Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Publicitate
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1994
De la 07 Ianuarie 2003
122887643

Dacian Ciolos, catre Patriarhul Daniel

  • Guvernul va pune la dispozitie resurse financiare in functie de posibilitati pentru lacasele de cult aflate in constructie
  • 6 December 2015, 23:00
Premierul Dacian Ciolos a avut o convorbire telefonica cu Patriarhul Daniel duminica dimineata, in cadrul careia l-a asigurat pe seful Bisericii Ortodoxe Romane ca Guvernul "va asigura finantare pentru proiecte de investitii importante si ca exista tot sprijinul pentru a pune la dispozitie resurse financiare in functie de posibilitati pentru lacasele de cult aflate in constructie.".
Totodata, Ciolos a aratat ca bugetul pentru Culte in anul 2016 este in crestere fata de anul precedent, atat in ceea ce priveste personalul clerical, cat si cel neclerical.
"Premierul Dacian Ciolos a avut, in dimineata zilei de 6 decembrie, o convorbire telefonica cu Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, pe tema alocatiilor bugetare pe anul 2016. Discutia a scos inca o data in evidenta buna intelegere pe care Patriarhia o are in legatura cu situatia financiar-bugetara prin care trece Romania.
Bugetul pentru Culte in anul 2016 este in crestere fata de anul precedent, atat in ceea ce priveste personalul clerical, cat si cel neclerical, ca o recunoastere a rolului social important pe care reprezentantii cultelor il au in societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din aceasta perspectiva.
Totodata, Preafericirea Sa a subliniat ca Biserica va sprijini activ demersurile Guvernului de a imbunatatii conditiile de educatie ale copiilor si tinerilor din mediul rural si ale calitatii actului medical in spitale. Premierul Ciolos a multumit pentru implicarea Bisericii in cele doua directii extrem de importante pentru dezvoltarea societatii romanesti.
De asemenea, Premierul Dacian Ciolos l-a asigurat pe Parintele Patriarh ca Guvernul Romaniei va asigura finantare pentru proiecte de investitii importante si ca exista tot sprijinul pentru a pune la dispozitie resurse financiare in functie de posibilitati pentru lacasele de cult aflate in constructie", se arata intr-un comunicat de presa facut public de Guvern.
In proiectul de buget pentru 2016, Guvernul nu a alocat niciun ban pentru lacasurile de cult. Asta inseamna ca nici Catedrala Mantuirii Neamului nu va mai primi bani de la bugetul de stat, in conditiile in care in ultimii doi ani s-au alocat peste 325 de milioane de lei din bugetul de stat pentru lacasurile de cult.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Calm doamnei
Reţeta zilei: Tocăniţă de cartofi cu carne de porc
Horoscopul zilei de 7.12.2015
Catedrala Mantuirii Neamului NU primeste bani de la buget pentru 2016
O femeie din Florida, raportata la politie de catre masina sa dupa ce a fugit de la locul unui accident
Epava galionului spaniol San Jose, care transporta aur si smaralde, descoperita in largul Columbiei la peste 300 de ani de la naufragiu
Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, despre absenta finantarii bisericilor:
E doar un proiect de buget. Speram ca nu va ramane asa
Bashar al-Assad: Campania de bombardamente a britanicilor impotriva Statului Islamic va esua
Initiativa legislativa privind sanctionarea penala a celor care colecteaza fondul scolii este sustinuta de Asociatia Elevilor din Constanta
Franta: Alegeri regionale, in umbra atacurilor teroriste.
Extrema dreapta ar putea obtine un succes istoric
Presa+n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 4.12.2015
Lumea lu' Rotundu: Ziua Naţională la Darabani
Admir vă ajută în treburile gospodăreşti
Botoşani: Cârdăşie social-democrată pe banii publici de la CAS
Ioan Rotundu
Întrunire liberală în fieful deputatului-infractor Verginel Gireadă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog