Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14339
De la 07 Ianuarie 2003
122874406

Dan Voiculescu vrea iar suspendarea lui Traian Băsescu

  • îin 9 decembrie, odată cu parlamentarele, să fie şi referendumul de demitere
  • 30 October 2012, 23:00
Dan Voiculescu a declarat luni seara, in cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" (Antena 3), ca presedintele Traian Basescu trebuie sa fie din nou suspendat, "de asa maniera incat atunci cand mergem la vot pe 9 decembrie pentru alegerile parlamentare sa avem si referendumul" de demitere. Potrivit lui Voiculescu, presedintele trebuie din nou suspendat pentru ca, dupa alegeri, exista "pericolul" ca Traian Basescu sa nu-l numeasca pe Victor Ponta premier si sa nominalizeze un alt membru USL "care nu va fi decat unealta lui pentru distrugerea USL-ului".
"Dupa opinia mea, Traian Basescu trebuie sa fie din nou suspendat. Trebuie sa fie suspendat de asa maniera incat atunci cand mergem la vot pe 9 decembrie pentru votul parlamentar sa avem si referendumul. Data de 10 decembrie sa fie ziua in care Traian Basescu nu mai e presedintele Romaniei.
Sigur ca acest lucru nu depinde numai de mine. Cum in 2007 a depins de romani, cum in 2012 a depins de Europa si de interesele straine Romaniei, eu cred ca 9 decembrie poate fi ziua in care romanii, mergand la vot sa-si aleaga parlamentarii, sa poata sa voteze pentru demiterea lui Traian Basescu", a declarat presedintele de onoare al Partidului Conservator la emisiunea lui Mihai Gadea.
Voiculescu a subliniat ca aceasta este opinia sa personala, si nu a USL, iar "din pacate, factorul politic este cel care hotaraste". "Spun din pacate pentru ca eu cred ca modul in care el a fost suspendat anul acesta, interventia externa in Romania - si ma refer la faptul ca oameni care practic nu au un cuvant de spus in vointa poporului roman au intervenit brutal si au schimbat vointa a 7,5 milioane de romani, lucru dureros", a spus el.
"Eu cand spun ca trebuie (suspendat din nou presedintele, n.r.) ma refer la pericolul pe care eu il vad ca dupa alegerile parlamentare USL sa aiba 58-62% din voturi, iar Traian Basescu sa nu-l nominalizeze pe Victor Ponta ca prim-ministru.
Mai vad, din pacate, oportunismul politicienilor romani, care se va manifesta. Haideti sa ne inchipuim ca suntem in data de 10 decembrie. Castiga USL cu circa 60%, iar, conform Constitutiei, presedintele are dreptul, dupa consultari cu partidele, sa numeasca premier de la partidul sau alianta politica care a castigat alegerile. Si el, din cate il cunosc, va nominaliza un membru USL care nu va fi decat unealta lui pentru distrugerea USL-ului", a aratat Voiculescu.
Intrebat daca exista astfel de oameni in USL, Voiculescu a raspuns ca "Da, exista. Din pacate, in politica romaneasca exista foarte multi oportunisti". In acest sens, Voiculescu a dezvoltat scenariul care, in opinia sa, s-ar derula dupa alegeri in cazul in care presedintele Basescu va desemna un alt membru USL pentru functia de premier in locul lui Victor Ponta:
"Acest om va primi mandatul de premier nominalizat, in 24 de ore il va convoca pe presedintele PSD Victor Ponta ca sa faca Guvernul, Ponta va refuza sa participe la negocieri. Si va asigur ca va fi un PSD-ist care va merge la negocieri, in numele partidului.
Premierul desemnat il va convoca pe presedintele PNL Crin Antonescu sa mearga la negocieri, Antonescu - asa cum il cunosc - va refuza, dar se va gasi cineva din PNL sa mearga la negocieri... Eu sunt convins ca Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constatin nu vor merge la negocieri cu premierul desemnat, dar premierul desemnat va gasi fisura in fiecare partid sa-i cheme la negocieri, le va oferi - si aici apare oportunismul romanului - functii de ministri, secretari de stat, directori si ii va ruga sa mearga inapoi in Parlament sa-i convinga pe membrii partidelor lor sa voteze noul Guvern.
Si in 48 de ore vom avea un Guvern condus de un premier care va fi omul lui Traian Basescu si care va reusi, din cauza oportunismului, sa-i formeze Guvernul, sa treaca prin Parlament, si vom avea din nou un guvern, chiar daca nu se cheama "Boc", care sa raspunda la butoanele lui Traian Basescu".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Prezervativul românilor şi guma francezului
Regulamentul financiar al UE: mai multă transparenţă, avantaje, dar şi impuneri
Iulian Craciun va candida din partea ARD împotriva lui Dan Voiculescu
el este un tânăr imobilizat într-un cărucior cu rotile
Ticăloşi până în ultima zi de mandat
senatorii au respins solicitarea ANI privind încetarea mandatului de senator al lui Mircea Diaconu
CSI se închide, iarna se anulează, Putin se îmbolnăveşte
Despre Biserică cu regizorul Cristian Mungiu
Posibili viitori senatori de Botoşani
Ioan Rotundu
Întâlnire cu scriitorul Dan Lungu la Botoşani
Schimb de ştafetă în CJ
Munca lui Flutur aplaudată de USL-işti la Modern Calor
Prefectul a verificat stadiul pregătirilor pentru iarnă
Botoşani: Transmiterea în direct pe Tv a şedinţei CJ a încins spiritele
Razie în Piaţa Centrală printre comercianţi
Trenul direct Botoşani –Bucureşti ar putea reveni în circulaţie
Botoşaniul se înfrăţeşte cu Râşcani
Manuela Zarug şi-a dat demisia din Consiliul Local
Candidaţii ARD Botoşani sunt gata de luptă electorală
Mor mai mulţi botoşăneni decât se nasc
Peste distribuirea cardurilor naţionale de sănătate s-a aşternut tăcerea
Din nou se vrea introducerea uniformei şcolare
Săptămâna viitoare este programat procesul asistenţilor medicali
Botoşani: Constantin Conţac şi fiul său Liviu au ajuns după gratii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog