Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2819
De la 07 Ianuarie 2003
122888468

De ce Băsescu nu trebuie să demisioneze

  • Ioan Rotundu
  • 22 June 2014, 23:00
Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea lui Mircea Băsescu pentru 30 de zile. Ciudată decizie de vreme ce procurorii DNA n-au stabilit probe directe care să demonstreze traficul de influenţă ci numai deducţii pe baza unor înregistrări cui camera ascunsă. Şi mai ciudată estre precizarea procurorilor că Mircea Băsescu n-a intervenit la fratele său preşedintele Traian Băsescu şi nici la vreun procuror sau judecător ca să influenţeze procesul lui Brecea Mondial.
Orice absolvent al anului I al Facultăţii de drept, care a parcurs cursul de logică juridică, analizând precizările procurorului, ajunge la concluzia că infracţiunea de trafic de influenţă nu s-a realizat de vreme ce nu s-a intervenit la factorii de decizie. Putem vorbi de o tentativă de trafic de influenţă, numai că în Codul penal nu este incriminată tentativa.
Ceva este putred în Danemarca, adică cu arestarea lui Mircea Băsescu. Înclin să cred că această arestare ar avea legătură cu fapte mult mai grave, că are menirea să protejeze persoane cu funcţii înalte şi gândul mă duce la zbieritele lui Bercea Mondial prin geamul dubei cum că a mituit cu două milioane de euro pe procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Koveşi şi pe preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătorul Livia Stanciu.
Tot ieri, la radio Europa FM, în emisiunea lui Moise Guran şi Vlad Petreanu intitulat㠄Avocatul diavolului”, s-a pus în discuţia ascultătorilor faptul dacă este necesar ca, având în vedere faptele fratelui său, preşedintele Băsescu să demisioneze din funcţie. Moise Guran a fost acuzatorul preşedintelui Băsescu şi a pledat ca acesta să-şi dea demisia iar Vlad Petreanu şi-a asumat rorlul de „avocatul diavolului” şi a susţinut cu argumente de ce nu trebuie preşedintele Băsescu să demisioneze.
Au intrat în direct 7 ascultători. Doar unul dintre ei a considerat că Băsescu trebuie să demisioneze, acesta recunoscând că este susţinătorul lui Ponta. Ceilalţi şase, cu argumente mai mjult sau mai puţin pertinente, mai mult sau mai puţin abil construire au considerat că Băsescu nu trebuie să demisioneze pentru că datorită lui justiţia funcţionează acum în România.
Deşi au jucat rolul de adversari, şi Moise Guran şi Vlad Petreanu au evitat cu abilitate să aducă în discuţie principalul motiv pentru care preşedintele Traian Băsescu nu trebuie să demisioneze. Am să încerc eu, în acest editorial, să aduc în discuţie argumentul forte pentru care Băsescu nu trebuie să demisioneze.
Într-un stat de drept în care normalitatea este la ea acasă, preşedintele Băsescu ar fi trebuit să demisioneze imediat ce s-a aflat public că fratele său este suspectat de trafic de influenţă. Demisia ar fi demonstrat respectul său pentru justiţie şi faţă de statul de drept, prin demisia sa demonstrând că nu vrea să influenţeze mersul anchetei. Numai că în România nu se poate vorbi de funcţionarea statului de drept, de o normalitate, ca demisiile de onoare să fie dovezi ale moralităţii politicienilor noştri aleşi în funcţii înalte în stat.
Nu poţi vorbi de o normalitate a statului de drept când premierul este un plagiator dovedit, când din Guvernul lui Ponta au făcut parte miniştri plagiatori, incompatibili, cu dosare penale şi chiar condamnaţi sau cu miniştri trimişi în judecată şi menţinuţi în funcţie. Nu poţi vorbi de o normalitate a statului de drept când Parlamentul este format dintr-o adunătură de infractori, unii condamnaţi alţii în curs de judecată, de incompetenţi şi cu studii fraudate, din fraudatori de fonduri publice, din traseişti politici etc., această pestriţă adunătură fiind cea care concepe şi votează legi pentru popor.
Dacă preşedintele Băsescu ar demisiona, locul său ar fi luat de Călin Popescu Tăriceanu, un politician care şi-a trădat partidul pe care l-a condus ca preşedinte, care, în calitate de premier a încercat să-i apere pe infractori de consecinţele legii, care, în calitate de preşedinte al Senatului României s-a situat de partea celor corupţi, influenţând senatorii să nu voteze pentru ridicarea imunităţii celor certaţi cu legea şi care s-a pus în slujba celui mai corup partid aflat la putere: PSD-ul.
Ca preşedinte interimar, Tăriceanu ar avea în coordonare serviciile speciale, exact cele care furnizează informaţii şi probe procurorilor DNA. Imediat ce ar ajunge la Cotroceni aceste servicii ar fi împiedicate să mai colaboreze cu DNA-ul şi asta se şi urmăreşte.
Imediat ce Băsescu ar demisiona, procurorul şef al DNA, chiar dacă nu ar fi schimbat imediat, ar fi împiedicat să mai continue anchetele asupra baronilor PSD, a parlamentarilor şi politicienilor corupţi. Să nu uităm că procurorul şef al DNA este numit de preşedintele României.
Nici preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, n-ar mai rămâne în funcţie. Ori ar fi forţată să demisioneze, ori ar fi imediat schimbată. Iar la nivel de Consiliu Superior al Magistraturii s-a induce o atmosferă de inhibiţie, de teamă, iar procurorii şi judecătorii cinstiţi nu s-ar mai simţi în siguranţă, adică protejaţi şi apărată imaginea lor publică. CNA-ul şi Antenele lui Voiculescu ar fi mijloacele prin care manipularea românilor se va continua într-o formă agresivă, prin minciună şi ipocrizie justificându-se măsurile de schimbare sau demitere din funcţie a procurorului şef al DNA, al preşedintelui ICCJ, al ANI etc.
Premierul Victor Ponta, până la alegerile prezidenţiale din toamnă, ar reinstala atmosfera de teroare şi teamă asupra justiţiei, aşa cum a făcut-o şi Adrian Năstase. Chiar cu fratele traficant de influenţă, înhăitat cu lumea interlopă, preşedintele Băsescu rămâne garantul independenţei justiţiei. Nu poate fi făcut răspunzător Traian Băsescu pentru faptele fratelui său atâta vreme cât nu există dovezi că el ar fi dar curs vreunei solicitări a fratelui său în a influenţa în vreun fel justiţia.
Iată de ce el nu trebuie să demisioneze, lăsând cale liberă corupţiei promovată de plagiatorul Victor Ponta şi acoliţii săi precum Dan Voiculescu şi Călin Popescu-Tăriceanu.
Niciun om normal nu poate crede că procurorul şef al DNA Codruţa Koveşi sau preşedintele ICCJ Livia Stanciu s-au compromis luând mită de la nişte ţigani interlopi. Este limpede că s-a pus la cale o diversiune menită să le compromită imaginea publică şi credibilitatea instituţiilor pe cale le condus. Iată de ce cred că arestarea lui Mircea Băsescu ar avea legătură şi cu acest scenariu pus la cale cu ajutorul lui Brecea Mondial. Procurorii DNA şi judecătorii ştiu ceva ce nouă nu ni s-a spus încă. Nu m-aş mira ca în zilele următoare să fie operate nişte arestări surpriză. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Secretul măcelarului
Horoscopul zilei
NASA identifica o potentiala tinta pentru misiunea de relocare a unui asteroid
Papa Francisc excomunica mafia calabreza, 'Ndrangheta, si ii indeamna pe catolici sa lupte impotriva ei
Doinita Basescu, despre arestarea sotului ei
Regret ca nu ne-am putut ridica la nivelul demnnitatii si rangului la care am ajuns
Perchezitii DNA in Suceava si Radauti la institutii judiciare, firme si domicilii, intr-un dosar de coruptie
Trei magistrati, adusi la audieri la Bucuresti
Traian Basescu: Nu am primit niciun ban si niciun bun de la sau in numele lui Sandu Anghel
FMI analizeaza schimbarea regulilor pentru acordarea de imprumuturi mari tarilor cu probleme financiare
Judecătorii găinari
Ioan Rotundu
Botoşani: Constantin Conţac şi „Drumul buclucaş”
Marti: Cod galben de ploi si vijelii in 29 de judete
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog