Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6597
De la 07 Ianuarie 2003
122866664

Crede că actele reprobabile ale profesorilor trebuie sancţionate mângâietor

  • 2 April 2008, 23:00
În cazul profesorului de la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” din Dorohoi au apărut mai multe probe care îl incriminează pe profesorul Gabriel Alexandru, acuzat că a pipăit sexual pe unele dintre liceene. Noile probe constă într-un filmuţet care îl prezintă pe profesorul de la Dorohoi pipăind pe una din elevele sale. La scurt timp după apariţia acestui material pe Internet, a venit şi decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean care a solicitat suspendarea profesorului cel puţin până la sfârşitul anului şcolar. Conducerea Inspectoratului a spus că nu este exclusă nici posibilitatea ca acestui profesor să i se ia dreptul de a mai profesa la catedră, calificând fapta acestuia ca fiind fără precedent în judeţ.
”Începând cu data de 1 aprilie profesorul nu va mai putea preda. Acest lucru este valabil cel puţin până la sfârşitul anului şcolar. În 30 de ani de activitate nu am întâlnit un asemenea comportament, indiferent de circumstanţe profesorul trebuie să se comporte model”, a declarat Adrian Lăcătuş, inspector general adjunct.
La momentul actual părerile sunt împărţite. Unii spun că eleva este de vină deoarece vestimentaţia ei era deosebit de provocatoare, alţii îl găsesc vinovat pe profesor care nu a dat dovada de profesionalism. În schimb, unele persoane, cum ar fi liderul SIP Maria Ţiprigan, susţin că regulamentul actual ar trebui să aibă unele prevederi care conţină şi etape premergătoare acestei decizii finale de suspendare a profesorului. Prima dintre ele ar fi mustrarea în cadrul colectivului didactic, după care aducerea în Consiliul de Administraţie al ISJ şi mustrarea de către cadrele superioare.
Aceasta merge pe ideea unei sancţionări morale în prima fază. „Totuşi indiferent de situaţie profesorul trebuia să dea dovadă de profesionalism. Profitând de acest incident ar trebui adăugate în regulament câteva sancţiuni premergătoare suspendării. Nu sunt de acord cu sancţionarea imediată”, a declarat Maria Ţiprigan.
Concret nu se ştie a cui a fost vina, cert este doar un lucru, învăţământul botoşănean a ajuns să fie din ce în ce mai cunoscut, dar negativ. În ce priveşte opinia liderei de sindicat, ea este discutabilă din mai multe puncte de vedere. Nu se poate ca un profesor care violează o elevă să fie mustrat, la al doilea viol să fie mustrat de superiori iar la al treilea să se ia altă sancţiune mângâietoare. Când ţi-ai încălcat statutul de profesor, comiţând o faptă reprobabilă, nu eşti sancţionat gradat, trebuie să fii dat afară din învăţământ pentru totdeauna. Iar pe lângă sancţiunea disciplinară să fie aplicată şi cea penală. Numai aşa se vor stopa comiterea unor acte necugetate şi incalificabile faţă de statutul de pedagog. (Andreea UNGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Turismul electoral religios s-a dovedit eficient şi benefic
Georgianul Enuchidze a ales!
Ne întoarcem la Duminica Orbului
Prefectul a vizitat sediul Poliţiei din Dorohoi
Marea dezamăgire a lui Munteanu
Falsă euforie, falsă democraţie
Ioan Rotundu
Conservatorilor le plac suspansurile
Un preot va aplica legea la BEC
Diversiune maidaneză cu o vulpe suspectă de rabie
Comentariul comentariilor (LXXXIX)
(Ioan Rotundu)
Peter Imre vorbeşte despre operaţia sa estetică
Sărutul buclucaş
Ambiţia unui inginer român în Italia
La Varnita - 1 aprilie 2008 - lacrimi si reculegere
Liderii de la Tiraspol au început să se încaiere
Voronin ar putea propune schimbarea negocierilor în problema transnistreană
Premiaţi la Hârlău
Horoscop
Program TELE'M Botoşani, joi, 3 aprilie
Vinde avantajos, dar zona este una specială
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog