Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3296
De la 07 Ianuarie 2003
122888945
Dan Vladescu, ANRMAP:

Vrem să ridicăm pragul până la care o autoritate contractantă poate face achiziţii publice directe

  • 10 July 2012, 23:00
Autoritatea Nationala de Reglementare si Monitorizare in Achizitiile Publice (ANRMAP) va propune Guvernului un set de modificari legislative in domeniul achizitiilor publice, a anuntat Dan Vladescu, presedintele autoritatii, in cadrul unei conferinte organizate de Mediafax pe tema fondurilor europene.
Una dintre aceste modificari vizeaza cresterea pragului pana la care autoritatile contractante pot face achizitii publice directe. "Vrem ca acel prag de 15.000 de euro de la care autoritatea contractanta este obligata sa organizeze o procedura de achizitie publica sa fie ridicat", a spus Vladescu. O alta modificare vizeaza scoaterea din atributiile ANRMAP evaluarea documentatiilor de atribuire pentru contracte mai mari de 125.000 de euro pentru bunuri si servicii si 4,85 milioane de euro pentru lucrari.
In privinta pragului pentru achizitiile publice, Vladescu spune ca in alte state europene acest nivel este mai ridicat. "Nu-l vom ridica la un nivel foarte inalt, pentru ca atunci vom trezi suspiciuni la nivelul Comisiei Europene. Insa, nu mi se pare normal ca Bulgaria sa aiba aceste praguri la nivelul de 20.000 de euro pentru contractele pentru produse si servicii si 60.000 de euro pentru lucrari, iar in Romania sa fie la acelasi nivel la care s-a aflat in anul 2006, atunci cand s-a adoptat OUG 34", a spus Vladescu.
Acesta a mai spus ca ANRMAP nu ar mai trebui sa emita puncte de vedere catre autoritatile contractante. "In loc sa avem o functie de reglementare si monitorizare, ANRMAP a devenit o agentie de consultanta", a spus Vladescu.
Acesta a mai afirmat ca va propune Guvernului ca ANRMAP sa nu mai evalueze documentatiile de atribuire pentru contracte de achizitii publice mai mici de 125.000 de euro pentru bunuri si servicii si 4,85 milioane de euro pentru lucrari. "Documentatiile de atribuire sa nu mai fie evaluate de catre ANRMAP decat in situatia in care valoarea exprimata a contractelor se situeaza peste pragurile prevazute de OUG 34/2006, respectiv de 125.000 de euro pentru produse si servicii, 4,85 milioane de euro pentru lucrari", a precizat Vladescu. Potrivit acestuia, legislatia actuala prevede ca ANRMAP evalueaza intreaga documentatie de atribuire, mai putin aspectele tehnice ale caietului de sarcini.
O alta propunere vizeaza ca ANRMAP sa analizeze doar fisele de achizitii, atunci cand este chemat sa faca evaluari asupra unei documentatii. "Sa nu mai verificam caietele de sarcini. ANRMAP are obligatia de a parcurge intregul caiet de sarcini in ideea in care autoritatile contractante insereaza in mod abuziv in cuprinsul caietului de sarcini o serie de criterii de selectie.(...)Orice criteriu de selectie din caietul de sarcini sa fie ca si o clauza nescrisa. ANRMAP, in momentul in care va fi chemat sa analizeze o documentatie, sa aiba in vedere numai fisa de achizitie.
Astfel, ori de cate ori autoritatea va insera in cuprinsul caietului de sarcini criterii, aceste criterii nu vor putea fi avute in vedere in procedura de selectie a ofertelor sau in procedura de evaluare sau de achizitie publica", a mai spus presedintele ANRMAP.
Aceste propuneri vor fi inaintate Comisiei Europene. "Eu cred ca nu ar trebui sa fie o discriminare intre Romania si Bulgaria", a adaugat Vladescu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Răzbunare pe taximetrist
CCR taie din avântul luat de Ponta şi Antonescu în demiterea lui Băsescu
Decizie in unanimitate favorabila lui Traian Basescu:
Un mare nor negru de incertitudini pluteşte asupra lumii întregi * din cauza indeciziei liderilor zonei euro
NATO îşi exprimă disponibilitatea de a colabora cu cel de-al doilea stat românesc
Ministerul Administraţiei şi Internelor se opune Deciziei CCR
Martin Schulz, socialist, preşedinte al Parlamentului European:
Sistemul video din municipiul Botoşani este încă nefuncţional
Urmărire ca în filme prin Botoşani
Referendumul este pregătit
Proiect de 3,6 milioane de lei lansat la Prefectură
„Ţărănoiul de la Botoşani” şi gunoiul sucevenilor
Botoşani: Canicula din sălile spitalului a blocat operaţiile chirurgicale
Ţurcanu trimite vântul disponibilizărilor asupra societăţii Nova Apaserv
Desfacerea comasării spitalelor, în analiză la Ministerul Sănătăţii
Botoşani: Spitalul Judeţean rămâne o perioadă fără computer tomograf
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog