Preparare: Puneţi zahărul brun, sarea grunjoasă şi cidrul de mere într-un vas. Amestecaţi bine pentru a se dizolva zahărul şi sarea. Adăugaţi apa, uleiul de măsline, oţetul balsamic, piperul, rozmarinul şi frunzele de dafin.
Puneţi cotletele de porc în două pungi mari de plastic. Pentru a fi mai siguri că nu se răstoarnă, puneţi pungile într-un vas. Turnaţi saramura peste cotlete, închideţi pungile şi puneţi-le la frigider pentru 3 ore.
Scoateţi cotletele din saramură şi puneţi-le pe o tavă mare. Presaţi-le cu un prosop de hârtie pentru a se usca şi lăsaţi-le să ajungă la temperatura camerei înainte de a le pune pe grătar.
Tratarea termică se va face la aprox. 240 grade Celsius. Periaţi uşor ambele părţi ale cotletelor cu ulei de măsline şi asezonaţi-le cu sare şi piper. Uscaţi cotletele la căldură directă, lăsându-le câte 2 minute pe fiecare parte sau până când s-au imprimat pe ele urmele barelor.
Menţiuni: Luaţi cotletele de pe grătar şi înfăşuraţi-le în folie de aluminiu. Lăsaţi carnea să se răcească 10 minute înainte de a o servi.
Poftă bună!