Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11830
De la 07 Ianuarie 2003
122871897

Criza politică de la Chişinău ar putea lua sfârşit

  • 12 March 2013, 23:00
Presedintele Nicolae Timofti ar putea anuntta săptămâna viitoare candidatul la functia de premier, scrie jurnal.md, preluat de Romanian Global News. „Seful statului va purta consultări cu grupurile parlamentare pentru identificarea candidatului la functia de prim-ministru. Toate grupurile parlamentare au acceptat discutiile, iar acum urmează să fie stabilit programul. Presedintele speră ca săptămâna aceasta să aibă loc discutiile, iar săptămâna viitoare să se poată contura o candidatură la functia de premier", a anuntat purtătorul de cuvânt al sefului statului, Vlad Turcanu.
Si lui Filat pare ca i-ar fi venit mintea la cap.
Alegerile anticipate nu vor oferi o solutie pentru depăsirea crizei politice din Republica Moldova a declarat premierul în exercitiu, liderul PLDM, Vlad Filat. „Aceste alegeri nu vin să rezolve problemele. Ele nu oferă nicio solutie. Este o pierdere de timp foarte pretios. Vom avea acelasi exercitiu. Aceleasi patru partide se vor întâlni în Parlament, cu aceeasi sarcină de a constitui un Guvern", a declarat Vlad Filat la postul public de televiziune.
Liderul PLDM afirmă că discutiile despre componenta Guvernului sunt mai importante decât identificarea unui candidat la functia de premier. „Pierdem foarte multe timp discutând despre candidatul la functia de premier. Trebuie să discutăm despre ce fel de guvernare asigurăm în cazul în care convenim ca guvernarea să fie asigurată de partidele din AIE. Rolul premierului este unul important în a exercita actul de guvernare. În afară de premier, este necesară echipa guvernamentală. Trebuie să avem o întelegere de principiu cum va functiona acest Guvern", a adăugat Vlad Filat.
Întrebat dacă îsi doreste functia de premier, Vlad Filat a răspuns: „Nu tine de dorinta mea. Ceea ce îmi doresc este ca actiunile începute acum 5 ani, când am luptat pentru drepturi si libertăti, pentru integrare europeană autentică, să fie duse la bun sfârsit. Sigur că mi-ar fi mai usor sa fiu comenator a deciziilor guvernamentale. Ne-am asumat responsabilităti si trebuie să le facem fată. În caz contrar ar fi lasitate si un mesaj demotivant pentru cetăteni de a se implica în procesele politice din tară".
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Gastronomie: Ciorbă rădăuţeană de pui
Bancul zilei: La interviu
Preţurile legumelor şi facturile la energia electrică au ridicat inflaţia
UE trebuie să aibă dreptul de a exclude un stat care nu respectă statul de drept
profesor la universitatea Princeton, care face o paralelă între Viktor Orban şi Victor Ponta
România s-a prefăcut că respectă acordul FMI
cu permisiunea FMI
Încep disponibilizările in aparatul administrativ al Sănătăţii
Casele judeţene de Asigurări vor fi transformate în Case regionale
Aflatoxina, pâinea şi circul românesc pentru UE
Ioan Rotundu
Şi Ghiorghiţă plânge câteodată
Nu învaţă carte, vor ajunge parlamentari!
Lista matematicienilor botoşăneni de top
E.ON Ghaz aduce Iadul la Botoşani
Navetă cu burta goală şi fără bani
Ioan Rotundu
Preturile energiei electrice au scăzut mult pe piaţa centralizată
consumatorii ar putea schimba furnizorii, dar nu ştiu cum
Botoşani: Nemţii învinşi din nou, pe tăpşanul Dracşani
eroul este Florea Ţurcanu, tatăl celor doi mioriticiŢurcani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog