Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22953
De la 07 Ianuarie 2003
122908602

Cu ţiganii se cheltuiesc bani mulţi, dar rezultate ioc

  • 12 August 2009, 23:00
Consiliera pe probleme de romi din cadrul Prefecturii Botoşani, Semiramida Balan apreciază că relaţia forului cu Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă este bună, însă mai este de lucru. La rândul ei şi ADCIA Botoşani este acreditată pentru serviciul de consiliere, informare şi mediere pe piaţa muncii, venind în întâmpinarea problemelor romilor.
„Lunar consiliem, informăm şi mediem, chiar spre angajare, avem agenţii de ocupare. Sperăm într-o colaborare, în sensul externalizării unor servicii de la AJOFM spre organizaţiile de specialitate de resort, în ceea ce înseamnă expertiză pe domeniul romilor. În a reuşi să sincronizăm cea de-a doua şansă, finalizarea educaţiei, cu o formare profesională, ocuparea locurilor de muncă, funcţie de cererea existentă pe piaţa muncii”, a declarat Semiramida Balan, specificând că se fac eforturi pentru ca membrii comunităţii să fie integraţi în câmpul muncii, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să îşi caute sursa de trai în altă parte.
„Momentan suntem în tatonarea terenului, avem o colaborare bună cu actuala conducere a AJOFM, sperăm să devenim parteneri, având un scop comun de a forma şi ocupa forţa de muncă în judeţul Botoşani şi de a opri într-un fel sau altul migraţia atât spre sud, cât şi spre exterior a romilor. Până în prezent, caravanele de ocupare care s-au derulat doar cu participarea AJOFM au avut rezultate mai puţin bune comparativ cu cele în care s-au implicat agenţii de formare din cadrul organizaţiei ADCIA”, a mai adăugat Semiramida Balan.
Că mai este treabă este destul de clar, anul trecut, mai puţin de 10 romi fiind încadraţi în câmpul muncii. În schimb au fost organizate cursuri de formare pentru crescători de animale şi cultivatori de plante, în localităţi din mediul rural. „Prin intermediul ADCIA avem anul acesta deja 15 persoane angajate, graţie derulării unor proiecte. Prin AJOFM sunt deocamdată angajaţi 5 tineri la Legea 76, dar este un început. Până acum a cam lipsit aceasta colaborare”, a concluzionat Semiramida Balan. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Kalman Miszei, pionul otrăvit, porunceşte liberalilor
Ce caută Lupu la Moscova? De ce nici măcar un lider de la Chişinău nu vine şi la Bucureşti?
Lupu nu este la Moscova ci la o alta capitala „prietena » Bucurestiului: Budapesta !
Micuţă violonistă, premiată la “Canadian Music Competition”
Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare legală începând de anul acesta
Ursitoarea lui Ţibu
Horoscop
D’ale miliţienilor
Adevărata Românie (IV)
hergheliile de pe Vf. Curcubăta curva prezidenţială
Primăria Botoşani este datoare la societatea de salubrizare cu 1.200.000 lei
Liberalii pregătesc o conferinţă judeţeană grandioasă
Iavorenciuc vrea ministere mai puţine
Sorescu revine în tabăra liberală
Şi maţele au preţul şi rostul lor!
Din cauza colegilor beţivani, profesorii vor fi testaţi psihologic
Bigotismul i-a tâmpit pe unii părinţi
Se preconizează obligativitatea absolvirii liceului
Apicultorii nu pot beneficia de subvenţii decât prin interpuşi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog