Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15984
De la 07 Ianuarie 2003
122876051
Crin Antonescu:

Demisionez de la conducerea PNL dacă USL nu câştigă alegerile parlamentare

  • 4 March 2012, 23:00
Liderul liberal Crin Antonescu spune, intr-un interviu acordat Agerpres, ca va demisiona de la conducerea PNL in cazul in care USL nu va castiga alegerile parlamentare, insa vede acest scenariu putin probabil. Antonescu sustine ca USL va castiga scrutinul general cu un scor considerabil, cu 10% mai mare fata de cel pe care Uniunea il va obtine la locale. El admite ca in negocierile privind desemnarea candidatilor comuni la alegerile locale exista "ciocniri de interese", dar spune ca problemele vor fi rezolvate astfel incat pe 15 martie sa fie anuntati candidatii.
La un an de la constituirea Uniunii Social Liberale, Crin Antonescu considera ca "Cea mai importanta reusita a acestui demers este conturarea unei alternative la actuala guvernare. In general, in mod traditional, electoratul roman este obisnuit sa judece binar, adica intre Puterea existenta si o Opozitie unita. Asa s-a intamplat in 1996, in 2004, asa se va intampla si in 2012 si cred ca cea mai mare reusita este ca USL ca alternativa s-a asezat in mentalitatea publica."
"O alianta de felul acesta, asa cum am spus de la constituire, este o alianta cum nu a mai fost in Romania, ea are cateva particularitati care o fac unica pana acum. In primul rand, este vorba de alaturarea a doua partide - PNL si PSD - care, vreme de aproape 20 de ani, au fost de fiecare data adversare politice. In al doilea rand, este vorba de asocierea a doua partide care din punct de vedere al identitatii doctrinare sunt foarte bine conturate, un partid de stanga - PSD, un partid social-democrat -, un partid de centru-dreapta - PNL.
In 2004 am avut ceva asemanator in sensul ca PD era atunci tot un partid social-democrat, insa PD nu a avut niciodata o identitate de stanga atat de bine conturata cum a avut-o si o are PSD. In al treilea rand, este vorba de o alianta de partide care au un numar foarte foarte mare de alesi locali in functie, de parlamentari in functie. A armoniza toate aceste pozitii care exista deja si toate aspiratiile si toate dorintele de a candida in diferite pozitii, in diferite locuri din tara, nu e o misiune deloc usoara", a mai spus Crin Antonescu.
Liderul liberal afirma ca nu ia in calcul destramarea USL: "Eu nu iau in calcul o asemenea ipoteza pentru ca acesta ar fi intr-adevar un mare esec pentru partidele care il compun, pentru liderii acestor partide si cred ca ar fi o mare dezamagire pentru o buna parte a electoratului roman.
Eu nu iau in calcul o asemenea varianta pentru ca sunt convins ca liderii nationali si locali ai acestor partide sunt suficient de experimentati pentru a intelege ca, de fapt, soarta alegerilor viitoare sta tocmai aici. Singura sansa a actualei Puteri de a se mentine si dupa urmatoarele alegeri este o rupere a USL. Singura posibilitate prin care USL nu castiga aceste alegeri este aceea de a se destrama si de aceea nu cred ca asa ceva se va produce."
In ceea ce priveste alegerile locale, Crin Antonescu admite ca "Exista probleme in multe locuri pentru ca nu este simplu sa pui cap la cap si sa stabilesti circa 40.000 de candidati. Sunt partide care au oameni in functie, care au oameni foarte buni, exista multe ciocniri de interese in multe locuri, dar pot sa va spun ca lucrurile inainteaza in fiecare zi, ca toate aceste dificultati vor fi depasite si ca ne vom incadra in acest calendar fara niciun fel de problema." (anuntarea candidatilor pe 15 martie - n.red.) "Votul intr-un singur
tur da sansa unor primari PD sa-si mentina locul, dar cred ca victoria USL si la alegerile locale va fi covarsitoare, iar la alegerile generale datele vor fi cu totul altele si estimez un decalaj de cel putin 10 procente intre scorul USL la alegerile locale si cel la parlamentare. Adica la parlamentare vom avea cu circa 10 procente mai mult decat la locale", a adaugat Crin Antonescu.
La alegerile locale din Bucuresti, Antonescu a anuntat ca "Vrem categoric sa avem candidati comuni USL pe toate sectoarele. Sunt discutii. PNL are drept prioritate de negociere sectoarele 1 si 6 si vom vedea care va fi formula pe care vom merge toate cele trei partide prin consens."
In ceea ce priveste alegerile parlamentare, Crin Antonescu si-a exprimat convingerea ca "Eu am spus doar ca imi doresc si sunt convins ca USL va castiga aceste alegeri cu un scor considerabil peste 50%, ca nu va avea nevoie de o alianta cu altcineva si cu UDMR si ca nu-mi mai doresc o alianta cu UDMR. UDMR a guvernat de multi ani in Romania cand cu unii, cand cu altii. Este, cred, bine si pentru aceasta formatiune politica sa mai treaca in Opozitie. Eu sper ca USL, cu programul ei, cu oamenii ei, sa nu aiba nevoie nici de UDMR si nici de altcineva."
"Eu nu am de ce sa accept scenarii pesimiste. Daca USL este o alianta politica cu scoruri cuprinse intre 55 - 60% in orice sondaj, 47 - 49% in cele mai pesimiste sondaje, clar comandate de actuala Putere, nu vad de ce noi ar trebui sa ne ocupam de scenarii pesimiste. Cred ca cei care ar trebui sa dezvolte scenarii pesimiste sunt cei de la Putere", a spus in incheiere Crin Antonescu, adaugand ca ar demisiona de la conducerea PNL in cazul in care USL nu ar castiga alegerile parlamentare.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Pretenţie matrimonială
Este o dovadă a faptului că instituţiile statului lucrează foarte bine
ceea ce nu se poate controla este lăcomia unora dintre funcţionari publici
Mişcarea Populară trebuie să existe, acum sau mai târziu
din ea nu trebuie să facă parte UNPR şi UDMR
Lebăda cea urâţită
A fost constituit Consiliul Unirii
Deputatul Florentin Gust, fost la PSD si PC, a trecut la PDL
Un american ce cântăreşte 317 kg a cerut ajutor pentru a slăbi.
"Regele asfaltului din Argeş", retinut pentru evaziune fiscală şi spălare de bani
2014 e foarte departe, e greu să ştiu dacă voi candida
Mihai Răzvan Ungureanu poate candida la prezidenţiale
Morala imoralităţii
Ioan Rotundu
Botoşani: Patimile creştinilor din Buhăceni continuă
UNPR Botoşani va ataca Consiliul Judeţean
Humelnicu îi vrea la închisoare pe criminalii de la revoluţia din 1989
Ipoteşti: Lacul cu nuferi, o dorinţă aparent irealizabilă
Ministrul Berca: „ Aveţi un prefect în funcţie! Respectaţi-l!”
Comercianţii dosesc produsele ecologice
Botoşani: Sute de locuinţe au rămas în întuneric din cauza vântului
Cinci miliarde lei vechi pentru un sediu nou la DSP
De azi, copii pot fi înscrişi în clasa pregătitoare
Gaiţele hodorogite trebuie să plece
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: La şezătoare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog