Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5441
De la 07 Ianuarie 2003
122891090

Crin Antonescu continuă excluderile din PNL

  • 26 May 2013, 23:00
Biroul Permanent Judetean al filialei PNL Mehedinti, intrunit sambata, a decis sa propuna conducerii centrale a formatiunii excluderea din partid a trei membri: vicepresedintele Consiliului Judetean, un consilier local si fostului lider al organizatiei, transmite Mediafax.
Initial, surse din PNL Mehedinti au declarat ca la sedinta de sambata a Biroului Permanent Judetean s-a decis sa fie exclusi fostul presedinte al Organizatiei PNL Mehedinti, Liviu Mazilu, vicepresedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adriana Badanoiu, si consilierul local al municipiului Drobeta Turnu Severin Romica Valcu.
Ulterior, contactat telefonic, presedintele interimar al PNL Mehedinti, Marcel Vela, care este vicepresedinte executiv al PNL si primarul municipiului Caransebes, a confirmat intrunirea Biroului Permanent Judetean, mentionand ca el nu a participat la sedinta.
"Astazi, sambata, 25 mai, a avut loc o sedinta a Biroului Politic Interimar al filialei PNL Mehedinti, la solicitarea domnului deputat Viorel Palasca. Nu am putut participa la aceasta intalnire, deoarece ca ofiter de stare civila am avut de cununat mai multi tineri care s-au casatorit astazi la Primaria Caransebes. Am luat act ca, la propunerea domnului presedinte al PNL Drobeta Turnu Severin, domnul viceprimar Dan Carjan, au fost aprobati pentru a fi exclusi trei membri ai organizatiei municipale, cu o larga majoritate de voturi. In consecinta, aceasta decizie democratica a conducerii PNL Mehedinti va fi pusa in aplicare si la nivel central, conform Statutului, in cel mai scurt timp", a spus Vela. Contactata de Mediafax, vicepresedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adraiana Badanoiu a declarat ca a aflat din presa despre propunerea de excludere si ca este "consternata".
"Sunt consternata. Am aflat din presa. Nu-i cunosc pe cei din actualul Birou Permanent Judetean, unii sunt fosti membri PDL care au venit la PNL. Nu m-a invitat nimeni sa-mi spun punctul de vedere. Sunt consternata de colegii mei, Daniel Carjan, Viorel Palasca si Virgil Popescu, cum dau la o parte oameni ca Liviu Mazilu, care au dovedit ca sunt lideri prin rezultatele pe care le-au avut", a spus Badanoiu, adaugand ca nu stie motivele pentru care s-a decis excluderea sa si ca nu Biroul Permanent Judetean ar fi trebuit sa aprobe excluderea sa, ci Delegatia Permanenta Judeteana, din care face parte.
La randul sau, Romica Valcu, care este membru PNL de 15 ani si consilier local in Consilul Local Drobeta Turnu Severin la al treilea mandat, a declarat ca a aflat "pe surse" decizia luata de BPJ al PNL Mehedinti.
"Niste baieti care acum au pasit pentru prima data in sediul PNL Mehedinti au decis ca am devenit incomod pentru partid, ca nu mai sunt un liberal autentic. Din punctul meu de vedere, PNL nu mai este un partid liberal, incepe sa semene cu alte partide", a spus Valcu.
Liviu Mazilu, deputatul Viorel Palasca si Virgil Popescu, cel care se ocupa de conducerea Organizatiei PNL Mehedinti in lipsa lui Marcel Vela nu au putut fi contactati.
Propunerea de excludere a celor trei membri ai Organizatiei PNL Mehedinti va fi luata in discutie cel mai probabil luni, in Delegatia Permanenta Nationala a PNL. In cazul lui Liviu Mazilu, decizia de excludere vine dupa ce, in octombrie 2012, Consiliul National Executiv al Partidului National Liberal l-a demis din functia de presedinte al filialei PNL Mehedinti.
Tot atunci s-a hotarat si dizolvarea Biroului Teritorial al filialei, iar conducerea organizatiei PNL Mehedinti sa fie asigurata interimar de presedintele organizatiei PNL Caras-Severin, Marcel Vela. Crin Antonescu a precizat la vremea respectiva ca motivele dizolvarii conducerii organizatiei PNL Mehedinti au vizat slaba capacitate a acesteia de a "tine pasul cu celelalte filiale". La acea data, Mazilu nu a pierdut doar functia de presedinte al PNL Mehedinti, dar si candidatura pentru functia de senator in Colegiul II Mehedinti, in locul lui candidand Tudor Chiuariu.
Dupa scrutinul din iunie 2012, Liviu Mazilu a fost ales vicepresedinte al Consiliului Judetean Mehedinti. Insa in sedinta de indata a Consiliului Judetean din 5 octombrie 2012, Mazilu si-a dat demisia din functia de vicepresedinte motivand ca va fi foarte ocupat in campania electorala pentru functia de senator.
"Am recurs la demisie pentru ca voi intra in lupta pentru alegerile parlamentare, pentru o functie de senator, in Colegiul II si pentru ca respect foarte mult aceasta institutie o sa las pe altcineva sa se ocupe asa cum trebuie de problemele mehedintenilor, pentru ca eu, aflandu-ma in campanie, o sa neglijez si nu vreau ca apoi sa gasesc acest lucru ca scuza", a spus Mazilu atunci. In locul sau, pentru functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Mehedinti a fost aleasa Adriana Badanoiu, considerata a fi o apropiata a acestuia.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Poliţistul, fiola şi… citiţi bancul
Un 0grup de ţigani şi-a instalat tabăra într-o zonă exclusivistă a Londrei
ei cer protecţie şi grijă de la regina Angliei
Ponta, la Congresul UDMR, a manifestat alergie la culorile galben-albastru
Lumea lu' Rotundu: Din culisele festivalului buceceasn
Nu mai sunt probleme cu urşii, acum sunt probleme cu şacalii şi mistreţii
Dragnea: Posturile vacante din sistemul bugetar vor fi desfiinţate
Pont de vacanta. Turcia limitează consumul de alcooll
România trebuie să suporte corecţii de aproape 700 de milioane de euro
Toţi îs o apă şi-un pământ
Ioan Rotundu
Alune americane
Ioan Rotundu
Botoşani: Scopul este comun, banii adunaţi sunt cheltuiţi diferit
Ioan Rotundu
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 26.05.2013
Mesajul este mult mai dur, domule primar!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog