Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6097
De la 07 Ianuarie 2003
122891746
Crin Antonescu:

Am rezerve faţă de serviciile de informaţii, cu şefi cu tot

  • probabilitatea ca Laura Kovesi să devină şef al DNA este foarte mare, sper să nu se întâmple asta
  • 7 October 2012, 23:00
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sambata seara la Antena 3 ca are rezerve fata de serviciile de informatii si fata de sefii acestora, pentru ca nu au fost spulberate inca anumite indoieli acumulate la adresa lor.
"Cat am fost presedinte interimar nu mi-am putut forma o idee, daca serviciile sunt sau nu obediente presedintelui, numai ca e foarte clar ca in Romania, de 20 de ani, nu a existat suficienta vointa din partea politicienilor, din partea celor care au condus, de a sti mereu si de a controla mereu democratic ce fac serviciile acestea si pe de alta parte ca in aceste conditii ele au jucat si joaca un rol din ce in ce mai puternic, hipertrofiat, politic si economic. Am rezerve fata de servicii, cu sefi cu tot", a afirmat Antonescu, potrivit Agerpres.
El a sustinut ca nu este multumit de prestatia celor doi sefi de servicii de informatii (SRI si SIE), pentru ca acestia nu au dorit sau nu au putut sa spulbere toate indoielile care s-au adunat in jurul serviciilor.
"Acesti oameni trebuie sa spuna 'noi ne ocupam cu asta si numai cu asta, toate suspiciunile sunt neintemeiate', si aici trebuie sa vina cu argumente, lucru care ar face sa nu mai avem noi problema cine controleaza pe cine', a spus Antonescu.
El a adaugat ca atunci cand va fi modificata Constitutia trebuie analizat si aspectul controlului parlamentar fata de serviciile de informatii.
"Nu uitam ca si acum, din punct de vedere formal si legal, serviciile speciale, de informatii, sunt sub control parlamentar, sunt niste comisii speciale, exista niste rapoarte anuale pe care trebuie sa le dea in fata plenului Parlamentului aceste servicii.
Cat este realitate si cat este forma fara fond, aici cred ca stim cu totii, s-a ajuns chiar la formula anecdotica ca serviciile supravegheaza Parlamentul, si nu acele comisii serviciile. Pana la urma, indiferent cui ar fi subordonate serviciile, esenta sta tot in rolul pe care Parlamentul il joaca sau nu-l joaca. Adica noi vom avea cu adevarat democratie in Romania nu in functie de cine va fi mai puternic, presedintele sau premierul, ci daca Parlamentul va fi sediul ultim al puterii", a subliniat liderul PNL.
Crin Antonescu a mai declarat la Antena 3 ca i se pare foarte mare probabilitatea ca Laura Codruta Kovesi sa devina sef al DNA, adaugand ca nu intelege de ce premierul Victor Ponta a acceptat ca aceasta sa plece intr-o functie oficiala la Bruxelles.
"Mi se pare ca probabilitatea ca doamna Kovesi sa devina sef al DNA este foarte mare. Sper sa nu se intample asta. Nu-l pot intelege pe Victor Ponta (n.r. - ca a acceptat ca fostul procuror general al Romaniei sa plece la Bruxelles pe un post al statului roman).
Daca am spus foarte clar ca, din punctul nostru de vedere, doamna Kovesi, in fruntea Parchetului General, cel putin in perioada de dupa referendum, a actionat in mod partizan politic, am spus-o asa de tare incat domnul Ponta a mers pana la a face autodenunt la Parchet, simbolic, nu pot fi de acord cu decizia luata", a afirmat Antonescu.
Liderul liberal a adaugat ca, pe de alta parte, nu are ce sa faca, pentru ca decizia in legatura cu Kovesi apartine unui ministru al Justitiei pe care partidul pe care il conduce l-a propus.
"Am decis ca voi respecta toate deciziile pe care le ia ministrul Justitiei, ca ele nu sunt atinse de nicio recomandare, nemultumire. Pesemne doamna Pivniceru are ratiunile sale, nu pot fi insa de acord cu ea", a spus Antonescu.
In opinia sa, atat premierul, cat si ministrul Justitiei sunt "sub niste presiuni din partea unor birocrati de la Bruxelles, care cam duc de rapa Europa, in vreme ce urecheaza Romania".
Fostul procuror general al Romaniei Laura Codruta Kovesi a fost detasata la Ministerul Afacerilor Externe pentru o perioada de trei ani incepand cu data de 3 octombrie, urmand a ocupa functia de inalt reprezentant la misiunea Romaniei la Bruxelles pe probleme de justitie si lupta anticoruptie. Detasarea fostului procuror general a fost solicitata de MAE si s-a dispus pe o perioada de trei ani. Kovesi si-a depus candidatura pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dorinţa Mariei
Doi copii romani i-au provocat muşcături grave unui bărbat, la Roma, într-o tentativă de jaf
Confirm că România poate fi oricând o posibilă ţintă a unor acţiuni teroriste
Legaţi-l pe Portariuc, trataţi-l şi redaţi-l întreg societăţii
Ioan Rotundu
Protest al presei din Botoşani
faţă de regulamentul abuziv al primarului Ovidiu Portariuc
Majordomul Papei Benedict al XVI-lea a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare
Hidroelectrica va înregistra pierderi de 100 milioane euro în acest an
Extracţia de gaze în Marea Neagră ar putea începe spre sfârşitul deceniului
exploatarea ar putea asigura independenţa energetică a României în privinţa gazelor naturale
Ne-am mai pricopsit cu o pocitanie politică
Ioan Rotundu
Botoşani: Primarul Ovidiu Portariuc, un primar biodegradabil
Ziua recoltei, un fiasco ce va intra în istoria oraşului
Cristian Roman: „Vin cu candidaţi condamnaţi penal”
Valeriu Zgonea a fost din nou la Botoşani
În războiul pres㠖 Portariuc, Ţurcanu este de partea presei
Cadrele didactice nu vor posturi unde primăriile nu decontează transportul
DSP începe numărătoarea bolnavilor cu viroze
Botoşani: Tot mai multe rude ale pacienţilor internaţi cumpără medicamentele
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog