Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Religie
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23314
De la 07 Ianuarie 2003
122883381

Controalele gestapoviste ale Poliţiei de Frontieră, alungă turiştii

  • 3 September 2008, 23:00
Două nave de croazieră de cinci stele sub pavilion străin şi una sub pavilion românesc, care efectuau trasee turistice pe Dunăre, au fost oprite de Poliţia de frontieră Galaţi iar turistii controlati ca ultimii infractori, desi erau elvetieni, americani, germani. Acestia jura ca nu vor mai pune piciorul in Romania, si asta in vreme ce Ministerul Turismului cheltuie zeci de milioane de euro pentru a " imbunatati" imaginea Romaniei in lume!
Iată ce povesteşte Andreea Pavel de la echipa Dezvăluiri
Reprezentanţii vaselor susţin că aceste controale au reprezentat un abuz, dat fiind faptul că, atunci când nu există sesizări clare privind existenţa vreunor probleme, control trebuie făcut doar la intrarea sau ieşirea din ţară şi în portul de destinaţie, doar atunci când este cazul. Turiştii străini au fost surprinşi neplăcut de intervenţia poliţiei şi iată cum se confirmă, din nou, faptul că România nu ştie să-şi valorifice potenţialul turistic.
Navele de lux, pline de turişti străini, nu aveau ca punct de oprire portul Galaţi, ci pe cel tulcean, unde exista un birou de control. Pe de altă parte, şefii Poliţiei de Frontieră Galaţi precizează faptul că au greşit doar în cazul navei Amadeus Clasic, sub pavilion românesc, despre care au recunoscut că nu trebuia oprită. Pentru celelalte două, River Cloud (pavilion elveţian) şi Victoria (pavilion maltez), Vasile Năstase, ofiţer de relaţii cu presa în cadrul Poliţiei de Frontieră, susţine că s-a acţionat conform unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului din 2001. Referitor la acest caz, Vasile Năstase a declarat pentru o televiziune naţională, următoarele: "Poliţiştii au avut o justificare într-un articol din ordonanţa de Guvern 105/2001. Potrivit art.27, alineat 7, navele sub pavilion străin care navighează în tranzit fără oprire pe Dunărea interioară sau pe canalul Dunăre Marea Neagră sunt supuse controlului în portul Călăraşi, respectiv în portul Galaţi".
Din cauza taxelor, americanii se refugiază la bulgari
Se ştie despre croazierele pe Dunăre că sunt la foarte mare căutare, mai ales în ceea ce priveşte turiştii străini. Totuşi, astfel de exemple şi experienţe, pot pune în dificultate turiştii în momentul în care ar mai fi puşi să viziteze România încă o dată. Vasele de croazieră luate în discuţie sunt de cinci stele şi oferă servicii de foarte bună calitate pentru mii de turişti. În traseul navelor intră şi vizitarea diferitelor obiective de pe traseu.
Iată că de această dată, acest lucru nu a fost posibil, tocmai din cauza atitudinii ostile a reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră. Un alt exemplu ar fi acela în care România a pierdut o bună parte din turiştii americani, care preferau croazierele pe Dunăre, din cauza taxelor de canal percepute pe Canalul Dunăre – Marea Neagră. Taxele ajung la un număr de 15! Cetăţenii americani au preferat astfel alte locuri de relaxare, unul dintre acestea fiind Bulgaria, unde se opresc la Silistra şi sunt transportaţi cu autocarul la Nisipurile de Aur. În ceea ce priveşte controlul oficialităţilor din alte ţări, Serbia ar fi un bun exemplu pentru români. O ţară foarte puţin flexibilă în acest domeniu, până de curând. Totuşi, aici navele sunt supuse unei singure verificări şi aceea în punctual de oprire. În Austria, în perioada Campionatului European, vasele de croazieră au fost anunţate oficial de posibilitatea unui control inopinat, pentru asigurarea unei securităţi sporite, însă, cu toate acestea, în cele din urmă nu a existat nici unul.

Străinii fug de verificări
Nicolae Lovin, comandantul navei sub pavilion românesc, "Amadeus", susţine, însă, contrariul. Acesta consideră că toate controalele effectuate de poliţiştii de la Galaţi nu îşi găsesc justificarea şi mai mult decât atât, intră în contradicţie cu uzanţele navale din ţară şi străinătate. Lovin precizează faptul că, în condiţiile în care există un punct de control în portul de destinaţie, nu este permisă oprirea nici unei nave de pasageri în marş, indifferent dacă este sub pavilion românesc, ori străin.
Comandantul a adăugat de asemenea, faptul că turiştii străini sunt puşi astfel în situaţii delicate şi că aceste acţiuni nejustificate ale poliţiei nu fac decât să alunge turiştii din România, către alte ţări unde autorităţile sunt mult mai flexibile. Lovin a punctat în finalul declaraţiei că situaţia devine cu atât mai revoltătoare, cu cât nu a existat nici o sesizare precisă cu privire la navele luate în colimatoriu de Poliţia de Frontieră.
Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa [email protected]


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CLXXXI)
(Ioan Rotundu)
MAE nu se luptă pentru intereselor românilor, ci pentru cele ale PETROM
mascarada procesului de la Haga
Cum îţi poţi pierde casa pentru ca nu ai plătit O ASPIRINĂ
specula bancară cu sănătatea romanilor
Profesorii de liceu vor preda de anul acesta istoria comunismului
Reabilitarea politicii externe şi marşului revizionismului rus
Vizita de propagandă a 10 etnici români din Kazahstan şi Kargastan la Bucuresti
Comunicat de presă ADRNE
Pro Tv lansează producţii noi în toamna 2008
Poliţia Comunitară se bucură de tot mai multă încredere
Au fost furate microfoanele prezentatorului
Program Tele'M Botoşani joi, 4 septembrie
Horoscop
Treabă pur românească
Olguţa, privită pervers de...
Văcari în conformitate cu normele europene
(Ioan Rotundu)
La Tudora, lucrare închinată Domnului
Festivalul folcloric “Serbările pădurii” devine tot mai internaţionalizat
Greva fermierilor a sunat a ameninţare
Hoţii au prădat apartamentul directorului Oprişanu
prada a fost bogată
A început epurarea directorilor de şcoli
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog