Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13946
De la 07 Ianuarie 2003
122874013
Continua scandalul la Uniunea Scriitorilor:

Nicolae Manolescu, despre Eugen Simion - E un tampit.

  • Puteti sa dati pe post chestia asta
  • 29 March 2016, 23:00
Presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania, Nicolae Manolescu, l-a facut "tampit" pe criticul literar si academicianul Eugen Simion, intr-o declaratie acordata agentiei Mediafax.
"E un tampit. Puteti sa dati pe post chestia asta."
Aceasta a fost reactia presedintelui Uniunii Scriitorilor, Nicolae Manolescu, dupa, intr-un interviu acordat luni, Eugen Simion spunea ca nu a fost exclus, ci suspendat din USR pentru ca a intarziat sa isi plateasca cotizatia.
"Nu, n-am fost exclus ... Am fost suspendat. M-au suspendat ca am intarziat sa platesc cotizatia. Nu m-a cautat nimeni, nu m-a intrebat nimeni inainte de a ma suspenda si am aflat ca exista o comisie de monitorizare. N-o sa ma sinucid din cauza asta. S-a intamplat anul trecut. Am ramas asa. N-am raspuns la chestia asta. Fostul meu coleg si prieten, Manolescu, coleg de Academie, a gasit ca asa e bine. Sper ca USR sa devina mai puternica si mai bogata prin aceasta suspendare a mea", afirmase Simion.
In replica, Nicolae Manolescu a declarat: "Sunt prostii. Am mai auzit. El a declarat ca a fost exclus. E un tampit. Puteti sa dati pe post chestia asta". Presedintele USR a declarat ca Eugen Simion este doar suspendat la aceasta ora pentru ca nu si-a achitat cotizatia si ca profita de acest lucru pentru a lovi in Uniune:
"Nu l-a exclus nimeni, iar suspendarea este o forma statutara daca nu-si plateste cotizatia. Vine, si-o plateste, ramane in ... dar n-are drept sa voteze. Atata tot. Cum sa-l exclud pe Eugen Simion din Uniune? E o prostie. Nu stiu de ce profita de chestia asta. Puteti sa dati asta pe post: ca eu am zis ca e un tampit.¬
"Nicolae Breban nu e nici macar suspendat"
De asemenea, Nicolae Manolescu a lamurit si situatia lui Nicolae Breban, care declarase tot luni ca a fost exclus din USR: "Am fost exclus din Uniunea Scriitorilor. Imi pare rau ca Uniunea Scriitorilor in loc sa se ocupe de problemele grave ale invatamantului, ale culturii ... Vedeti ca e atacata si programa scolara. Ei se ocupa cu fleacuri acolo, dau lumea afara, fac sedinte, ca pe vremea comunismului".
Referitor la aceasta excludere, Nicolae Manolescu a declarat: "Nici macar nu stiu sa fi fost suspendat, ca parca are cotizatia platita. Nicolae Breban nu e nici macar suspendat. Simion e suspendat, asta inseamna ca nu poate sa voteze, atat. Oricum nu sunt alegeri si el nu da pe la Uniune. Nici n-a venit de ani de zile asa ca nu e o problema, iar de excludere nici vorba, nu i-a exclus nimeni. Sunt membri ai Uniunii".
In finalul declaratiei sale, Nicolae Manolescu a precizat ca exista un proces in curs la aceasta ora fata de actiunile gruparii disidente conduse de Cristian Teodorescu si Florin Iaru, si exclusi din USR: "Suntem in proces. Am facut proces si ei vor sa se inscrie la judecatorie si noi ne opunem si nu se vor inscrie, va asigur".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Ciorbă ţărănească
Bancul zilei: Şi copii pot da sfaturi
Horoscopul zilei de 30.03.2016
Pocăinţa ipocrită a lui Florin Ţurcanu
Ioan Rotundu
Botoşani: Diversiunea creată de Dinu Stamate la Asociaţia nr. 11
Ioan Rotundu
PSD a împins TERMICA în FALIMENT
Sindicatul din SCDCOC Popăuţi reclamă la prefect birocraţia celor de la ISU
birocraţie care păune în pericol vieţi umane
Accident rutier in Cehia, 4 romani au murit si alti trei au fost raniti
Miting impotriva lui Viktor Orban:
Protestatarii i-au cerut premierului ungar sa isi prezinte sursele averii
Nu putem schimba lumea, dar ne putem schimba noi
Senatorul Daniel Savu a demisionat din PSD
Propunerea controversata a unui parlamentar:
program de 10 ore/zi iar weekendul sa aiba TREI zile. Reactiile romanilor
Managerul de campanie a lui Donald Trump a fost arestat,
fiind acuzat ca a agresat un reporter
La Varniţa, la poale de codru verde.
Dan Mihalache nu face parte din delegatia presedintelui Iohannis in SUA
Afirmatiile lui Sebastian Ghita potrivit carora presedintele Iohanis este in "pragul demisiei", o ineptie
surse din Administratia prezidentiala
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog