Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4314
De la 07 Ianuarie 2003
122889963

Cum si-a incalcat Liviu Dragnea promisiunile de a nu implica serviciile secrete in formarea guvernului:

  • de la "nu fac cadou voturile unor institutii" la nominalizarea unui premier cu Academia SRI la activ
  • 28 December 2016, 23:00
Liviu Dragnea a pornit, imediat din seara castigarii alegerilor din 11 decembrie, un razboi al declaratiilor cu serviciile secrete, anuntand ca “nu am de gând să fac voturile cadou cuiva, unor persoane sau unor instituții”. Ulterior, Dragnea a vorbit pe fata despre implicarea serviciilor secrete in politica si a promis apasat ca nu le va mai permite amestecul in formarea guvernului. Nu mai departe de ieri, Dragnea ironiza SRI, afirmand ca orice candidat ar fi pus ar fi fost gasit ca a colaborat cu Al Qaida, mai putin unul care a terminat “o anumita academie”. Or, astazi, Liviu Dragnea l-a propus ca premier pe Sorin Grindeanu, absolvent al Academiei Nationale de Informatii a SRI.
Cronologia declaratiilor lui Liviu Dragnea:
• "După alegeri am sperat că și dl Iohannis și oamenii și instituțiile cu care se consultă au înțeles că oamenii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor și nici jocuri oculte. Se pare că m-am înșelat. Acești oameni nu înțeleg", a arătat Liviu Dragnea. (27 decembrie, Agerpres)
• “Nu sunt sigur, dar nu cred că vreun serviciu, sau cel puţin nu cred că SRI, de exemplu, a influenţat această decizie. Aşa cred eu, poate am o părere greşită. Nu am decât evaluări. Pentru că SRI a dat aviz pozitiv şi când a fost numită secretar de stat şi când a fost numită ministru şi era căsătorită cu acelaşi om. La ce s-a ajuns, să se distrugă o familie, să aud şi să văd lucruri care îmi aduc aminte de Evul Mediu, de xenofobie şi de teorii din astea de desene animate, să ştiţi că îmi arată o foarte mare disperare din partea unora. Eu vreau să le spun ceva: majoritatea în Parlament o avem, îmi pare rău că nu au fost conştienţi de asta. Chiar avem majoritate în Parlament şi Parlamentul, aşa cum am spus când am fost ales preşedintele Camerei, este locul unde se fac legi, dar este şi locul unde se stopează abuzurile generate de anumite legi. Nu mă pot lungi cu Guvernul la nesfârşit până la urmă, dar puterea supremă în acest stat o are Parlamentul” (27 decembrie, Agerpres)
• “Eu vă garantez că orice altă propunere din PSD sau, mă rog, poate cu două - trei excepţii, care au trecut pe la o anumită academie, o făceam era găsit că încă de la grădiniţă avea simpatii Al-Qaeda sau alte reţele" (27 decembrie, Agerpres)
• “Da, am primit multe mesaje, prin tot felul de interpuşi, că o să fiu băgat în puşcărie, că o să fiu arestat. Ştiţi că eu am anunţat demult, atunci când s-a adoptat acea lege - cu care nu sunt de acord - cu indemnizaţiile pentru parlamentari, că-mi voi depune demisia din Parlament, cu o zi-două înainte, ca să nu beneficiez de acea îndemnizaţie. 'Când o să rămâi fără imunitate, o să te arestăm' (...) - am primit şi altfel de ameninţări. Nu mă sperie lucrurile acestea, nu m-au speriat niciodată, eu nu cedez la şantaj. Sunt nişte oameni care încearcă prin tot felul de mijloace să întoarcă istoria. Nu mai merge. Ei nu au înţeles că acum, la 11 decembrie, românii au rupt nişte aţe, au rupt o pojghiţă. Cine nu înţelege că atunci când porneşte un val în societatea românească el nu poate fi oprit de pixul nimănui, chiar dacă este pixul prezidenţial, va fi măturat de acest val şi aruncat în istorie", a declarat Dragnea la Antena 3.” (22 decembrie, Antena 3, Agerpres)
• "Cred că serviciile secrete ar trebui să aibă o poziţie foarte clară dacă există vreo problemă de securitate sau vreo problemă în ceea ce priveşte această nominalizare, altfel eu o să consider că aceste zvonuri pleacă de la ei, şi chiar le cer public şi prieteneşte, că ne cunoaştem foarte bine. (...) Eu îl cunosc pe acest om.
• “Doamna Sevil a fost ministru în guvern, atunci nu au avut o problemă serviciile? Atunci nu au avut nicio problemă cei care vorbesc acum? Să fim serioşi. Văd că vin întrebări dintr-o televiziune care este foarte românească, am înţeles şi îngrijorări. Nu există asemenea riscuri. Cine o cunoaşte pe Sevil Shhaideh ştie că e o femeie foarte serioasă, foarte muncitoare şi foarte cuminte” (22 decembrie)
• “Ţine de noi să restabilim puterea constituţională a Parlamentului şi vreau să pornim împreună acest proces. Activitatea de control al instituţiilor pe care Parlamentul e abilitat să o exercite nu trebuie să mai fie mimată. De asemenea, vreau să transmit un mesaj foarte puternic - Parlamentul este locul unde se naşte legea, dar şi locul unde se stopează abuzul în aplicarea ei.” (21 decembrie, Agerpres)
• “Au cumva dreptate oameni care au început să spună lucruri - că sistemul este speriat de o posibilă ascensiune a mea, de o posibilă prezenţă a mea în fruntea guvernului sau de o posibilă prezenţă a mea pur şi simplu în Parlament ca preşedinte al partidului, pentru că aş tăia nişte tentacule?” (18 decembrie, Agerpres)
• “Eu nu am de gând să îmi bat joc de voturile de astăzi, nici nu am de gând să fac aceste voturi cadou cuiva, unor persoane sau unor instituții, nici nu am de gând să le tratez cu indiferență.” (11 decembrie, Agerpres)
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 29.12.2016
Bancul zilei: Proverbul romanesc
Directoarea Agentiei Ruse Antidoping recunoaste ca in Rusia a existat "o conspiratie institutionala" cu privire la dopaj
Fondurile europene pentru afacerile din agricultura - cat au atras fermierii
Madridul introduce circulatia alternativa numere pare / impare, pentru a reduce poluarea
Cum se straduieste China sa readuca bicicletele pe strazi
Afacerile care scad la inceput de 2017, in perceptia managerilor
Lia Olguta Vasilescu, mesaj pentru Cristian Busoi:
O sa-ti creasca nasucul! Ai spus cu subiect si predicat ca, indiferent de scor, Iohannis nu va nominaliza premier de la PSD
Cine este Sorin Grindeanu, propus premier de PSD:
fost ministru al Telecomunicatiilor, fost membru in Comisia SRI, cursant la Academia SRI, actualul presedinte CJ Timis
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog