Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15499
De la 07 Ianuarie 2003
122901148

Darabani: Au pângărit sărbătoarea politizând-o

  • 24 April 2016, 23:00
Aşa cum a anunţat vineri seară în emisiunea televizată Presa-n gura lu’ Rotundu, sâmbătă, 23 aprilie, la Darabani a fost organizat de către primărie festivitatea de acordare a titlului de „Cetăţean de onoare al oraşului Darabani”. Titlul urma să fie acordat la două personalităţi ale oraşului, respectiv Prof. univ. dr. Gheorghe Cliveţ, directorul Institutului de Studii Istorice „A.D. Xenopol” Iaşi şi poetului local Victor Teişanu.
Anunţat ca un eveniment civico-administrativ dedicat respectului pentru valorile umane ale locului, din păcate primarul Cornel Aroşoaie, n-a putut scăpa de prezenţa politicienilor. Acum, dacă tot au ţinut să fie prezenţi, normal era ca politicienii să-şi arate, prin discursul lor, solidaritatea la respectul acordat de comunitate celor două personalităţi şi să le aprecieze munca desfăşurată în plan profesional.
Dar pentru ca politicienii să fi acut un astfel de discurs în primul rând trebuia ca ei să dispună de un nivel de cunoştinţe, de educaţie culturală, care să le permită un astfel de logos. Lipsiţi de un asemenea potenţial intelectual, politicienii care au luat cuvântul au aiurit despre cu totul alte fapte, spre uimirea, mai ales a Prof .univ .dr. Gheorghe Cliveţ care n-a înţeles dacă se află la un eveniment de omagiere sau la un bilanţ al activităţii politicienilor prezenţi.
Senatorul, nevastă de şofer, Doina Federovici a aiurit despre „remarcabilele” realizări ale primarului impostor de Văculeşti, Sorin Gânga şi despre cele ale primarului de Vlăsâneşti, Lucian Trufin. Ce legătură ar fi fost între evenimentul organizat de Primăria Darabani şi activitatea celor doi primari numai în mintea lipsită de logică şi înţelepciune a nevestei şoferului dacă am putea pătrunde am afla.
Dar şi mai de oaie a făcut-o baragladina pusă de PSD în fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă. Netoata, spre zâmbetele ironice ale celor din preajmă, s-a luat de dorohoianul Prof. dr. Vasile Adăscăliţei, prezent la eveniment pentru a se întâlni cu istoricul omagiat Cliveţ, reproşându-i că era s-a luptat să-l menţină în sistem iar el atacă PSD-ul şi liderii săi. Huncă credea că Adăscăliţei este de fapt profesorul dărăbănean Constantin Moroşanu.
Este greu de crezut că ditamai inspectorul general să nu cunoască personal pe cei câţiva profesori doctori din învăţământul botoşănean. Profesori doctori în istorie sunt vreo patru: Daniel Botezatu, Vasile Adăscăliţei Dan Prodan şi Cătălin Nechifor . Dacă mai sunt şi alţii îmi cer scuze că nu le scriu numele dar nu i-am întâlnit în spaţiul public.
Când un senator PSD n-are discurs public decât pe şabloane politice iar un profesor cu grad de general confundă titlul ştiinţific cu gradul didactic, ne putem da seama cine sunt netoţii care ne decid soarta.
Sărbătoarea de la Darabani a fost pângărită de prezenţa politicienilor impostori, în pofida faptului că primarul Cornel Aroşoaie nu şi-a dorit aşa ceva, dovadă că a organizat evenimentul într-o zi de mare sărbătoare creştină şi înainte de începerea oficială a campaniei electorale.
(M.A.M.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catalin Predoiu: E absolut fireasca reactia presedintelui, ce face Dragnea e sfidare la adresa justitiei
Traian Basescu: Nu puteam candida in calitate de suspect.
Voi face publica povestea din acel dosar, este un joc murdar
Der Spiegel: Obama va indemna Germania sa contribuie cu efective militare in estul Europei,
inclusiv in Romania
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.04.2015
Bancul zilei: Canibalism politic
Reţeta zilei: Friptură de miel
Horoscopul zilei de 25.04.2016
Când prostia leac nu are,
La politicienii de două parale!
Ioan Rotundu
Urarea lui Cătălin Fdlutur către botoşăneni de Sf. Gheorghe
Acţiune liberală de Ziua internaţională a cărţii
O altă mârşăvie marca PSD semnată de Portariuc
Ioan Rotundu
Botoşani: Discuţia de taină cu deputatul Şoptică a durat doar 10 minute
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog