Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19958
De la 07 Ianuarie 2003
122880025
Crin Antonescu:

Putem vorbi de un guvern PDL - SIE; este o situaţie de maximă gravitate

  • 8 February 2012, 23:00
Liderul USL Crin Antonescu a acuzat miercuri, intr-o conferinta de presa, faptul ca presedintele Traian Basescu a desemnat un premier aflat in fruntea unui serviciu secret de unde nu a demisionat. "In fata acestei situatii putem vorbi de un guvern PDL - SIE. Serviciile secrete vor sa isi faca majoritate parlamentara", a spus el. Antonescu a afirmat totodata ca nu exista nicio fisura la nivelul USL.
Crin Antonescu:
Nu se da in niciun fel in raspuns motivelor pentru care oamenii au iesit in strada. Fara sa aiba de fapt consultari de substanta, autentice cel putin cu partidele din opozitie, presedintele a decis sa mearga, urmat de fosta si actuala majoritate, nu pe o solutie care sa vina in sprijinul revendicarilor populare, de deschidere, si a alegerilor anticipate sau macar a incercarii de a contura printr-un consens consultare reala cu opozitia, protestatarii si societatea civila.
O solutie incarcata de o simbolistica foarte grava, cum spuneam - desemnarea unui sef de servicii secrete ca prim ministru.
Serviciil de informatii, speciale, ca si armata ca si alte structuri nu fac politica. A alcatui un guvern cu o anumita grupare, partide impotriva altora inseamna a face politica in cel mai inalt grad.
Nu am avut nici cea mai mica incercare. Putem vorbi de un guvern PDL
- SIE, putem vorbi despre faptul ca serviciile secrete isi construiesc majoritate parlamentara, putem spune in fata acestei situatii orice.
Nu vrem sa acuzam pe cineva in servicii. Este responsabilitaeta integrala a presedintelui, ca atunci cand i se cere o noua formula politica, o deschidere, opteaza pentru o solutie opusa.
Acest guvern nu este investit de parlament in intregul sau, este al lui Traian Basescu, al gastii clientelare, al serviciilor secrete envetual. Cred ca daca am mai ajunge sa discutam si lista de oameni tineri si asa-zis noi pe care ne-o propun Basescu si SIE am avea foarte multe revelatii.
Ni se povesteste despre tineretea, studiile lor, ca sunt oameni descurcareti. Este bine, dar avem inca o data la vedere o combinatie care ne e cel putin sugerat sustinuta de serviciile secrete. Exemple clare de clientela.
Daca baietii si fetele tinere faceau treaba in spatele oamenilor compromisi, acum o fac la vedere. Nu au lucrat in alta parte, decat consilieri sau in agentii. In vreme ce intregului mediu privat i-a mers din ce in ce mai prost, acestor oameni foarte scoliti le-a mers din ce in ce mai bine. Nu stiu in ce masura este legal sau ilegal ce au facut ei in business.
Referitor la 'scindarile USL': Antonescu spune, ca si Ponta, lucrurile asa cum sunt. Eu nu pot sa ies sa spun lucrurile care s-au adeverit pe care le spune si strada, sa spun din cand in cand "nu este asa de rau". Nu am schimbat insa ce am spus. Nici Victor Ponta.
Faptul ca USL - dincolo de accente, temperamente - ar avea cea mai mica fisura, este o speranta desarta pe care si-o fac.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Tratament
Piaţa a cerut schimbare şi nu sfidare
Petru Grozavu: Referendumul, o ecuaţie fără Dodon
Vom ataca la Curtea Constituţională investirea guvernului Ungureanu
Bulgaria este paralizată de furtuni de zăpadă şi de inundaţii
Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză Ministerului Educaţiei în faţa sindicatelor
Componenta noului guvern:
USL nu participă la votul de investitură
Există o reticenţă în ce priveşte reacţia României faţă de Siria
Politica fiscal-bugetară a Guvernului Ungureanu:
Portariuc a intrat în malaxorul celor de la PPDD
PPDD Botoşani propune revenirea comunismului
Dorin Ciuştea îi judecă pe consilierii judeţeni ai USL
Asistaţii social cu datorii la stat au fost ţinta unei strategii la Prefectură
Tânăr devastator de baruri umflat de jandarmi
Miluţă şi cercetarea ştiinţifică...
drept la replică Valentin Coşereanu
Francezii caută specialişti IT. Salarii atractive
Călăraşi: Pentru că n-a venit salvarea, a născut acasă
Judeţul Botoşani are peste 6300 de şomeri
Botoşani: Elevii se întorc în sălile de clasă. Gerul n-a plecat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog