Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20802
De la 07 Ianuarie 2003
122880869

Culmea prostiei la români

  • a luat credit de la bancă să cumpere un colier Bvlgari fals
  • 14 September 2008, 23:00
Cu siguranta a lucra in industria colectarii debitelor este o mare provocare pentru un avocat, insa cu mult mai mare este varietatea de cazuri pe care le intalnesti ca profesionist, dintre care multe sunt de-a dreptul demne de cartea recordurilor...prostiei.
Pentru ca nu pot sa cataloghez altfel, un dosar de recuperare debite pe care l-am primit recent la Urban si Asociatii si care demonstreaza cat de usor se lasa unii conationali ai nostri, atrasi de mirajul creditelor bancare de tipul "pentru orice" si in ce probleme se baga acestia.
Eu, personal, chiar daca lucrez in aceasta industrie a colectarii debitelor, scriu mereu pe blog si atrag atentia romanilor asupra faptului ca, in mod real, excesul de credite dauneaza grav linistii vietii lor personale.
Insa acest caz, pe care il voi introduce direct in galeria situatiilor in care romanii nu ezita sa demonstreze ca au momente in care nu gandesc de nici o forma, este intr-adevar iesit din comun. Un debitor, administrator al unei societati comerciale care datoreaza bani unui client al meu, a venit cu o explicatie extrem de interesanta cand i-am spus ca trebuie sa plateasca debitul, altfel va intra in faliment : a spus ca el a facut o investitie acum 2 ani de zile, cand, originar fiind din Craiova, a luat un credit de la banca ca sa cumpere un colier Bvlgari, pe care a dat vreo 6000 de euro; El cataloga investitia drept sigura, intrucat, spunea el, pretul bijuteriilor este singurul care creste in continuu.
A venit la mine si mi-a spus ca isi va plati datoria de 10000 euro cu acest colier Bvlgari , care arata frumos. Doar ca, traznetul a cazut pe oltean, cand , dus la evaluator, colierul lui s-a demonstrat a fi un FLAS ORDINAR care costa cel mult 100 de euro, fiind o jalnica imitatie.
Munti de hartii de certificate obtinute de naiv de la un magazin Aksoy din Craiova, erau de fapt niste falsuri. Cand a reclamat la Politie cazul, craioveanul a aflat siderat ca va mai plati in 8 ani rate la banca in contul creditului de consum, pentru niste tinichele, intrucat inca din martie 2008 Garda Financiara si Politia au efectuat controale la magazinele de bijuterii, descoperind ca Circo Aksoy le vindea craiovenilor bijuterii din aur si argint contrafacute.
Peste o jumatate de kilogram de inele, cercei si bratari, care purtau sigla Versace si Bvlgari au fost confiscate de politisti. Totodata, politistii au descoperit mai multe obiecte din aur si argint, in cantitate totala de 450 grame, respectiv 111 grame, care nu purtau marcajele BNR. Patronul Circo Aksoy a fost amendat contraventional cu 3.000 lei si i s-a intocmit dosar penal pentru comiterea unor infractiuni sanctionate de Legea 84/1998. in urma cu trei ani, politistii au mai confiscat din magazinele lui Aksoy aproape patru kilograme de aur.
De aceea va spun sa aveti grija sa nu mai luati credite bancare pentru orice prostie, si reiterez faptul ca munca in industria colectarii debitelor este extrem de provocatoare, mai ales cand este desfasurata in eterna si fascinanta Romanie.
Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa [email protected]

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Birocraţia şi indolenţa îi ţine la uşa apartamentelor
Studenţii botoşăneni preferă să facă afaceri în prestări servicii
A încercat să se sinucidă pentru... banii de alocaţie
Buhăianu îşi sperie adversarii
el crede că merită un al doilea mandat de deputat
Prins cu pistolul... în sac
O nevăzătoare din Botoşani la Congresul Orbilor Esperantişti
Indicatoarele rutiere au mare lipici la hoţi
Eric Braeden a jucat tenis cu Ilie Năstase
Gaura Neagra a apărut în Galaxia noastră
cercetătorii sunt stupefiaţi
Horoscop
Isteţime pe probleme de sex
Visul lui Patriciu
Replica lui Iliescu
Cu păsărica goală... la Vacanţa Mare
Meşter care se pricepe la toate
„Steaua fără nume” rezistă!
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (CLXL)
(Ioan Rotundu)
Program Tele'M Botoşani luni, 15 septembrie
Birocraţia pune bolnavii internaţi la plata spitalizării
Tuberculoza nu iartă
Ţurcanu a pus gând rău producătorilor şi comercianţilor
De la anul, donatorii de sânge nu vor mai primi niciun fel de recompense
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog