Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8441
De la 07 Ianuarie 2003
122580380
Crina Covrig susţine că:

„Femeia asta este un monstru pentru copiii Şcolii Tudora”

  • Ioan Rotundu
  • 11 October 2017, 23:00
Aşa cum am promis, marţi m-am ţinut de cuvânt şi am filmat în comuna Tudora un reportaj despre nemulţumirile unor părinţi la adresa directorului Şcolii Gimnaziale „Tiberiu Crudu” Tudora, profesoara de Fizică Cornelia Vatavu (foto în 2 ipostaze). Despre acest conflict am scris în Jurnalul, am comentat în emisiunea mea de tip pamflet Presa-n gura lu’ Rotundu difuzată în fiecare zi de vineri seara pe Tele’M Botoşani dar nici pe departe nu mi-am putut imagina un aşa comportament, de profesor în primul rând şi de director de şcoală nu în ultimul rând.
Reportajul intitulat „Scurtcircuite educaţionale” surprinde esenţa acestui conflict dar şi faptul că instituţiile statului abilitate nu şi-au făcut datoria când au fost solicitate pentru că întreg sistemul românesc este politizat de PSD şi nimeni nu păţeşte nimic pentru faptele sale reprobabile dacă este înregimentat în acest partid.
Ca să puteţi avea o imagine despre caracterul şi competenţa managerială a directorului Cornelia Vatavu, redau o parte din manifestările sale de cadru didactic faţă de elevi. Pentru a nu fi acuzat că am intervievat numai părinţi dintr-un anumit loc al satului, Tudora fiind o comună-sat întinsă pe mai multe dealuri şi văi, satul fiind împărţit într-un fel de cartiere precum Cornăţel, Capu-Codrului, Turbata, Arini, Pe Vale, m-am deplasat în toate aceste zone.
Iată ce mi-au relatat părinţii cu care am stat de vorbă:
1. Cristina Bădărău locuieşte în zona Turbata şi are fetiţă în clasa a VII-a. Uimitor, fetiţa are numai note de 9 şi 10 şi a fost premiantă în toţi anii de şcoală. Problema copiilor de gimnaziu din zona Turbata este că au de străbătut până la şcoală 3-4 km iar microbuzul şcolar nu preia dimineaţa decât numai copii de grădiniţă şi de şcoală primară. Cei de gimnaziu vin şi pleacă pe jos.
A venit toamna şi iarna se apropie. Vremea s-a stricat şi vin gerurile şi viscolele. Seara, la sate, gospodarii dau drumul la câini. Tudora este o localitate unde violenţa este la ea acasă. Bădărău se teme pentru fetiţa care vine seara de la şcoală la ora 20.00, adică pe întuneric.
A discutat cu directorul Cornelia Vatavu dar aceasta a repezit-o şi i-a vorbit într-un mod umilitor. Veţi vedea că Cristina Bădărău a vorbit în faţa camerei de filmat chiar într-un mod neaşteptat de coerent şi educat.
Respinsă de director, Bădărău a ridicat problema la Primărie. Viceprimarul Ţiganaşu a promis că se va rezolva problema dar n-a trecut de la vorbe la fapte. Aşa că Bădărău a iniţiat o colectă de semnături şi a trimis memoriul la IŞJ Botoşani. A aflat Vatavu şi, însoţită de bărbatul său angajat profesor de educaţie fizică într-un mod total netransparent şi fără a avea vreo calificare în domeniu, a năvălit în curtea Cristinei şi i-a tras o batjocură ca la uşa cortului, ameninţările curgând din belşug. Iar soţul directorului angajat profesor de Educaţie fizică s-a răzbunat pe fată şi i-a stricat şirul notelor de 10 cu o notă de 9.
2. Mirela Bârsan locuieşte pe Arini. Este grav bolnavă de leucemie şi abia se ţine pe picioare. S-a dus la şcoală s-o întrebe de Vatavu de ce-i bate copilul. Drept răspuns, directorul Cornelia Vatavu i-a tras şi ei o bătură. N-a scăpat ne bătută nici maică-sa care o însoţea. Mirela a ajuns din cancelarie direct la dispensar. Medicul abia a reuşit s-o stabilizeze hemodinamic.
3. Dorina Alexoaie a primit acasă un telefon să vină urgent la şcoală. Peste copilul ei căzuse poarta şcolii. A ajuns cu copilul în regim de urgenţă la clinica de specialitate din Iaşi. Patru luni de zile a stat cu copilul în spital şi concediu medical. A trecut anul şi nici astăzi nu s-a finalizat ancheta. Dosarul lâncezeşte în sertarul unui comisar din cadrul IJP Botoşani. Alexoaie vrea să ştie cine este vinovatul pentru nenorocirea copilului său. Nu cred că va afla vreodată, cel puţin cât director de şcoală va fi social-democrata Cornelia Vatavu.
4. Trec peste necazul Soficăi Livadaru care este unul special şi mă opresc asupra celor relatate de Crina Covrig. Copilul ei a fost bătut frecvent de Vatavu.
Suspectându-l pe copil că ar fi înregistrat-o pe telefon cu vorbele care i le-a adresat, l-a dezbrăcat până la chiloţi. Apus apoi pe un alt coleg de clasă să-i scoată telefonul din chiloţi. L-a bătut de l-a zvântat. Şi nu era prima oară. În altă zi l-a bătut crunt de tot. Copilul, pe ploaie torenţială afară, s-a dus acasă, mergând o distanţă de vreo 3 km. A ajuns acasă plângând. Voia să se spânzure. Imediat a venit după el Vatavu cu soţul ei şi l-a luat pe copil, aproape cu forţa, înapoi la şcoală ca nu cumva părinţii să-l ducă la medic pentru certificat medico-legal.
Crina Covrig a fost atât de revoltată că a lansat şi o serie de ameninţări la adresa Corneliei Vatavu care nu-i fac cinste, mai ales că pare o femeie titrată şi are o gospodărie de invidiat.
5. Constantin Cocoreanu este ofiţer de stare civilă la Primăria Tudora şi soţia sa învăţătoare. Ce ne-a relatat acest funcţionar public despre ce se petrece în Şcoala Tudora pare de necrezut dar din nefericire aşa stau lucrurile.
Bineînţeles că primarul Mihai Petria, care a fost cooperant cu noi, a ţinut parte Corneliei Vatavu. Firesc, de vreme ce amândoi sunt înregimentaţi în PSD. La rugămintea mea, primarul a sunat-o pe Vatavu la şcoală să vină la primărie pentru a sta de vorbă cu noi. A venit extrem de nervoasă. Nu am putut purta un dialog civilizat cu ea.
A refuzat categoric să-şi exprime un punct de vedere. Pur şi simplu a ieşit din biroul primarului trântind uşa. Nu am renunţat şi m-am dus după ea la şcoală. Era în poarta şcolii. Când m-a văzut a dispărut în curte şi l-a pus pe paznic să bareze intrarea. N-am avut chef de scandal, mai ales că ieşeau elevii de la ore şi se adunaseră ciopor în jurul nostru, mulţi dintre ei exclamând că a venit Lumea lu’ Rotundu, privind curioşi la aparatura cameramanului. Am închis reportajul în stilul meu şi am plecat. Ca să vă convingeţi că nu am redat nici pe departe atmosfera tensionată existentă între părinţii din Tudora şi directorul de şcoală Cornelia Vatavu vă invit ca sâmbătă seară, 14 octombrie, ora 19.00, să urmăriţi pe Tele’M Botoşani emisiunea Lumea lu’ Rotundu. N-o să regretaţi!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sofranul a apărut pe câmpurile din România. Un kg costă cât o garsonieră în București
Ministrul Sanatatii catre sindicalistii Ambulanta:
Nu vor exista scaderi salariale
Rajoy cere liderului catalan sa clarifice daca a declarat sau nu independenta.
Spania vrea sa preia regiunea
Presedintele Romaniei a semnat decretul privind majorarea salariilor de baza a personalului nedidactic din scoli
Salariile din mediul privat au crescut in medie cu 5,1% in 2017,
potrivit studiului salarial si de beneficii (PayWell Romania 2017- PwC)
Sevil Shhaideh a parasit sediul DNA, dupa ce a fost audiata in dosarul Belina
. Intrebata daca demisioneaza din Guvern: Voi anunta maine in CEx. Nu fac declaratii legate de pozitia mea pe scarile DNA-ului
Un afis postat la spitalul Sf Ioan anunta medicii rezidenti ca nu mai primesc tichete de masa de anul viitor
O pagina de Facebook cheama rezidentii la proteste, in fata Ministerului Sanatatii
Mihai Tudose, despre Rovana Plumb si Sevil Shhaideh:
Avem doua perceptii, prezumtia de nevinovatie si perceptia de la Bruxelles, care e cu totul alta
Finantele au plasat obligatiuni in euro pe pietele internationale in valoare de un miliard de euro
Premierul Tudose: Da, trebuie sa existe si o raspundere a magistratilor
Bancul zilei: Avantajul găurilor… gata făcute
Horoscopul zilei de 12.10.2017
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog