Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9163
De la 07 Ianuarie 2003
122869230

DNA cere arestarea deputatului PSD Ion Ochi

  • Acesta este acuzat de luare de mita in perioada cand a fost vicepresedinte
  • 21 April 2015, 23:00
al CJ Directia Nationala Anticoruptie solicita Camerei Deputatilor sa incuviinteze retinerea si arestarea deputatului PSD Ion Ochi. Procurorii il acuza pe acesta ca, in anul 2011, cand era vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov, a organizat o procedura formala de achizitie publica pentru repararea unui drum judetean la care firma favorizata de acesta lucrase deja fara sa existe vreun contract.
DNA estimeaza ca firma respectiva a obtinut foloase necuvenite de 2,5 milioane de lei, acesta fiind si suma cu care ar fi fost prejudiciat CJ Brasov.
Procurorii spun ca Ion Ochi "a pretins omului de afaceri ca materialele necesare (agregate minerale) sa fie achizitionate de la firma pe care o administra in fapt, lucru care s-a si intamplat ulterior. Mai mult, platile catre aceasta firma, totalizand 490.000 lei, au fost facute doar dupa ce societatea inculpatului Nica Cristian Dorin a primit banii de la CJ Brasov."
Astfel, Dorin Nica, aflat sub control judiciar, s-ar fi inteles cu actualul deputat sa repare, prin firma sa, un drum judetean, lucrarile fiind incepute fara sa existe vreun contract in acest sens, specificatii tehnice sau supraveghere.
Prin intelegerea cu Dorin Nica, Ion Ochi "a urmarit obtinerea de foloase materiale necuvenite, precum si de capital electoral pentru alegerile parlamentare care urmau sa se desfasoare in toamna anului 2012 (alegeri in urma carora a si devenit deputat)", spun procurorii.
Dupa ce drumul a fost reparat in proportie de 60%, "pentru a crea o aparenta de legalitate si pentru a putea justifica decontarea si plata lucrarilor, firma inculpatului Nica Cristian Dorin a participat la o procedura formala de achizitie publica, context in care, la instigarea inculpatului Ochi Ion, comisia de evaluare a ofertelor a declarat castigatoare societatea omului de afaceri cu un punctaj maxim, desi oferta depusa nu a fost in realitate analizata."
"Mai mult, pentru a-i asigura folosul, inculpatul Ochi Ion i-a determinat pe ceilalti participanti care au contestat procedura licitatiei sa-si retraga contestatiile formulate. Comisia de evaluare a ofertelor, din care au facut parte si inculpatii Costea Viorel si Blaga Nicolae, a fost constituita la data de 12 ianuarie 2012, printr-o dispozitie a presedintelui Consiliului Judetean Brasov. In acest sens, la data de 2 aprilie 2012, inculpatul Ochi Ion, in baza imputernicirii emise de presedintele CJ Brasov, a semnat un contract pentru executarea unor lucrari deja efectuate", arata DNA.
Potrivit procurorilor, in prezent, drumul judetean respectiv se afla intr-o stare comparabila cu cea de dinaintea reabilitarii, fiind necesare, potrivit estimarilor, aceleasi reparatii.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Prietenul se cunoaşte la… nevastă
Reţeta zilei: Papricaş de ciuperci
Horoscopul zilei
Scandal de proportii in sistemul judiciar din SUA
Criminalistii FBI au falsificat probe trei decenii
De la umilul „Să trăiţi!” la milogul „Doamne ajută!”
Ioan Rotundu
Caricatura zilei: Cardul de sănătate
Anunţ Camera de Comerţ Botoşani
Misterioasa ameninţare a lui Băsescu
Ioan Rotundu
Statele pot interzice dreptul la greva pentru politisti - CEDO
Fostul presedinte egiptean a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare
Amnesty International a caracterizat sentinta ca o “mascarada de justitie”
Rahat cu apa rece, de la Senat pentru pacientul roman
Tatiana Niculescu Bran si-a dat demisia din functia de purtator de cuvant al lui Klaus Iohannis
Botoşani: Jocuri politice pe seama UPU iar Sorescu pe post de fazan
Traian Basescu: Trei oameni din echipa mea, Kovesi, Stanciu si Coldea, i-au arestat pe ceilalti trei - Bica, Georgescu si Udrea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog