Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6251
De la 07 Ianuarie 2003
122866318

Darie din ordinul cui acţionează?

  • Ioan Rotundu
  • 25 July 2011, 23:00
Cine crede că fostul ofiţer de Securitate, bine înfipt în PSD Botoşani, n-are vreo legătură cu suspendarea lui Constantin Conţac din funcţia de preşedinte al PSD Botoşani, este un naiv. Ori de câte ori în PSD Botoşani au avut loc evenimente de acest gen, din 2000 încoace, Darie a fost prezent. O prezenţă discretă, dar bine ancorată în mijlocul evenimentelor. Despre acest Darie am mai scris, dar sunt nevoit, pentru clarificarea prezentului, să-i aduc în actualitate trecutul.
Fostul colonel de Securitate s-a distins în vremea lui Ceauşescu prin anchetarea dură a femeilor bucureştene care au recurs la avorturi ilegale. Se spune că au fost cazuri de femei care au murit, pentru că Darie n-a dat dezlegare medicului să intervină, neprimind de la acestea numele celui care le-a provocat avortul sau n-au dat informaţia pe care Darie presupunea că ar poseda-o. Darie a negat de fiecare dată acesta acuzaţii.
În PD a apărut cam brusc, şi pe post de confident al preşedintelui de atunci Petre Roman. Nimeni nu ştie de cine a fost trimis în PD, dar toată lumea l-a perceput şi-l percepe ca ofiţer al SRI. Pe Roman l-a trădat în favoarea preşedintelui Băsescu. Pe Băsescu l-a abandonat în favoarea lui Adrian Năstase. Se zice că abandonarea lui Băsescu în favoarea lui Năstase ar fi fost făcută la ordin. Al cui? Nimeni nu ştie.
Cert este că pentru Năstase, umbra lui Darie i-a adus numai necazuri. Chestia cu termopanele, afacerile cu chinezăriile sunt considerate dosare deschise de către DNA pe baza informaţiilor adunate de Darie.
La Botoşani, Darie a apărut cu puţin înainte de 2000, ca om al lui Băsescu, care a preluat controlul filialei Partidului Democrat. Primul lucru a fost să-l elimine pe Cătălin Flutur de la conducerea partidului şi să-şi pună oameni de-ai săi. A candidat ca deputat, dar n-a reuşit. Şi-a făcut în schimb strânse relaţii în mediul politic botoşănean, devenind un intim al Rodicăi Huţuleac şi Petronelei Vizitiu, dar şi a altor femei de prin mediul politic şi nu numai. Datorită lui Darie, Petronela Vizitiu a ajuns director la PECO Botoşani. Tot de numele lui Darie se leagă şi ascensiunea în funcţia de director adj. la PECO a lui Dumitru Monacu.
Virat la PSD, înaintea alegerilor din anul 2004, şi iar nu se ştie din ordinul cui, Mihai Darie a lucrat, alături de Conţac la debarcarea din funcţia de preşedinte a lui Mihai Baltă, considerat omul lui Iliescu. S-a strecurat, apoi, în Consiliul de administraţie al societăţii Termica, unde a făcut afaceri bănoase. A deschis la Botoşani şi o societate comercială, tot discret, despre care nimeni nu vrea să vorbească cu ce anume se ocupă. La un moment dat se zvonea că prin această societate s-ar derula afacerile private ale unor directori de societăţi comerciale botoşănene cu capital de stat. Sprijinit de Conţac, Darie a ajuns şi consilier judeţean, el având şi domiciliu pe Botoşani.
Vineri, acum o săptămână, la PSD s-a ţinut o şedinţă. Era premergătoare suspendării lui Conţac. Pentru a-l îmbrobodi, Darie a deturnat discuţia asupra mea, adică a lui Rotundu de la Jurnalul care visează la scenarii în PSD ce pregătesc debarcarea lui Conţac. Cei prezenţi au căzut în capcana lui Darie şi m-au analizat pe mine. Mă doare-n cot de vorbele lor. N-am împrumutat niciodată borş de la ei şi nici nu o voi face cu vreun partid. Însă ce-am scris eu până acum legat de luptele interne din PSD s-a confirmat până la ultimul cuvinţel
Darie iar a fost în miezul evenimentelor. Din ordinul cui? Iar nu se ştie. Dar se ştie că, încă, Darie se află în umbra lui Mircea Geoană. Poate pentru a nu-l scăpa din ochi şi a-i raporta şefului său tot ce viază prin PSD. Iar şeful lui Darie nu poate fi decât preşedintele Băsescu. Nici că se putea pentru Băsescu un om mai nimerit ca Mihai Darie, să-l aibă spion acoperit în PSD. Conţac se miră de unde ştie Geoană de anumite detalii discutate în cerc restrâns la PSD Botoşani. Ştie, că Darie îşi cunoaşte meseria, este un bun profesionist şi nu i-a scăpat nimic din pretinsele discuţii secrete.
Ambiţiile lui Darie la Botoşani nu se opresc odată cu suspendarea lui Conţac. Se pare că el are misiunea de a mai face ceva. Pe mine mă intrigă faptul că, deşi i-a făcut mult rău lui Flutur, acesta continuă să colaboreze cu Darie pe mai multe planuri. Să fie Băsescu liantul? Cred că este ceva mai mult de atât. Am spus-o de la început de an 2009 că acesta va fi anul multor surprize.
20.02.2009

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei
Daţi-l jos pe netrebnic!
Ioan Rotundu
Locul unde se poate mânca o fasole bună
Satul scos la lumină după 575 de ani
Caricatura zilei
Centru istoric al Botoşanilor - video
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog