Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3238
De la 07 Ianuarie 2003
122888887
Curtea de Apel Ploiesti:

Gadea, Ciuvica si Antena 3 trebuie sa-i plateasca lui Kovesi daune morale de 300.000 de lei.

  • Sefa DNA trebuie sa primeasca si scuze publice
  • 20 March 2018, 23:00
Curtea de Apel Ploiesti a decis, marti, ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, va primi suma de 300.000 lei cu titlu de daune morale, in solidar, de la paratii Mihai Gadea, Bianca Grigore, Mugur Ciuvica si SC Antena 3, potrivit Agerpres. Decizia nu este definitiva.
UPDATE 16.11 "E absolut socant", a declarat Mihai Gadea intr-o interventie telefonica la Antena 3. El a spus ca nu au o asemenea suma: "Sa vina sa ne ia apartamentele". Realizatorul TV a sustinut ca este o "incercare de intimidare" ce se poate transforma intr-o "batalie pentru libertatea de exprimare". Vom merge la instantele superioare si la CEDO, a adaugat Gadea.
Instanta a respins ca neintemeiate cererile de repunere pe rol a cauzei formulate de Razvan Savaliuc, Antena 3, Radu Tudor, Mihai Gadea, Bianca Grigore si Mugur Ciuvica, dar si cererea de amanare a pronuntarii si a admis apelurile declarate de Laura Codruta Kovesi, de Radu Tudor si de Razvan Savaliuc.
Astfel, judecatorii au respins actiunea formulata de Kovesi in contradictoriu cu Radu Tudor si Razvan Savaliuc si i-a obligat pe paratii Mihai Gadea, Bianca Grigore, Mugur Ciuvica si SC Antena 3, in solidar, la plata sumei de 300.000 lei cu titlu de daune morale catre Kovesi pentru prejudiciul cauzat prin incalcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputatie, imagine si viata privata.
De asemenea, SC Antena 3 SA si Mihai Gadea sunt obligati de instanta sa formuleze scuze publice fata de Kovesi, precum si sa redea, in mod public si in integralitate, dispozitivul hotararii Curtii in termen de maxim cinci zile de la data ramanerii definitive a acesteia, dupa cum urmeaza: Antena 3 SA in cadrul fiecarui buletin informativ al zilei, pe parcursul a trei zile consecutive, precum si pe platforma online a acesteia, iar Mihai Gadea in cadrul emisiunii realizate de acesta - 'Sinteza Zilei'.
Decizia poate fi atacata cu recurs in termen de 30 zile de la comunicarea hotararii, se mai arata in textul hotararii pronuntate de Curtea de Apel Ploiesti.
In iunie 2014, Laura Codruta Kovesi a dat in judecata Antena 3 si mai multi jurnalisti, reclamand faptul ca in emisiunea "Sinteza zilei" din data de 19 iunie 2014 a fost acuzata ca a musamalizat ancheta in dosarul in care se efectuau cercetari fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, si Mircea Basescu.
In actiunea depusa in instanta, Kovesi le-a cerut judecatorilor sa oblige Antena 3 si cinci jurnalisti sa plateasca in solidar suma de un milion de lei, reprezentand prejudiciul creat, dar si cheltuielile de judecata. Kovesi sustinea ca in emisiune au fost prezentate mai multe fapte si au fost facute afirmatii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine si au adus o grava atingere demnitatii umane.
In data de 16 octombrie 2015, Tribunalul Bucuresti a decis ca postul Antena 3, jurnalistii Mihai Gadea, Radu Tudor, Razvan Savaliuc, Bianca Nae si analistul Mugur Ciuvica sa-i plateasca in solidar daune morale in valoare de 250.000 de lei procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Chisinau: Doi morti si trei raniti dupa explozia unei grenade intr-un magazin
Hidroelectrica furnizeaza astazi aproape jumatate din necesarul de energie al Romaniei
Un cercetator rus contrazice Kremlinul si explica, in presa de stat, cum a fost dezvoltat Novociok in URSS
Ce argument are pentru neimplicarea Rusiei: Toate persoanele implicate sunt in viata
Vanzarea fostului Rompetrol Group catre chinezii de la CEFC a fost amanata pana la sfarsitul lui iunie
Turcan ii cere lui Dragnea sa o lase pe Dancila sa prezinte de la tribuna Parlamentului
"ce se intampla cu tara"
Turcan ii cere lui Dragnea sa o lase pe Dancila sa prezinte de la tribuna Parlamentului
"ce se intampla cu tara"
Gratiela Gavrilescu spune ca e prea mare garantia de 2 lei pentru fiecare ambalaj reutilizabil
propusa de ministerul pe care il conduce si propune o taxa "in jurul a 0,5 - 0,6 lei/bucata"
Legile Justitiei revizuite au ajuns deja la Senat.
Vot final, cel mai probabil luni
Mii de dezvoltatori au obtinut cantitati uriase de date despre utilizatorii Facebook,
profitand de regulile relaxate ale retelei
Horoscopul zilei de 21.03.2018
Bancul zilei: Camuflaj prost regizat
Obrăznicia unguraşului Kelemen Hunor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog