Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12121
De la 07 Ianuarie 2003
122897770

DNA: Mita de 1 milion de euro primita de sefa Directiei IT din ANAF era ascunsa in produse de patiserie.

  • Ancuta Macovei a fost arestata preventiv
  • 6 October 2017, 23:00
Banii dati ca mita sefei Directiei IT din ANAF, Ancuta Anda Macovei, in perioada in care conducea directia similara din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, erau ascunsi in pachete cu produse de patiserie, se arata in referatul prin care procurorii DNA Ploiesti au cerut, vineri, arestarea preventiva a acesteia.
Ora 16:40: Ancuta Anda Macovei a fost arestata preventiv pentru 30 de zile. Decizia Tribunalului Prahova nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel.
"Astfel, in perioada 2010 - 2014, in calitatea detinuta, Macovei Ancuta Anda a primit de la (...) - reprezentant al SC (...) SA Bucuresti si (...) - fost asociat si administrator al SC (...) SRL Bucuresti aproximativ un milion de euro, sumele de bani fiind remise de acestia, de regula, la biroul sau in sediul Autoritatii Nationale a Vamilor din municipiul Bucuresti, in plicuri ascunse in pachete cu produse de patiserie", se arata in referatul citat de Agerpres.
Caietul de sarcini destinat procedurii de achizitie publica a unor servicii informatice a fost intocmit la nivelul Directiei de Tehnologie a Informatiei, pe care o conducea Ancuta Anda Macovei, cu concursul reprezentantilor celor trei firme din asocierea care a si obtinut ulterior contractul, se mai arata in referatul intocmit de procurori.
Ancuta Anda Macovei, director al Directiei Tehnologia Informatiei, Comunicatii si Statistica Vamala din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor la data faptelor, in prezent director al aceleiasi structuri din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a fost retinuta joi de procurorii anticoruptie pentru luare de mita.
"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea, pentru 24 de ore, incepand de joi, a Ancutei Anda Macovei, director al Directiei Tehnologia Informatiei, Comunicatii si Statistica Vamala din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor la data faptelor, in prezent director al aceleiasi structuri din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita", a precizat DNA.
Procurorii au aratat, in ordonanta de retinere, ca, in anul 2010, in calitate de director al Directiei Tehnologia Informatiei, Comunicatii si Statistica Vamala din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor, Ancuta Anda Macovei ar fi pretins, pentru sine si pentru o alta persoana din conducerea institutiei, de la reprezentantii a doua societati comerciale, un procentaj de 25% din valoarea unor contracte de mentenanta pentru aplicatiile componente ale Sistemului Informatic Integrat Vamal al Autoritatii Nationale a Vamilor pentru ca, in schimb, sa organizeze procedura de licitatie astfel incat sa fie castigata de o asociere din care faceau parte si cele doua firme, sa asigure buna derulare a contractelor si efectuarea platilor aferente.
Din suma ceruta, Ancuta Anda Macovei ar fi primit, in perioada 2010 - 2014, pentru sine si pentru cealalta persoana, suma totala de aproximativ un milion de euro, contravaloarea unei deplasari in SUA si bunuri materiale de valoare.
Agentia de striri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Reproşul lui Lenin
Horoscopul zilei de 710.2017
Senatorii vor ca 18 decembrie să fie sărbătoare națională
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Mihai Busuioc, secretar general al Guvernului apropiat de Liviu Dragnea, ar putea deveni noul sef al Curtii de Conturi - surse
Guvernul aloca aproape 6 milioane de lei pentru doua zile de festivitati la Iasi, legate de Centenarul Marii Uniri
Perverşii parlamentari ai PSD Botoşani persistă în perversiuni
Ioan Rotundu
Presa-n gua lu' Rotundu: Emisiunea din 6.10.2017
Mesajul ambasadorului George Maior catre membrii Clubului Harvard:
Romania este o tara stabila si sigura, in care merita sa investesti
Guvernul vrea un impozit special pentru persoanele fizice
care vand mai mult de doua autoturisme pe an
Gabriel Oprea, dupa ce a fost audiat la DNA in dosarul mortii lui Bogdan Gigina:
Am dat o declaratie. Nu m-au trimis in judecata
Pana si Petre Daea rade de Vosganian: Imaginatia lui a zburat prea departe
Lumea lu' Rotundu: Revoltaţii de la Popăuţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog