Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
244
De la 07 Ianuarie 2003
122885893

Dan Barna despre cererea de revocare a Codrutei Kovesi:

  • Sunt convins ca decizia presedintelui va fi de a respinge aceasta solicitare care se bazeaza pe citate din presa de scandal
  • 26 February 2018, 23:00
Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, luni, ca raportul ministrului Justitiei privind activitatea DNA "arata ca si cum ar fi o stenograma luata de la televiziunile de casa" si considera ca solicitarea de revocare a procurorului-sef al DNA va fi respinsa de presedintele Klaus Iohannis pentru ca "se bazeaza pe citate din presa de scandal".
"Din pacate, raportul pe care domnul Tudorel Toader l-a prezentat arata ca si cum ar fi o stenograma luata de la televiziunile de casa, e profund regretabil ca ministrul Justitiei din Romania a decis sa preia retorica pe care persoane condamnate sau cu probleme penale o distribuie in spatiul public de mai mult timp. Si aceasta este un lucru foarte grav, de aceasta i-am si cerut si demisia", a explicat Dan Barna, citat de News.ro.
Liderul USR a adaugat ca, in decizia de revocare a Laurei Codruta Kovesi, este exlcus ca presedintele "sa aiba o atributie constitutionala de notar, pentru ca nu putem sa sustinem ca presedintele doar semneaza acte sau solicitari": "Exista apoi in aceste zile discutia conform careia presedintele ar fi obligat sa faca aceasta revocare printr-o interpretare fortata a Constitutiei, si spun asta pentru ca este exclus ca presedintele sa aiba o atributie constitutionala de notar, pentru ca nu putem sa sustinem ca presedintele doar semneaza acte sau solicitari pe care un ministru le-ar pune pe masa si este fara echivoc ca atata timp cat Constitutia ii acorda presedintelui o atributie, o responsabilitate, aceasta este in deplina sa libertate de decizie, si nu poate sa fie un act normal de bifa."
Dan Barna se declara sigur de faptul ca presedintele Iohannis va respinge cererea de revocare, deoarece solicitarea se bazeaza "pe citate din presa de scandal": "Sunt convins ca decizia presedintelui va fi de a respinge aceasta solicitare care se bazeaza pe citate din presa de scandal. (...) Toader a pozat pana acum intr-un tehnoicrat prfesionist, care incerca sa da o aura de credibilitate acestei guvernari, cel putin pe componenta de justitie, iar acest raport pur si simplu l-a facut de ras."
Uniunea Salvati Romania a initiat o motiune simpla impotriva Ministrului Justitiei, Tudorel Toader, si invita toate formatiunile de opozitie sa i se alature. USR preciza, vineri, ca a demarat deja discutii cu colegii din celelalte partide.
Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, ca liberalii nu au luat inca o decizie in privinta sustinerii motiunii simple a USR impotriva ministrului Justitiei si ca urmeaza ca in Comisia juridica a partidului sa fie facuta o analiza.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 27.02.2018
Bancul zilei: Reversul ispitei biblice
De ce s-a speriat Raluca Stâncescu şi s-a adresat Judecătoriei Botoşani
Ioan Roitundu
Aventurile amoroase ale fostului magistrat Raluca Stâncescu
Ioan Rotundu
Instanta suprema respinge cererea DNA de redeschidere a urmaririi penale a vicepremierului Paul Stanescu
Germania: Primariile nu vor transport gratuit pentru toti cetatenii
In timp ce Europa se confrunta cu temperaturi care ajung pana la -35 de grade Celsius,
la Polul Nord s-au inregistrat temperaturi cu 20 de grade Celsius peste cele normale in aceasta perioada a anului
Liviu Dragnea: Am discutat azi cu ExxonMobil despre proiectul legii offshore.
Nu vrem sa priveze statul roman de resurse importante
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog