Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23080
De la 07 Ianuarie 2003
122883147

Dan Voiculescu ramane in puscarie, judecatorii au respins cererea de anulare a pedepsei

  • 6 January 2015, 23:00
Dan Voiculescu ramane in puscarie, dupa ce un complet de divergenta al Curtii de Apel Bucuresti judecatorii au respins cererea de anulare a pedepsei. Prin aceasta decizie, Voiculescu ramane cu pedeapsa de zece ani de inchisoare dispusa anul trecut de CAB in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).
Completul de divergenta a decis cu privire la solicitarea lui Voiculescu a fost alcatuit din trei judecatori: Dan Lupascu, Isabellle Tocan si Corina Cornelia Daescu.
In decembrie, Lupascu si Tocan nu au putut sa cada de acord asupra unei decizii privind contestatia, astfel ca a fost format completul de trei care va lua hotararea definitiva in acest caz, prin cooptarea judecatoarei Corina Cornelia Daescu, cea care judeca si dosarul retrocedarilor al primarului Radu Mazare, aflat pe rol de sase ani, noteaza gandul.info.
In momentul in care judecatorii au ramas in pronuntare, avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghita Mateut, se declara optimist.
"Decizia apartine judecatorilor, judecatorii sunt cei care, dupa examinarea tuturor dovezilor care se afla la dosar si in urma dezbaterilor orale vor examina pe fond" cererea lui Dan Voiculescu, dar "exista dovezi multiple, numeroase, nu doar o singura proba sau doua sau trei din care rezulta cu prisosina temeinicia cererii", spunea Mateut.
In 15 octombrie, Curtea de Apel Bucuresti a admis in principiu judecarea cererilor de anulare a pedepselor formulate de Dan Voiculescu si Sorin Pantis, condamnati la zece, respectiv sapte ani de inchisoare, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).
Avocatii lui Voiculescu au depus, in 18 august, la Curtea de Apel Bucuresti, o contestatie in anulare cu privire la pedeapsa primita de acesta in dosarul ICA, iar imediat dupa acest demers au formulat o cerere de stramutare a cauzei la o alta curte de apel din tara. Motivele invocate de avocatii lui Voiculescu au fost legate de mediatizarea excesiva a dosarului, dar si de faptul ca magistratii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea nu ar fi fost impartiali atunci cand au dat sentinta in cauza.
Cererea de stramutare a procesului in care Dan Voiculescu solicita anularea pedepsei a fost insa respinsa ca nefondata de catre judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care au dispus astfel ca acest proces sa fie analizat in continuare de magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti.
In 8 august, completul de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti format din magistratii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, si pe fostul ministru Sorin Pantis la sapte ani de inchisoare.
In acelasi dosar, fostul director al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de inchisoare, iar Jean Catalin Sandu, fost sef al Directiei Juridice din ADS, a primit sase ani de inchisoare. Tot la sase ani de inchisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Savulescu, fost sef al Directiei de Privatizare-Concesionare din ADS.
Flavius Adrian Pop, fost sef de serviciu in ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin si Constantin Baciu au primit patru ani de inchisoare cu suspendare, iar Vica Ene si Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Arta modernă
Horoscopul zilei
Botoşani: Cine a avut interesul să fie spart biroul biologului dr. Hrincă?
Bursele europene, zguduite de problemele Greciei, de petrol si de caderea euro
Un pod din Sicilia s-a prabusit la doar 10 zile dupa inaugurare
Cum arata explozia unei fabrici de artificii
Monica Macovei a castigat procesul intentat lui Dan Sova
care sustinea ca tatal europarlamentarului ar fi fost general de securitate
Traian Basescu s-a pensionat
Livia Stanciu: Magistratii nu vor negocia independenta justitiei, nici macar de dragul unei paci politice
Ministrul ucrainean de Externe: Cetatenia dubla nu va exista in Ucraina
Membru CSM: Politicienii sa fie obligati sa-si dea demisia daca ataca independenta justitiei
Statul ungar finanteaza meditatii pentru elevii maghiari din Romania
pentru ca acestia sa treaca Bacalaureatul la Limba romana
Un deputat UDMR propune infiintarea unei Garzi civile, o structura voluntara de politie dupa modelul ungar
Anul negru al laptelui romanesc
Aproape o treime dintre fabricile de profil din Romania s-au inchis in 2014, avertizeaza un patronat din domeniu
Klaus Iohannis nu va accepta ca in viitor guvernul, indiferent de cine-l conduce, s[ nu respecte finanţarea pentru Armată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog