Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9810
De la 07 Ianuarie 2003
122581749
Crin Antonescu:

Dacă legea comasării alegerilor trece de Parlament, Opoziţia e gata să aibă o reacţie radicală

  • 4 December 2011, 23:00
Presedintele Partidului National Liberal (PNL) Crin Antonescu a declarat ca in cazul in care proiectul legii comasarii alegerilor va fi adoptat, Uniunea Social Liberala ia in considerare retragerea din Parlament a senatorilor si deputatilor Opozitiei, potrivit Agerpres. "Oameni de foarte buna credinta au spus ca vor un gest mai radical, daca nu avem garantia ca alegerile sunt corecte sau daca trece comasarea alegerilor, sa ne retragem din Parlament.
E o solutie pe care o examinam cu foarte mare seriozitate. De ce? Pentru ca retragerea din Parlament a Opozitiei, in mod normal, suntem aproape jumatate din Parlament, retragerea in bloc a Opozitiei din Parlament inseamna oriunde alegeri anticipate.
Si atunci, in felul asta rezolvam si chestiunea comasarii si oricum facem un lucru de care Romania are nevoie de multa vreme, alegeri anticipate, un Parlament care sa exprime vointa actualizata si corecta a natiunii si un guvern care sa fie reprezentantul acestei noi majoritati, un guvern cu legitimitate', a afirmat, vineri seara, la Antena 3, Crin Antonescu.
El a aratat ca desi USL se gandeste serios la retragerea din Parlament, se teme ca acest gest nu va avea efectul dorit daca societatea nu-i va fi alaturi.
"Noi nu avem niste guvernanti si un presedinte care sa ia in calcul variante din astea daca nu sunt constransi. Ne retragem din Parlament. A doua zi e foarte clar ce fac acesti domni. Fie spun 'sa fie sanatosi cei de la Opozitie ca blocheaza reformele, nu sunt oameni, au plecat acasa, noi guvernam inainte pana la soroc', fie fac alegeri doar pe colegiile acelea de unde demisionam noi, ceea ce nu inseamna nimic ca tot noi castigam si ne gasim tot acolo, sau in momentul acela, la un asemenea gest politic, se manifesta si societatea si spune ca exista doar o solutie, alegeri anticipate", a mai precizat Antonescu, adaugand ca USL nu poate face decat ce-i permite legea in astfel de situatii.
Liderul liberal a mentionat ca Uniunea ia, de asemenea, in calcul contestarea la Curtea Constitutionala a proiectului legii comasarii alegerilor daca acesta va fi adoptat.
"Nu pot sa apreciez daca este neaparat constitutional, este insa necoform cu spiritul democratic si noi suntem dispusi sa avem o reactie cat mai radicala", a mai declarat presedintele PNL.
Ministerul Administratiei si Internelor a propus ca alegerile pentru autoritatile administratiei publice locale sa se desfasoare simultan cu alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat, la o data ce va fi stabilita prin hotarare a Guvernului. MAI supune dezbaterii publice proiectul de Lege privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale si a alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat in anul 2012, precum si pentru modificarea Legii administratiei publice locale 215/2001.
Pe 14 noiembrie, coalitia de guvernamant a decis comasarea alegerilor locale si parlamentare pentru noiembrie 2012, precum si reducerea numarului de parlamentari pina la 388.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Tort de lenţi frecat
Bancul zilei: Şoferul lui Einstein
Odiseea omenirii III
Hăneşti - leagănul poeţilor
Medvedev promulgă legea care interzice poliţiştilor să facă parte din partide politice
Proiectul euro a fost sortit eşecului de la început
Jacques Delors, arhitect al monedei unice
Sâmbătă, liderii PSD au tras o spaimă de neuitat
Ioan Rotundu
Mircea Geoană nu renunţă de a candida la alegerile prezidenţiale
Pe când mazilirea lui Marcu?
Ioan Rotundu
TNL Botosani are un nou preşedinte
Manuale de şah lansate la Galeriile de Artă
Ţurcanu vrea firmă pentru mâncarea bolnavilor
Macaleţi iese la rampă cu amendamente... populiste
Botoşani: Şi-a deschis porţile şcoala de bone
Botoşani: Au fost înregistrate primele cazuri de viroze gripale
Controlul alimentelor, în folosul cui?
Botoşani: Coplata are rolul de a rări pacienţii la uşa medicilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog