul dar năravul ba
Vizita Delegaţiei Comisiei Europene la românii din Timoc
Cum a distrus Gh. Duca Academia de Ştiinţe a Moldovei
Discuţii între Patriarhul Daniel şi consulul Lia Roberts
despre viitoarea biserică românească
Scade numărul românilor angajaţi legal în Spania
„Suntem ceea ce mâncăm”
Monica Columbeanu si-a implinit un vis
Bilanţul incendiilor
Program TELE'M Botoşani, joi
Ţurcanu învârte sucitorul liberal
O frescă a politicii botoşănene postdecembriste
Eveniment editorial la care sunteţi invitat
Domn’ Costică şi chiloţii buclucaşi
Cerşetori la poarta Guvernului
Săptămâna aceasta se redeschid Galeriile de Artă „Ştefan Luchian”
În loc de telefon a prostit-o cu un săpun
A fost descoperit şoferul care a lovit un copil şi a părăsit locul accidentului
Au „pus-o” de mămăligă
N-au primit salariile, dar vor primi amenzi
Nevoia de medici de familie există, ei lipsesc
Stomatologului Marius Enache nu-i este frică de bolnavii HIV/SIDA
Campania de vaccinare împotriva gripei de sezon gata de start
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog