Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24408
De la 07 Ianuarie 2003
122910057

Dan Mihalache, fost consilier al lui Nastase si Antonescu, va fi seful cancelariei prezidentiale a lui Klaus Iohannis

  • 27 November 2014, 23:00
Liberalul Dan Mihalache va fi seful cancelariei prezidentiale a viitorului sef al statului, Klaus Iohannis. Informatia a fost confirmata de catre liberal pentru EvZ. Mihalache a fost deputat PSD si consilier al fostului premier Adrian Nastase. Ulterior, el a trecut la PNL si a devenit consilierul liderului liberal Crin Antonescu. In perioada mai-noiembrie 2012, Mihalache a fost secretar general adjunct al Guvernului, functie din care a fost demis de premierul Victor Ponta, din cauza declaratiilor facute de acesta la adresa SUA.
El a declarat atunci, in contextul in care era acuzat de Agentia Nationala de Integritate de incompatibilitate, ca "daca parteneriatul romano-american sta in domnul Horia Georgescu (seful ANI - n.r.), mai bine fara".
Agentiile de presa au relatat ca mai multi viitori consilieri ai lui Klaus Iohannis s-au aflat, miercuri, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta cu reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale despre modul de organizare si functionare a institutiei.
Potrivit unor surse liberale citate de Mediafax, printre cei care au participat la intalnirea cu actuali consilieri prezidentiali s-au aflat Dan Mihalache, George Scutaru, Andrei Muraru si Cosmin Marinescu.
Acestia au discutat despre modul de organizare si functionare a Administratiei Prezidentiale, in pregatirea preluarii, de catre Klaus Iohannis, a mandatului de presedinte al Romaniei, pe 22 decembrie.
Intr-un interviu acordat ziarului Gazeta de Maramures, publicat luni, Dan Mihalache a declarat ca in campania prezidentiala a lui Klaus Iohannis s-a ocupat de "strategia campaniei, mai ales de sondajele de opinie, cercetarea de piata si mesajele politice" si ca in perioada urmatoare se va ocupa de "organizarea administratiei prezidentiale".
"Acum este singurul meu proiect, care necesita multa munca. Constructia si reconstructia administratiei prezidentiale in functie de proiectele presedintelui ales. (...) O administratie prezidentiala se organizeaza in functie de prioritatile celui care o conduce, pana la urma. In acest moment sunt cu privirile pe organigrama", a afirmat el.
Cine este Dan Mihalache Dan Mihalache (43 de ani) este absolvent al Facultatii de Drept, la Universitatea Bucuresti, si a obtinut doctoratul in Stiinte Politice la S.N.S.P.A. Adevarul relateaza ca, inca de pe bancile facultatii, Mihalache a inceput sa lucreze ca jurnalist. A fost pe rand reporter, redactor, publicist si comentator la ziarul "Azi", ziarul de partid al FSN din anii '90.
Potrivit publicatiei citate, Mihalache a intrat in politica in 1994, moment in care premierul Nicolae Vacaroiu l-a numit expert guvernamental si consilier al ministrului pentru Relatia cu Parlamentul.
In perioada 2001-2004, Mihalache a fost consilier al premierului Adrian Nastase, iar la alegerile parlamentare din 2004 a obtinut un mandat de deputat pe listele PSD. In 2007, a fost si membru in Parlamentul European
A fost membru PSD timp de opt ani, insa a parasit partidul in 2009, atunci cand a mers alaturi de liberalul Crin Antonescu pentru a deveni director de comunicare si strategie al campaniei liderului PNL, mai noteaza Adevarul. Desi Antonescu a pierdut alegerile, in anul urmator l-a luat pe Mihalache pe post de consilier politic personal.
In mai 2011, Mihalache a ocupat si prima sa functie in PNL, cea de secretar general adjunct al partidului condus de Crin Antonescu. Dupa exact un an, sub egida USL, Dan Mihalache devine secretar general adjunct al Guvernului condus de presedintele PSD Victor Ponta, functie in care rezista doar sase luni.
***
Agentia Nationala de Integritate (ANI) anunta, in noiembrie 2012, ca a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului la acea data. Potrivit ANI, Mihalache s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 10 mai - 8 iunie 2012, deoarece a exercitat simultan functia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cat si functia de administrator in cadrul SC Dib Media Consultancy SRL, conform evidentelor Oficiului National al Registrului Comertului. Dan Mihalache declara atunci ca il va da in judecata pe seful ANI, Horia Georgescu, referindu-se la acesta cu formula "aceasta jigodie frustrata". Mihalache a mai spus atunci ca "Daca parteneriatul romano-american sta in domnul Horia Georgescu (seful ANI - n.red.), mai bine fara". Dupa cateva zile, el a fost demis de catre premierul Victor Ponta din functia de la SGG, motivul fiind declaratiile facute de acesta la adresa SUA. Premierul a explicat atunci ca functia de secretar general adjunct al Guvernului este una "cu caracter strict administrativ" si nu agreeaza ideea ca cei care ocupa astfel de functii sa faca declaratii publice. Ponta a precizat insa ca demiterea acestuia nu are nicio legatura cu solicitarea formulata de presedintele Traian Basescu, care ceruse demiterea celor patru membri ai guvernului acuzati de ANI de incompatibilitate, printre care se afla si Dan Mihalache.
Mihalache a contestat apoi in instanta decizia ANI.
De altfel, intr-un interviu acordat cotidianului Romania Libera in luna mai 2012, Dan Mihalache declara ca "trebuie operate corectii in privinta functionarii DNA si ANI".
In martie 2013, Dan Mihalache a fost ales secretar general adjunct al Senatului, in urma unui vot in plen. Din aceasta functie, el propunea, in luna octombrie a aceluiasi an, punerea in functiune - cu o "minima" investitie, de aproximativ 200.000 de euro - a unui centru spa cu sauna si piscina in Palatul Parlamentului.
La 25 martie 2013, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca fostul secretar general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, s-a aflat in stare de incompatibilitate. Decizia instantei, nedefinitiva, a fost atacata cu recurs.
In 10 aprilie 2014, Mihalache a castigat definitiv procesul cu ANI, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Pisicuţa domnişoarei
Lebar ardelenesc
Horoscopul zilei
Budapesta denunta ca inacceptabile "eforturi de renationalizare" ale Bucurestiului dupa cazul Marko Attila
Perchezitii DIICOT la Oradea, la un spital, farmacii si cabinete medicale intr-un dosar cu un prejudiciu estimat la 5 milioane de euro
Botoşani: Clădiri părăsite care ar trebui supraimpozitate
Un magazin de haine din Beijing interzice accesul clientilor chinezi
Dan Voiculescu - printre oligarhii locali care isi intaresc controlul asupra media din tarile est-europene
"Ingrijorari profunde privind libertatea presei" in regiune
DNA face perchezitii la Primaria din Craiova intr-un dosar de fraudare a fondurilor europene la proiectul Water Park
Accizele "ingheata" in 2015 la actualul nivel. Din 2016 vor fi indexate cu inflatia
Chermeze prin Darabani pe seama lui Klaus
Ioan Rotundu
Hienele hăituiesc ajutorul de înmormântare
Ioan Rotundu
Reactie fara precedent a Bisericii Reformate dupa renationalizarea cladirii unui colegiu din Sfantu Gheorghe
Loialitatea si credinta noastra in statul de drept s-a destramat. Trebuie sa regandim relatia Bisericii Reformate cu statul roman
Kelemen Hunor: Recomandam iesirea UDMR de la guvernare
oana Basescu, proces castigat cu Antena 3
Fiica presedintelui trebuie sa primeasca despagubiri de 20.000 de lei
Se caută voluntari pentru o acţiune organizată în ziua de 1 Decembrie
Gheorghe Iavorenciuc acuză: ,,Nesimţire şi bătaie de joc”
Botoşănenii invitaţi la paradă de 1 Decembrrie
Nein, danke! Iohannis, refuzat de potentialii consilieri, din cauza salariilor mici de la Cotroceni
Geoana, Sova si Vanghelie - exclusi din PSD
Vanghelie: La baietii astia le-a fost frica de Congres / Dan Sova isi toarna cenusa in cap: Am fost exclus, accept sanctiunea, e justificata
Sebastian Ghita se erijeaza in reformistul PSD
E momentul ca Ion Iliescu sa se retraga, nu mai poate fi un simbol al PSD / Coruptia e pentru Romania mai rea decat cancerul pentru omenire
Infrangere majora pentru Biserica Ortodoxa - Arhiepiscopia Sucevei in procesul pentru 166.000 de hectare de padure
Terenul ramane al statului roman, decizia e irevocabila
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog