Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7015
De la 07 Ianuarie 2003
122867082

“Daţi un RON pentru Panteon”

  • ACADEMIA ROMÂNĂ - Fundaţia Panteonul României
  • 17 December 2008, 23:00
În data de 17 decembrie a avut loc prima conferinţă de presă a Fundaţiei Panteonul României, organizaţie non-profit, constituită de Academia Română, cu scopul de a coordona realizarea proiectului Panteonul României, care se doreşte a fi un loc de recunoaştere, cinstire şi aducere aminte a tuturor acelora a căror activitate a contribuit esenţial la măreţia ţării, la bogăţia sa istorică, culturală şi ştiinţifică sau la bunăstarea materială sau morală a cetăţenilor României.
Conferinţa de presă a fost susţinută de Secretarul General al Academiei Române şi vicepreşedinte al fundaţiei, Acad. Păun Ion Otiman, Acad. Marius Sala, vicepreşedinte al Academiei şi membru fondator al fundaţiei, Profesor Dr. Radu Ciuceanu, vicepreşedinte al fundaţiei şi Nicolae Ivan, vicepreşedinte executiv.
Regele Carol I a vorbit în testamentul său despre o viitoare construcţie a unui Panteon românesc. „Cer ca trupul meu să fie aşezat la Mînăstirea Curtea de Argeş, atunci cînd se va construi un Panteon se va decide dacă mă vor strămuta sau voi rămîne acolo", spune un pasaj din testamentul defunctului Rege al României. De asemenea, Carol I a indicat şi un loc pentru amplasarea acestui Panteon, deasupra Bisericii Cărămidari (Cărămidarii de Jos). Academia propune ca sediu pentru viitorul Panteon fostul Crematoriu „Cenuşă", aflat în aceeaşi zonă, în cartierul Tineretului, pe lîngă Parcul Carol.
Este dorinţa expresă a Academiei ca acest proiect să fie realizat exclsuiv prin donaţii şi surse nerambursabile. În cel mai scurt timp, Fundaţia va lansa un program de subscripţii publice, care se va desfăşura sub sloganul “Daţi un RON pentru Panteon”.
Selecţia personalităţilor ce vor fi incluse între aceşti nemuritori ai României va fi făcută de către un Consiliu Ştiinţific, inclusiv prin consultări cu asociaţii profesionale şi propuneri regionale si locale. Această selecţie, făcută sub patronajul Academiei Române, va ţine seama exclusiv de contribuţia adusă de către fiecare nume propus, indiferent de naţionalitate, religie, convingere politică, regiune sau epocă. Fundaţia Panteonul României, al cărui preşedinte este Acad. Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, a demarat deja identificarea partenerilor din fiecare judeţ, dispuşi să sprijine acest proiect. Astfel, reprezentanţi ai mass media, personalităţi culturale, politicieni şi oameni de afaceri au răspuns pozitiv acestei idei.
Acest proiect naţional nu se poate realiza decât prin voinţa şi participarea directă a cetaţenilor României. Donaţiile aşteptate sunt atât de ordin financiar cât şi reprezentate de sprijinirea efectivă a activităţii.
Consiliul Director

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


800 de mii de euro pentru grupuri vulnerabile din Regiunea Nord-Vest
Voronin va propune un plan de autonomie regiunii transnistrene
Prima biserică românească ortodoxă în Aberdeen
Ştiinţa studentului la… examen
Caută partener dominant
Horoscop
Concert extraordinar cu Ştefan Bănică în Ajun
Cătălin Măruţă şi Andra petrec Revelionul în...
Problema deszăpezirilor s-a complicat, iar prefectul este supărat
Szente crede că ajutorul pentru mame este ca o frecţie la piciorul de lemn
Elevii de la Dobârceni l-au colindat pe primarul Flutur
Deşi PNG a sucombat, Ciuştea îl vrea resuscitat
Programare la colindat!
Colinde şi urături la Biserica „Sfântul Spiridon”
"Săptămâna omeniei"
Salarii obţinute pe calea proceselor
O tumoră ieşită din comun
Secretul lui Stolo
Miniştrii viitorului guvern au fost nominalizaţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog