Comercianţii de carne sunt cei asupra cărora se vor îndrepta cele mai multe controale. Controale vor începe în a doua jumătate a lunii şi la restaurante şi pensiuni, unde se vor organiza petrecerile de Revelion.
Sunt amenzi foarte mari după noua legislaţie şi sperăm să nu avem ocazia să le aplicăm. Vom verifica încadrarea în termenele de valabilitate a produselor, cum se prezintă marfa din punct de vedere organoleptic, condiţiile de depozitare, a declarat medicul Stela Creţu, directorul adjunct al DSP.
Inspectorii sanitari veterinari au anunţat că vor acorda o atenţie deosebită comerţului cu carne de porc, datorită riscurilor de îmbolnăvire de trichineloză în cazul în care carnea nu este verificată înainte de punerea în vânzare pe piaţă. De ce aceste controale se intensifică la sărbători? Pentru că sunt pentru inspectori şi un pri9lej extrem de favorabil aprovizionării într-un mod gratuit. Este o practică păstrată de la comunişti şi care dă rezultate şi în capitalism, mai ales la români. Doina Marcu)