Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23147
De la 07 Ianuarie 2003
122908796

Cu ce se mai ocupă senatorul liberal Cornel Popescu?

  • Ioan Rotundu
  • 13 March 2016, 23:00
M-am mirat mult ce motivaţie ar avea senatorul liberal Corneliu Popescu să devină aşa brusc ataşat de valorile naţionaliste a românilor din Bucovina de Nord, zonă aflată sub autoritatea Ucrainei şi ale moldovenilor din Republica Moldova.
Iniţial am crezut că apariţia sa pe la astfel de evenimente este în calitate simplu invitat al profesorului dărăbănean Constantin Moroşanu care, în calitatea sa de preşedinte al Asociaţiei „Prietenii Basarabiei, Bucovinei şi Ţinutului Herţa” a dezvoltat relaţii culturale şi de comemorare a unor evenimente istorice cu românii din aceste două zone geografice.
L-am urmărit pe senator, mai bine zis comportamentul său, la mai multe evenimente organizate în zona de nord a judeţului (Darabani, Păltiniş, Coţuşca, recent Oroftiana – Suharău) şi am constatat că nici pe departe nu trăia emoţiile evenimentului şi nu era integrat în atmosfera de discursuri cu înalte simţăminte de patriotism românesc.
Nu-mi explicam nici din punct de vedere politic prezenţa sa pentru că evenimentele organizate de profesorul Moroşanu nu sunt de amploare ca să aducă politicienilor participanţi un important capital politic.
Zilele trecute am dezlegat enigma prezenţei senatorului la astfel de evenimente şi mai ales deplasările sale în zona Cernăuţi şi a raionul Briceni din Republica Moldova.
De la ucraineni n-a plecat cu mâna goală. A cumpărat câteva sute de kg de sămânţă de lucernă pe care le-a încărcat în Jeep-ul său senatorial. Preţul unui kg de lucernă la ucraineni este de până în 10 lei kg în bani româneşti pe când la noi preţul este de 21 lei/kg, o contrabandă bănoasă.
Pentru că trecerea frontierei ar fi ridicat probleme de vamă şi mai trebuia să aibă certificat fitosanitar, senatorul n-a trecut graniţa pe la Siret. A ieşit din Ucraina pe la vama Măliga şi a trecut în Republica Moldova iar de aici prin Lipcani – Rădăuţi Prut în România. Firesc ar fi fost ca vameşii români şi poliţiştii de frontieră să fi sesizat activitatea de contrabandă a senatorului cu sămânţă de lucernă şi să fi dispus confiscarea pentru că nu avea documentele legale de însoţire. Cu oamenii de rând aşa procedează, de ce l-ar situa pe senator deasupra legii?
Dar cum la vama Rădăuţi Prut şeful este acelaşi Paşalău, veşnic şef sub diferite partide aflate la guvernare, aşa că senatorul a trecut sămânţa fără vreo problemă, Paşalău luând poziţia de drepţi.
Aflat în vizită de căpătuială prin comunele raionului Briceni din Republica Moldova, senatorul şi-a umplut Jeep-ul şi cu câteva sute de kg de mere primite în dar de la un fermier moldovean care s-a simţit jenat când senatorul a vrut să-i cumpere câteva kg, chipurile de poftă. Generos, fermierul i-a umplut Jeep-ul. Din nou Popescu a trecut graniţa fără a avea certificatul fitosanitar şi fără să fie întrebat de vameşii noştri despre provenienţa celor câteva sute de kg de mere din Jeep.
Iată, dar, cum politicienii noştri, cu rang parlamentar, nu se sfiiesc să-i concureze pe contrabandiştii de profesie şi să umilească România punând-o în situaţii jenante faţă de autorităţile vamale străine. I.-a fost jenă femeii vameş ucrainean de la Măliga să-l întrebe pe senator ce face cu o aşa mare cantitate de sămânţă de lucernă cum jenă i-a fost şi vameşului moldovean, aflând că are în faţă un senator al României, să-l întrebe de provenienţa seminţei de lucernă că despre mere nu l-a întrebat nimic pentru că raionul Briceni este considerat patria merelor moldoveneşti şi nu miră pe nimeni când românii cumpără cu sutele de kilograme.
Ce să-i urez senatorului liberal? Să-şi păstreze obiceiul pentru a nu se face de râs în faţa colegilor de partid şi parlamentari Verginel Gireadă şi Costel Şoptică, profesionişti în domeniul corupţiei.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Elevul cel isteţ şi profesorul păcălit
Reţeta zilei: Supă de conopidă
La apus de soare,
Vor să mă omoare,
Că vorbesc cam mult,
Şi de ei n-ascult!
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 11.03.2016
Lumea lu' Rotundu: Balul vânătorilor
Horoscopul zilei de 14.09.2016
Proiect de lege: Pasaportul ar putea deveni act de identitate
Egipt: 3 ani de inchisoare pentru un utilizator Facebook
care a afirmat ca multe femei casatorite isi insala sotii
Spiegel despre Iohannis: Diletantul
Botoşani: O grupare mafiotă a încercat înlăturarea primarului de Manoleasa
din postura de candidat PNL
Cum a încercat primarul Portariuc să-mi dea mită
Ioan Rotundu
Dacian Ciolos, prima reactie dupa adoptarea Ordonantei privind interceptarile:
SRI, organ de urmarire penala exclusiv sub control judecatoresc. Restul e interpretare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog