Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1090
De la 07 Ianuarie 2003
123111489
pnl
Corespondenta din SUA

Impresii despre întâlnirea cu Victor Ponta la Chicago

  • 23 February 2012, 23:00
Cei din România au fost disperati sa știe ce a făcut liderul principalului partid din opoziție la Chicago si in America. Am primit telefoane si mesaje de la colegii din presa scrisă si televiziune sa le spun ce si cum, ca acestia ii pierdusera de o săptămâna urma lui Ponta.
O pierdusera pentru ca acesta nu prea vroia sa vorbească cu ei. Acest lucru reiesind foarte vadit si din discuțiile pe care le-am avut in particular. A ajuns probabil la aceeași concluzie cu a președintelui Basescu care a tainuit si el vizita la Washington DC. Diferența a fost ca Traian Basescu s-a văzut fata in fata cu Obama, pe cand liderul PSD, in speranta ca vor veni la putere, doar si-a facut introducerea unor oficiali, a caror nume au ramas tainuite.
Victor Ponta a evitat sa dea numele celor cu care s-a întâlnit pentru ca nu erau probabil nume cunoscute si de rezonanta așa cum si-ar fi dorit presa din tara. A evitat poate sa le spuna ca sa nu il poată ironiza presa, lucru de altfel pe care chiar domnul Ponta l-a făcut cu Basescu, zicand la vremea respectiva ca președintele a mers pe ușa din dos sa se vadă cu servitori.
Probabil ca acum a realizat ca si acești "servitorii", mai puțin cunoscuți publicului, sunt extrem de importanți, pentru ca ei sunt cei care de fapt știu cel mai bine relațiile dintre cele doua tari. Ei sunt experții care fac profilul politicianului roman si dau mai departe dosarul celor de la vârf.
Revenind la intalnirea cu domnul Ponta acesta mi s-a parut mai OK, ca sa zic asa, in realitate decat politicianul pe care il vezi in presa si la televizor. Adica un om cu care poti sa ai un dialog. Chiar daca as tinde sa cred in sinceritatea dumnealui, sau cel putin in materie de declaratii, realitatile de pe scena politica si mai ales coalitia din care face parte, USL-ul, si Crin Antonescu, ma fac sa cred altceva. Daca e sa ne uitam doar la circul facu azi in parlament de colegii dansului din USL tot ce ne-a declarat se cam duce pe apa sambetei.
Unde este opozitia care nu distruge si care de fapt are o atitudine constructiva? Cum poate sa ne convinga ca vor fi sau vor face lucruri si mai bune decat actualii guvernantii, care fie vorba intre noi, au si ei pacatele lor, si nu putine?! Sau poate chiar doreste si incearca, dar nu reuseste din cauza celorlalti?!
In declaratiile pe care le-a facut aici la Chicago a sustinut ca nu este deacord ca presedintele sa fie schimbat si nici cu cacealmaua pe care noi o vedem in mod frecvent in politica damboviteana. Pai si atunci de ce atata scandal cu incercarea de demitere?! Oare nu coalitia din care face parte a provocat si-a visat sa schimbe guvernul si pe presedinte? Oare de ce nu lasa asa cum el insusi declara ca poporul, prin vot la alegeri, sa fie cel care decide?!
Vizita la Chicago chiar daca neanuntata, a fost binevenita pentru ca e bine sa cunoasca de la fata locului situatia comunitatii romanesti de aici. La fel ca orice alt politician venit in zona a fost si el bine primit indiferent de culoarea politica. Prezenta domnului Ponta a fost insa de aceasta data mai mult prin jurul liderilor si oamenilor din bisericile neoprotestante. Acesta avand cel putin doua intalniri cu lideri din bisericile baptiste si penticostale. Una din ele fiind biserica Elim dupa cum declara insusi pastorul Cristian Ionescu. Victor Ponta n-a vizitat intamplator aceste biserici acesta fiind introdus de catre fostul primar din Arad Dorel Popa, el insusi pastor.
Se pare ca voturile romanilor neoprotestanti sunt extrem de curtate de majoritatea politicienilor. Ramane insa de vazut cu cine vor vota romanii din SUA la viitoarele alegeri. Pana una alta este bine ca macar acesti lideri isi gasesc timp sa se si intalneasca cu electoratul, lucru care ar trebui sa-l faca intr-o proportie mult mai mare. Ar fi de preferat sa stea si sa polemizeze mai putin pe la televizor, sa fie mai mult pe teren, printre cetateni pentru a le afla problemele si pentru a avea cum spunem noi acel "personal touch and feeling".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Regrete sexuale
Caricatura zilei
Sulfina Barbu: Este necesară o mişcare de centru-dreapta
ar trebui să înceapă discuţiile
Încep să cred că reforma în Poliţie nu a fost niciodată începută
mă voi implica personal în schimbări
CE: Creşterea economică pentru România în 2012 este estimată la 1,6%
Bancul de 11 milioane de euro.
sau cum 9,5 milioane de animale se "mutau" dintr-un judeţ în altul pentru a incasa subvenţiile
Incendiu provocat de o ţigara aprinsă
O bătrână şi doi copii arşi de vii într-un incendiu la Dorohoi
Buhăianu vrea demisia senatorului Crin Antonescu
senatprul are 0% prezenţă la şedinţele Senatului
Depoutatul Rebenciuc condamnă colegii din USL
„Se joacă de-a greva” afirmă el
Şcolile s-au închis din considerente economice
Botoşani: Staţiunea Popăuţi îşi va închide porţile
cauza este lipsa performanţelor în munca de cercetare
Sanitas vrea salarii în loc de medicamente pentru bolnavi
Grupul Şcolar „Elie Radu” nu este agreat de elevi
Gradaţiile de merit se stabilesc la nivel de şcoală
Lungi liste de aşteptare la analizele medicale gratuite
Crin Antonescu şi posmagii lui Creangă
Ioan Rotundu
Dumnezeu sa il ierte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog