Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
15819
De la 07 Ianuarie 2003
67042966

Coplata la medicii de familie s-a amânat pentru la anul

  • 8 November 2009, 23:00
Dacă la nivelul Ministerului Sănătăţii nu se ia vreo decizie care să amâne intrarea în vigoare a coplăţii, de la începutul anului viitor vom plăti orice vizită la medic, orice consultaţie. Această modificare în sistemul sanitar ar fi trebuit să fie deja în vigoare, dacă se accepta intrarea coplăţii de la 1 septembrie, cum era programat la un moment dat. Acum medicii spun că se va merge pe coplată de la 1 ianuarie 2010.
„Era în proiectul ministrului Bazac introducerea coplăţii în sistemul sanitar, dar schimbările la nivel de minister pot da impresia că ar putea să se renunţe la introducerea coplăţii. Eu nu cred că va fi aşa, pentru că este nevoie de coplată pentru a mai aduce fonduri la sănătate şi în alte ţări funcţionează de mult sistemul coplăţii. Însă acum cred că intenţionat este trecut sub tăcere acest subiect pentru că este campanie electorală şi nu vorbim de o măsură populară”, a declarat un medic de familie.
În timp ce medicii au susţinut încă de la început ideea introducerii coplăţii, cu menţiunea existenţei unei protecţii sociale pentru cei cu venituri mici, pacienţii sunt de-a dreptul speriaţi de perspectiva introducerii coplăţii. „Şi aşa este greu, pentru cei bolnavi, să îşi cumpere toate medicamentele, dar dacă se va mai plăti şi consultaţia, atunci ce rost mai au asigurările de sănătate. Faptul că s-a spus că va fi o sumă modică nu poate să ne liniştească. Sunt care nu au nici acea sumă mică şi atunci acea persoană este condamnată să nu mai intre în cabinetul medical. Vor ajunge la spital în stare gravă şi atunci statul va cheltui mai mult pentru asistenţă medicală”, consideră Maricica Damian, pensionară.
Medicii botoşăneni susţin că la întâlnirile pe care reprezentanţii lor le-au avut cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii se lua în calcul şi aplicarea coplăţii în sistemul sanitar din primăvara anului viitor. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Program TELE' M Botoşani, luni
Horoscop
Ne(guiţă) la şef...!
Ţurcanu, tocilarul!
Ţâbu şi... una mai săltăreaţă!
Luat de îngeri în ceruri
Pui îmbrobodit în şuncă
Ei îl vor scoate preşedinte pe Băsescu!
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Oraşul Ştefăneşti are subunitate de pompieri
Pe urmele beţivilor din trafic
Botoşănean accidentat grav pe trecerea de pietoni
Primarul de Ungureni şuguieşte că taie lumina în comună
Primăria Unţeni rămâne făr㠄avion”
Profesorii iar vor grevă
Manifestare suspendată de frica gripei porcine
Agresivitate electorală în tot judeţul, împotriva PSD
Şcoala de la Burla se prăbuşeşte încet-încet
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!