Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10322
De la 07 Ianuarie 2003
122895971

Cotlete de porc la grătar cu saramură din verdeţuri proaspete

  • 29 April 2009, 23:00
Ingrediente: 6 cotlete de porc, cu os, 3 linguri de zahăr brun, 1 linguriţă sare grunjoasă, 1 cană de cidru de mere, 2 căni apă rece, 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri oţet balsamic, 1 linguriţă piper negru măcinat, 3 fire întregi de rozmarin proaspăt, 2 frunze dafin.

Preparare: Puneţi zahărul brun, sarea grunjoasă şi cidrul de mere într-un vas. Amestecaţi bine pentru a se dizolva zahărul şi sarea. Adăugaţi apa, uleiul de măsline, oţetul balsamic, piperul, rozmarinul şi frunzele de dafin.
Puneţi cotletele de porc în două pungi mari de plastic. Pentru a fi mai siguri că nu se răstoarnă, puneţi pungile într-un vas. Turnaţi saramura peste cotlete, închideţi pungile şi puneţi-le la frigider pentru 3 ore. Scoateţi cotletele din saramură şi puneţi-le pe o tavă mare. Presaţi-le cu un prosop de hârtie pentru a se usca şi lăsaţi-le să ajungă la temperatura camerei înainte de a le pune pe grătar.
Tratarea termică se va face la aprox. 240 grade Celsius. Periaţi uşor ambele părţi ale cotletelor cu ulei de măsline şi asezonaţi-le cu sare şi piper. Uscaţi cotletele la căldură directă, lăsându-le câte 2 minute pe fiecare parte sau până când s-au imprimat pe ele urmele barelor.

Menţiuni: Luaţi cotletele de pe grătar şi înfăşuraţi-le în folie de aluminiu. Lăsaţi carnea să se răcească 10 minute înainte de a o servi.
Poftă bună!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor LXVIII
Horoscop
Amanţi superdeştepţi
Cătălin Botezatu face dezvăluiri şocante
Flămânzean dispărut cu doi ani în urmă de la Stâna Novaci
Locuri de muncă pentru 50 de şomeri
Acţiune culturală comemorativă la Montréal
Este nevoie de asistente medicale
Estera Bulbucan, arestată în Chicago pentru furtul unei ambulanţe
Manuela Manolache, singura solistă româncă dintr-o orchestra italiană
După protestele anticomuniste din 7 aprilie de la Chişinău
doi tineri nu pot fi găsiţi de părinţi
"Stabilitate peste cadavrele tinerilor omorâţi de poliţie este o crimă"
Alianţa PDL – PSD a funcţionat iar Manolache a fost ales vicepreşedinte CJ
cel învins nu este Ciobanu, ci Ţurcanu
Funcţia de subprefect a costat-o pe Viorica Afrăsinei 9.000 lei
Centru comunitar pentru evreii botoşăneni
Tinerii instituţionalizaţi botoşăneni iau gratuit lecţii de karate de la un gardian
Prefectul de Botoşani nu abandonează lupta pentru terenuri
Concert pentru „mama”
Primim la redacţie: Un nou abuz al firmei Hi Speed Ricovery
Mămică la doar 14 ani!
La concurs, posturi bine plătite!
Gripa porcină ne dă târcoale
Derută în rândul asistenţilor medicali comunitari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog