Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24236
De la 07 Ianuarie 2003
122884303

Cum va fi vremea in urmatoarele 3 luni:

  • Temperaturi in limitele normale ale perioadei si precipitatii in general excedentare
  • 25 September 2017, 23:00
Meteorologii estimeaza pentru urmatoarele trei luni o vreme ce se va incadra, in general, in limitele normale ale perioadei din punctul de vedere al temperaturilor, in timp ce precipitatiile se anunta excedentare, arata prognoza pentru perioada octombrie - decembrie 2017, publicata de Administratia Nationala de Meteorologie, scrie Agerpres.
In octombrie, temperatura medie va avea valori peste normalul climatologic al perioadei, in sud, sud-est si local in vest, dar si apropiate de normal in restul tarii. Masuratorile de specialitate releva o medie multianuala lunara pentru a doua luna de toamna de 9,6 grade Celsius, fiind luati in calcul parametrii monitorizati in intervalul 1981 - 2010. In ceea ce priveste valorile termice medii, specialistii ANM estimeaza, in perioada analizata, valori medii de temperatura de pana la 14 grade Celsius in Dobrogea, de pana la 13 grade in Banat, respectiv de pana la 12 grade in Oltenia, Muntenia si Moldova.
Precipitatiile totale vor fi, in general, apropiate de mediile multianuale, cu exceptia regiunilor centrale, vestice si estice, unde local acestea vor avea o tendinta spre excedent. Media multianuala a precipitatiilor pentru luna octombrie este stabilita la 43,5 litri/metrul patrat. Cele mai mari cantitati de precipitatii sunt estimate in Oltenia (pana la 70 l/mp) si Maramures (pana la 68 l/mp), iar cele mai scazute in Dobrogea si Moldova (pana la 41 l/mp).
In noiembrie, meteorologii estimeaza temperaturi medii ce se vor situa peste normalul climatologic in sud, sud-est si local in vest, si vor fi apropiate de normal in restul regiunilor. In conditiile in care media multianuala a lunii este de 3,8 grade Celsius, cele mai scazute temperaturi medii se vor inregistra in zona Moldovei si Transilvaniei (intre zero si 5 grade Celsius), iar valori termice medii mai ridicate, de pana la 8 grade Celsius, se vor consemna in Dobrogea.
Cantitatile totale de precipitatii se vor situa, in general, in limite normale in cea mai mare parte a teritoriului. Acestea pot fi excedentare in regiunile centrale, adica peste norma stabilita la 41,5 l/mp. Cele mai mari cantitati de precipitatii se vor consemna in Oltenia (pana la 81 l/mp), Maramures (pana la 77 l/mp) si Crisana (pana la 63 l/mp). La polul opus se afla Moldova, cu cantitati de apa cuprinse intre 23 si 36 l/mp.
In luna decembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi cuprinse in limite apropiate de mediile multianuale, stabilite prin masuratori de specialitate, la -0,8 grade Celsius, in majoritatea regiunilor, local mai ridicate decat acestea in sud-estul tarii. Temperaturile medii vor fi cuprinse intre -5 si zero grade Celsius, in Moldova si Transilvania, respectiv intre zero si trei grade Celsius, in Dobrogea.
Precipitatiile totale vor fi local excedentare in regiunile centrale si sudice, si apropiate de mediile climatologice in restul teritoriului. Masuratorile de specialitate au stabilit o norma medie lunara a precipitatiilor, pentru decembrie, de 44,8 l/mp, conform ANM. In zona Maramuresului, cantitatile medii de precipitatii ar putea ajunge la 92 l/mp, in Oltenia la 87 l/mp, in Banat si Crisana (pana la 70 l/mp), iar in Dobrogea si Moldova, cel mult 40 l/mp.
Estimarile sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, si au un grad de realizare de aproximativ 60%.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zile: Recompensăpe motiv de soacră
Horoscopul zilei de 26.09.2017
„Taurul comunal poliţist” Gorgan, acuzat de hărţuire sexuală (II)
Ioan Rotundu
Comunicatorii PSD ii vor face responsabili de campania de "lichidare politica" a lui Liviu Dragnea pe Iohannis, Maior, Ponta, Coldea si Kovesi
Gafa a ministrului Turismului: Dobre a "mutat" casa lui Ion Creanga in Botosani
Comisia de la Venetia: "In niciun caz nu e vorba de un prag financiar la abuzul in serviciu"
Petre Daea: Oaia, acest animal care ne strabate istoria ca un fir rosu
Marele exercitiu militar Zapad 2017 s-a incheiat cu un mare dezacord intre Rusia si Belarus
Dan Sova, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul CET Govora
. Decizia nu este definitiva
Ungaria a anuntat oficial ca va sustine candidatura Romaniei la OCDE
Sebastian Ghita, achitat in prima instanta in dosarul in care este acuzat ca l-a mituit pe fostul primar al Ploiestiului
pentru a finanta echipa Asesoft
Vasilescu (BNR): Romania nu are inca o crestere economica sustenabila
Carmen Dan ii raspunde sefei DNA:
Mi-e greu sa cred ca activitatea DNA este blocata, pentru ca n-am detasat noi cinci politisti. Unii cauta mereu justificari si rezolvari la altii
Inspectia Judiciara a dispus inceperea cercetarii judiciare fata de procurorii Laura Codruta Kovesi, Marius Iacob si Gheorghe Popovici
Taurul comunal poliţist” Gorgan, acuzat de hărţuire sexuală
Ioan Rotundu
Greşeala care ar putea-o costa pe Koveşi funcţia
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog