Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Sindicate
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4796
De la 07 Ianuarie 2003
122890445

Cum ăi sacul Dăncilă, aşa şi petecul Dan Şlincu

  • 25 May 2018, 23:00
De când la Garda de Mediu Botoşani a fost pus şef Cristina Kashyap doar pentru că şi-a câştigat funcţia muncind în interesul PSD, activitatea profesională a acestei importante instituţii a statului s-a politizat excesiv, iar activitatea profesională s-a diminuat la o cotă alarmantă.
Despre pericolul ca România să fie amendată cu multe milioane de euro, bani pe care-i vom plăti tot noi, pentru că nu s-a rezolvat problema colectării şi selectării gunoiului Comisia Europeană ne-a avertizat în mai multe rânduri. Dacă la nivel naţional ministrul Graţiela Gavrilescu mai aminteşte că trebuie să ne sporim interesul în vederea creşterii procentului de selectare a gunoiului,m la nivel de Botoşani nu am sesizat nicio acţiune care să contribuie la realizarea acestei măsuri.
Despre modul dezastruos în care societatea Urban Serv asigură cetăţeanului posibilitatea de a duce gunoiul la ghenă şi a-l depozita selectat am scris şi recent. Tot recent am scris şi despre faptul că ghenele de gunoi din Botoşani, dar şi Dorohoi, nu sunt conforme cu normele europene şi nici nu se manifestă interes din partea societăţilor de salubrizare de a se conforma.
În 10 aprilie am publicat articolul intitulat „Belşugul gunoaielor şi sărbătoarea Paştelui” în care arătam cum pe raza comunelor Albeşti şi Santa Mare s-au creat depozite de gunoi menajer în câmp, ceea ce încalcă grav normele europene. Am sperat că după publicarea articolului, un comisar sau poate doi de la Garda de Mediu Botoşani vor ajunge în zonele respective şi vor lua măsurile cuvenite ca acele depozite să dispară iar primarii să suporte consecinţele legii.
Marţi, 23 mai, am trecut din nou prin zonă. Dacă pe raza comunei Albeşti primarul Mihai Amarandei a reacţionat cu promptitudine şi gunoiul aruncat pe câmp a fost strâns şu dus nu ştiu unde, la „podul de lut” aflat la intrarea în satul Rânghileşti, comuna Santa Mare, nu numai că gunoiul n-a fost clintit din loc, dimpotrivă, s-a mai adăugat altul nou (foto).
E drept că zona este una izolată şi greu de ajuns dar tocmai aceste zone ar trebui să fie călcate de comisarii Gărzii de Mediu, nu să circule pe şosele asfaltate ca să nu-şi murdărească încălţămintea călcând prin zone unde gunoiul pluteşte pe un strat de mocirlă.
Primarul comunei Santa Mare Verginel Relinschi, un rebel greu de strunit, nici măcar n-a considerat că ar fi cazul să ajungă la locul cu pricina şi să vadă ce se poate face. Sătenii cu care am stat de vorbă mi-au spus că primarul n-a dat cam de multiţşor prin Rânghileşti, că satul este departe de centrul de comună.
Fostul şef al Gărzii de Mediu, Răzvan Rotaru, cunoscut mai bine sub numele de „Chinezul” cum l-a botezat lumea interlopă, emite comunicate cu isprăvile PSD-ului din Camera Deputaţilor dar nu ne spune nimic cum stă judeţul Botoşani în aplicarea normelor europene de mediu în privinţa colectării şi selectării gunoiului.
Despre prefectul Dan Şlincu nu mai amintesc. Omul n-are nicio vină că este prefect. Vorba unui dorohoian onest: „Îi stătea mai bine când vindea sucuri prin Dorohoi decât să se facă de râs ca prefect”. Cum îi sacul, adică premierul Viorica Dăncilă, aşa este şi petecul, adică prefectul Dan Şlincu.
Prefectul este cel care ar trebui să ia măsuri cu dezmăţul profesional al celor de la Garda de Mediu dar cum nici competenţa sa nu este mai presus, tare îmi este teamă că în curând vom munci să plătim amenzile aplicate de către Comisia Europeană indiferenţa manifestată faţă de colectarea şi sortarea gunoiului.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Casa „Sofian”, emblema neputinţei Bisericii şi a administraţiei publice
Ruşine! Gaiţelor din PSD Botoşani
Bisericuţa dintre blocuri este, de fapt, un mastodont
Ioan Rotundu
Afaceri marca Gireadă – Bârsan
Cum a fost păcăli Eugen Vlad de traseiştii „ţaţa Mincă” şi Popescu
Doina, ia o aspirină să-ţi treacă!
Cum întâmpină comuna Călăraşi Centenarul Unirii
Bancul zilei: Crucea folosită în stil monahal
Horoscop zilnic 25.05.2018
Catrenul săptămânii
A intrat în vigoare Regulamentul General privind Protecția Datelor. Tot ce trebuie să știi despre GDPR
Presa-n gura lu' Eotundu: Emisiunea din 25.05.2018
Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Zilele comunei Călăraşi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog