Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
14189
De la 07 Ianuarie 2003
67067179

Cu prefectul Roman, tupeiştilor de la E.ON Gaz li s-a înfundat

  • 11 August 2009, 23:00
Ca urmare a numeroaselor reclamaţii făcute de botoşăneni la Oficiul Judeţean al Protecţiei Consumatorului, la adresa furnizorului de gaz şi energie electrică, respectiv E.ON Moldova Furnizare SA Bacău (37 reclamaţii)şi E.ON Gaz România S.A. Târgu Mureş (25 reclamaţii), în luna iulie s-a constituit la ordinul prefectului Cristian Roman o comisie de control.
Au fost verificate contractele de furnizare ale energiei electrice şi gazelor naturale, constatându-se lipsa clauzelor referitoare la drepturile consumatorilor. „La E.ON Gaz există o clauză contractuală conform căreia factura constituie un preaviz şi poate fi considerată abuzivă atât timp cât nu există dovada primirii facturii de către consumatori. Sunt cazuri în care suma nu a intrat în contul furnizorului, deşi omul a plătit şi i se ia contorul de la uşă, nebeneficiind de prezumţia de nevinovăţie”, a declarat prefectul Cristian Roman.
Un al doilea aspect pe care prefectul îl semnalează este noua metodologie de măsurare, de calcul a consumului de gaze naturale, ce dă dreptul furnizorului de gaz să constate în mod unilateral conformitatea privind indicatorii de performanţă: cantitate şi calitate gaze naturale. O altă neregulă sesizată este în legătură cu corectitudinea facturării consumurilor de energie electrică şi gaze naturale.
„Facturile se transmit clientului cu mare întârziere. De exemplu, o factură emisă în 30 iunie 2009, cu scadenţa în 15 iulie, este transmisă şi soseşte la consumator pe 27 iulie 2009, cu o întârziere de 12 zile la data scadentă şi cu penalităţi de 0,1 % pe zi. Inspectorii de la metrologia legală au constatat un număr de 16 mijloace de măsurare din 70 controlate care nu erau verificate metrologic pe anul în curs, având marcaje metrologice cu termenul de valabilitate depăşit”, a mai spus prefectul. La rândul său, inspectorul şef al OJPC Botoşani, Alexandru Zarug a prezentat o serie din nemulţumirile consumatorilor.
Respectiv, că foarte greu se răspunde la apelurile consumatorilor în caz de deranjamente, întreruperile foarte dese la furnizarea energiei electrice, întârzieri mari la remedierea deranjamentelor, întârzieri la primirea facturilor ce se distribuie fără confirmare de primire, şocurile de tensiune cu defectarea aparaturii electrocasnice, calitatea necorespunzătoare a gazului. „Pentru aceste nereguli s-au efectuat controale, găsindu-se o serie de abateri, E.ON Gaz fiind sancţionată cu o amendă în valoare de 30.000 lei pentru că au luat abuziv contorul de la beneficiar, Garda financiară a dat amendă de 3.000 lei pentru că nu s-au înregistrat chitanţele fiscale, iar metrologia pentru neverificarea aparatelor de măsurat, amendă de 10.000 lei”, a precizat Alexandru Zarug. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


"Parteneriat strategic" cu Rusia sau relaţii de vasalitate?
Prima scriere din lume a apărut pe teritoriul românesc
Deportările sovietice în Kazahstan, sau desţelenirea poporului român
Tânăra pianistă româncă din Canada comparată cu Nadia
Raluca Arvat a făcut sporturi nautice şi a vizitat fiordurile Croaţiei
Horoscop
Dorinţele lui moş Vasile
Nastâmpăratul Boc
Fetiţă de 1,4 ani decedată fiindcă i-a căzut un motor de tractor în cap
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Probe la conducta de gaz Hârlău – Botoşani – Bucecea
de data asta nu e o vrăjeală şi nu e campanie electorală, asigură prefectul de Botoşani
Greu cu normele Uniunii Europene!
Adevărata Românie (III)
o noapte furtunoasă în Tăşnad
Întâmplări cu mămăligă şi păstrăvi de Săpânţa
Zarug se vrea un bun samaritean
Reducerile de personal din învăţământ nu ţin cont de norme
Sancţiuni pentru profesorii care au notat greşit lucrările la bac sau de titularizare
S-au majorat alocaţiile financiare pentru bolnavii cronici
Angajări urgente
Viorel Şerbănoiu, şeful Poliţiei, are gând de însurătoare
prefectul Roman îi dă casă iar primarul Flutur îl va năşi
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!