Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14226
De la 07 Ianuarie 2003
122899875

Cumpărători sechestraţi în Kaufland de agenţii de pază

  • 8 September 2008, 23:00
Cand am scris acest material http://www.urbaniulian.ro/2008/09/03/perchezitie-corporala-aplicata-clientilor-la-selgros/ in care aratam cam la ce nivel al abuzurilor s-a ajuns la magazinele de retail din Romania, nu am facut decat sa deschid o usa prin care, tot mai multi consumatori romani care se adreseaza echipei de la www.AsistentaPentruConsumatori.ro reclama abuzurile agentilor de paza care s-au transformat in adevarati zbiri si tartori , utilizand tot felul de metode ilegale impotriva celor care ar trebui sa nu mai calce vreodata prin aceste magazine ale rusinii!
Angajaţii de la Nera Mureşan au sechestrat şi percheziţionat sâmbătă un grup de cumpărători fără a prezenta vreun motiv.
Clujenii care îşi fac cumpărăturile în supermarket-ul Kaufland pot deveni victimele agenţilor de pază ai companiei Nera Mureşan. Aceştia fără a se legitima au "sechestrat" temporar sâmbătă un grup de cumpărători, obligându-i să îşi golească buzunare, după care au trecut şi la percheziţie corporală. Care este cel mai rău lucru care ţi se poate întâmpla atunci când faci cumpărături în magazinul Kaufland din cartierul Mănăştur? Poţi fi oprit la ieşirea din magazin de către un individ care nu îşi declină identitatea, eşti "sechestrat" temporar pe motiv că se face un control de rutină şi în final eşti percheziţionat corporal fără acordul tău.
Supermarket-ul Kaufland din cartierul Mănăştur este unul dintre cele mai aglomerate unităţi de acest gen din Cluj-Napoca. Incinta magazinului este supravegheată video, iar securitatea este asigurată de către agenţii de pază ai companiei Nera Mureşan. Sâmbătă, la ora 14.00, un grup de cumpărători, printre care şi un reporter al cotidianului ZIUA de Cluj, se afla în incinta magazinului la ieşirea principală, când a fost oprit de către un bărbat, în vârstă de 40-45 de ani.
Acesta fără a se legitima a pus mâna pe căruciorul cu produse. "Haideţi în spate", a replicat acesta, despre care ulterior am aflat că este angajat al companiei de pază şi protecţie Nera Mureşan. îmbrăcat precar, fără a purta la vedere insignele agenţiei de pază, acesta a obligat grupul de cumpărători să intre în camera de supraveghere a supermarket-ului. Aici, după lungi insistenţe angajatul firmei de pază a precizat că este vorba de un control.
"Aşa se face la noi", a spus agentul de pază care era însoţit de un alt bărbat. Fără a menţiona o calitate oficială de poliţist, jandarm sau alt angajat al statului, cei doi au obligat grupul de cumpărători să îşi golească buzunarele. în continuare, fără a prezenta un mandat de percheziţie sau o motivaţie pertinentă, paznicii Nera Mureşan au percheziţionat corporal respectivii cumpărători.
Un client abuzat, un client satisfăcut
Principalul motiv al "sechestrării" temporare la care au fost supuşi cumpărătorii menţionaţi este faptul că pe o tăbliţă din magazin scrie: "Magazinul îşi rezervă dreptul de a face controale". Atitudinea paznicilor Nera Mureşan intră în contradicţie cu politica de relaţii publice a Kaufland România.
Mai exact pe pagina de Internet a Kaufland se menţionează: "Deosebita amabilitate a angajaţilor, cât şi multiplele garanţii şi servicii arată că la Kaufland se pune foarte mult accentul pe satisfacţia clienţilor săi".
La Nera Mureşan secretara este şefă
La solicitarea cumpărătorilor percheziţionaţi, în incinta magazinului s-a prezentat şi managerul supermarket-ului. Acesta şi-a cerut scuze pentru comportamentul angajaţilor. "Noi nu putem face mare lucru. Ei sunt angajaţi ai Nera Mureşan, firmă care asigură paza magazinului", a declarat reprezentantul Kaufland.
Acesta a solicitat angajaţilor Nera Mureşan să îşi motiveze gestul. "Asta-i politica firmei. Nu cred că v-am deranjat. Hai să nu facem mare scandal", a declarat unul dintre angajaţii Nera Mureşan, care a refuzat în permanenţă să îşi decline identitatea. "Eu mă legitimez doar în faţa Poliţiei", a mai replicat acesta. ZIUA de Cluj a încercat să afle şi poziţia conducerii Nera Mureşan faţă de incident.
"La noi nu este nimeni din conducere. Sunaţi mâine şi dacă secretara o să fie de acord puteţi vorbi cu cineva din conducere. La revedere", a declarat ieri dispecerul Nera Mureşan.
Istoria neagră a paznicilor Nera Mureşan
"Deviaţiile de comportament" ale paznicilor Nera Mureşan nu sunt singulare. Presa a relatat cum în 2006 angajaţii firmei de securitate Nera Mureşan au agresat mai mulţi fani ai trupei Suie Paparude, care concerta în cadrul festivalului din Pădurea Hoia. Oamenii de ordine ai Nera Mureşan au împărţit pumni şi bocanci tinerilor adunaţi în faţa scenei, fără a avea un motiv clar.
în anul 2000 un angajat al Nera Mureşan aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a împuşcat din greşeală un angajat al RomTelecom. Un alt agent de pază al Nera Mureşan aflat în post s-a împuşcat, din greşeală, în mână.
Agentul era de serviciu la Secţia în aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, din Pădurea Hoia. în urma cercetărilor a reieşit că agentul s-a jucat cu arma, care i s-a descărcat în mână. Un alt incident a fost înregistrat în 2004, când un agent al Nera Mureşan s-a împuşcat în cap.
Percheziţie, doar cu motiv
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au declarat că în mod normal agenţii de pază trebuie să se legitimeze. "Ce pot să spun este că agenţii de poliţie se prezintă şi se legitimează. în ceea ce priveşte percheziţiile, acestea nu se efectuează decât în cazul în care sunt motive.
Poliţistul trebuie să menţioneze care sunt motivele percheziţiei", a declarat Raluca Seucan. Ea a menţionat că în mod normal agenţii de pază ai Nera Mureşan ar fi trebuit să ofere un motiv pentru care au percheziţionat cumpărătorii.
Pe de altă parte, normele de conduită a poliţiştilor prevăd şi faptul că în cazul percheziţiilor corporale acestea se fac de către persoane de acelaşi sex. Attila Biro - Ziua de Cluj
Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa [email protected]

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi mila publică
Horoscop
Reproşul evreului aflat în pragul morţii
Monica şi Irinel
Programul care identifică persoanele după umbre, creat de un român
Inspectorii ANPC păcălesc consumatorii care reclamă băncile
Minor prins cu GPS furat
Program Tele'M Botoşani marţi, 9 septembrie
Comentariul comentariilor (CLXXXV)
(Ioan Rotundu)
Primar abandonat
Ioan Rotundu
Sporurile poliţiştilor cresc proporţional cu creşterea infracţionalităţii
O tradiţie la care nu se mai poate renunţa
Festivalul folcloric „Serbările Pădurii”
Udrea nu cedează bocetelor lui Boc
„Luna Sănătăţii”, nelipsită de la festivalul folcloric Vorona
Ţiganii se dau greu la muncă
Medicii americani au început operaţiile
Directorul oftalmolog Oprişanu a luat în vizor pâinea
Elevii se pregătesc de şcoală, profesorii de proteste
Patronul de la Doly Com recidivează în mirosuri pestilenţiale
O nouă intoxicaţie cu nitriţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog