Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25206
De la 07 Ianuarie 2003
122910855

Crin Antonescu exclude majorarea cotei unice

  • 24 October 2013, 23:00
Foto: Agerpres Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat joi, la Slatina, ca este exclusa majorarea cotei unice de 16%, care este "un angajament clar, ferm si concret (al USL) si va fi respectat ca atare de majoritatea parlamentara".
"Este o varianta exclusa. Nu avem nicio ezitare in a spune ca nu luam in calcul o asemenea varianta", a subliniat liderul liberal, care a sustinut ca "nimeni nici prim ministrul, nici alti colegi din USL nu au venit cu aceasta propunere, sa marim cota unica".
"A fost pur si simplu o discutie preliminara, discutia pe fond va urma, saptamana viitoare sau la sfarsitul acestei saptamani, in perspectiva constructiei bugetare. S-au discutat mai multe variante avand in vedere ca exista o problema cand construim bugetul, pentru ca el nu ajunge, nu sunt venituri suficiente, sunt in continuare cheltuieli publice foarte mari", a explicat acesta, intr-o conferinta de presa.
In cadrul acestor discutii au existat "tot felul de ipoteze, dar nimeni nu a venit sa spuna eu doresc sa maresc cotat unica", a continuat Crin Antonescu, care a reamintit ca si premierul Victor Ponta, "foarte recent, aflat in SUA, in discutii cu companii sau oficiali american, a evocat tocmai aceasta cota unica de 16% ca un argument pentru a atrage, incuraja, garanta investitii straine".
"Trebuie sa cautam posibilitati pentru a stimula cresterea economica si nu sa incercam sa gasim rezolvarea contabila de a creste din nou taxi si impozite", a concluzionat el.
Liderul PNL viziteaza joi unitatile de productie ale companiei Alro Slatina si dupa-amiaza urmeaza sa aiba o intalnire cu activul de partid din judetul Olt in vederea pregatirii alegerilor europarlamentare.
Si vicepremierul Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor Publice, a declarat joi, la Timisoara, ca nivelul de 16% al cotei unice asigura competitivitate pentru economia romaneasca si va ramane neschimbat in perioada 2013-2016.
"Din punct de vedere al impozitarii directe, pe profit, pe dividende si pe toate veniturile obtinute de o persoana fizica, cota de 16% este una dintre cele mai mici din UE si din acest punct de vedere suntem cei mai competitivi din acest punct de vedere. (...) Ea va ramane neschimbata pe perioada 2013-2016", a declarat Chitoiu, facand referire la informatia vehiculata recent in media privind discutii pentru cresterea acesteia la 22%, din 2014.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Învăţăturile filosofilor greci pentru Victor Piţurcă
Gastronomie: Ciuperci marinate
incidentul din Timoc pune într-o lumină nefavorabilă relaţiile cu Serbia
Azi, Dragnea va prezenta lui Ponta : Proiectul descentralizării
Ministrul Ramona Mănescu: Nu ne mai grăbim cu privatizarea CFR Marfă
Venit din SUA, Ponta se pregăteşte pentru Moscova
Cum vinde premierul Ponta întâlnirea cu vicepreşedintele Biden
Preşedintele PSD Slatina şi un medic de la Spitalul Judeţean Olt, urmăriţi penal
Pre4doiu este deştept dar nu şi eligibil
Ioan Rotundu
Botoşani: Boicot PSD la adresa preşedintelui CJ Florin Ţurcanu
Ioan Rotundu
Filme Uvertura Mall 25 - 31 octombrie 2013
Firmele private aleg varianta încălziri centralizate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog