Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25719
De la 07 Ianuarie 2003
122911368

Dan Diaconescu, pus oficial sub învinuire pentru şantaj şi ameninţare

  • 21 June 2010, 23:00
Procurorii DNA l-au pus sub invinuire, luni, pe Dan Diaconescu, acestuia fiindu-i aduse la cunostinta acuzatiile de santaj si amenintare in legatura cu primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, anunta Mediafax.
Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu, care il apara si pe Doru Parv, a declarat ca procurorii DNA l-au pus oficial sub invinuire pe Dan Diaconescu, pe care il acuza de santaj si amenintare directa sau indirecta.
Aparatorul spune ca singura proba pe care procurorii o au impotriva lui Diaconescu ar fi o inregistrare a emisiunii din 21/22 iunie 2009, cand pe postul OTV, Dan Diaconescu anunta prezentarea "unor imagini incendiare" referitoare la adresa primarului din Zarand, Ion Mot. Avocatul a spus ca anchetatorii nu au alte probe directe la adresa lui Diaconescu, el explicand ca denuntul facut de primar s-a indreptat doar impotriva lui Doru Parv, iar acesta din urma nu a dat declaratii potrivnice lui Dan Diaconescu in fata procurorilor.
Potrivit lui Daniel Fenechiu, Dan Diconescu doreste sa ramana la DNA pana la sosirea de la Arad a lui Doru Parv, care in prezent este in drum spre Bucuresti, unde va fi adus cu o duba a politiei.
Referitor la Doru Parv, procurorii DNA vor schimba incadrarea juridica pentru faptele acestuia, "cel mai probabil de la trafic de influenta la ceva similar cu santajul sau chiar santaj", a adaugat aparatorul.
Rezolutia de urmarire: Dan Diaconescu l-a amenintat pe primar pentru a primi 200.000 euro
Dan Diaconescu, in calitate de actionar si administrator la SC Oglinda Television SA asociat la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV a exercitat acte de amenintare atat in mod direct cat si prin intermediul lui Doru Parv in scopul de a determina pe persoana vatamata Ion Mot, primar al comunei Zarand, judetul Arad sa dea o suma totala de 200.000 euro, se arata in Rezolutia de urmarire penala a lui Diaconescu, citata de Agerpres.
Conform documentului, care este datat din 18.06.2010, sub presiunea acestor amenintari din suma pretinsa initial, persoana vatamata a platit efectiv 30.000 de euro si 4.200 lei. 'Amenintarea consta in darea in vileag a unor fapte reale, ori imaginare, compromitatoare pentru persoana vatamata, cum ar fi alegatia ca ar detine o avere importanta nejustificata, precum si ca ar fi efectuat tranzactii ilicite cu terenuri agricole, pagubind astfel cetatenii comunei Zarand', se mai spune in rezolutia citata.
Doru Parv, cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenta in urma denuntului primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot, a fost ridicat de anchetatori si va fi adus de la Arad la Bucuresti, in baza unui mandat de aducere, el urmand sa fie confruntat cu Dan Diaconescu. Patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, a venit, luni, la sediul DNA, pentru a fi audiat de procurorii anticoruptie, el declarand ca nu exclude posibilitatea sa fie "inchis" si precizand ca a crezut ca ancheta procurorilor anticoruptie este o farsa, o gluma.
La randul sau, Ion Mot a declarat ca nu a fost contactat de procurorii DNA pentru audieri in legatura cu ancheta de la sediul OTV, adaugand insa ca este dispus sa se deplaseze la Bucuresti daca i se va cere acest lucru.
Patronul postului OTV Dan Diaconescu a fost audiat in 19 februarie la DNA ca martor intr-un dosar in care primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, l-a denuntat pe Doru Parv ca i-ar fi cerut peste 100.000 de euro pentru a nu divulga la OTV imagini compromitatoare la adresa edilului, declarau surse judiciare.
In denuntul primarului aradean se arata ca Doru Parv, care a participat la mai multe emisiuni la postul de televiziune OTV, i-ar fi cerut acestuia peste 100.000 de euro, in mai multe transe, prima fiind de 25.000 de euro, pentru a nu face publice, in cadrul emisiunii lui Dan Diaconescu de la OTV, o serie de imagini si informatii compromitatoare legate de afacerile pe care le-ar derula edilul comunei.
Primarul nu i-ar fi dat lui Parv niciun ban din cei ceruti, in schimb a formulat un denunt la Directia Nationala Anticoruptie. Astfel, potrivit surselor judiciare, Doru Parv este cercetat de procurori pentru trafic de influenta, avand calitatea de invinuit in acest dosar.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Felicitarea lui Medvedev către Băsescu
O minciună mare cât Serbia sau cum încearcă Serbia să facă poltică externă
IMM-urile din UE, în criză: Cea mai puternica scădere a producţiei din 1930 încoace
Doru Parv, clarvazatorul de la OTV, va fi confruntat cu Dan Diaconescu
Seful Finanţelor are cu 100.000 de lei mai puţin în conturi
Moody's avertizează Guvernul Boc să nu-i sărăcească pe români
Program TV SOMAX, 22 iunie 2010
Procuror acuzat că-şi foloseşte funcţia în scop de răzbunare personală
„Cel mai frumos spaţiu verde amenajat pe un spaţiu public”
un concurs al botoşănenilor
Noapte cu bătăi în Parcul Tineretului
Baltă se pregăteşte să preia şefia PSD Botoşani
Liber la investiţii
Comisia de disciplină din Primăria Botoşani l-a găsit pe Dorel Epuraş nevinovat
viceprimarul Ghiorghiţă nu vrea să rămână de prost
Botoşănenii reclamă iluminatul stradal
Apa Grup a scos la vânzare casele datornicilor
Se reia vaccinarea obligatorie
CNAS recunoaşte că nu mai are bani pentru medicamentele compensate
Ne învaţă cum să nu cumpărăm produsele alimentare pe timp de vară
Unii medici de familie s-au grăbit să introducă coplata
Lucruri necurate la sfinţirea bisericii din Orăşeni Vale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog