Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15814
De la 07 Ianuarie 2003
122901463

De ce nu desfiintam sistemul de invatamant?

  • raspunde Serban Iosifescu pentru Haute Culture
  • 12 June 2017, 23:00
Uite situatia. Azi iar este greva in invatamant. Sau nu este greva. Oricum, traim in fiecare an acelasi scenariu. Inainte de vacanta, politica joaca pe degete profesorul. Jocurile acelea de-a - iti dam, nu-ti dam salarii mai bune-, de-a - tu contezi mult, de fapt, nu dam niciun ban pe tine-. Acestui motiv, Haute Culture i-a adaugat realitati: este vremea coucherilor, mentorilor, avem internet. Copiii si noi parem ca-nvatam succesul de la lideri informali mai mult decat de la SISTEM. Cu aceasta intrebare am mers la Serban Iosifescu: de ce nu desfiintam sistemul?
Expertul in educatie Serban Iosifescu ne explica: educatia inseamna sigur slujbe, ai carte, ai parte de un job, o pozitie sociala, dar mai destept de atat, sistemul de invayamant este modalitatea de transmitere a experientei sociale de la o generatie la alta. Societatea noastra a existat cu adevarat in clipa in care a avut memorie sociala, in momentul in care si-a transmis experienta sociala de la o generatie la alta. Ce-ai facut tu bine, in viata ta, transmiti si comunitatii tale.
Accesul la memorie, la experienta sociala a unei natiuni este un drept universal al fiecarui membru al societatii. Or, pana acum nu exista o modalitate de acces la informatie corecta, ierarhizata, procesata, valoroasa, alta decat prin Sistem.
Orice couch, orice mentor pe pamant ar veni nu poate da dreptul acesta fundamental fiecaruia dintre noi. Internetul, considera Iosifescu, este in faza in care nu discerne intre adevar si fake, prin urmare memoria, experienta sunt deturnate de la rostul lor. Prin deductie, absenta sistemului de invatamant, dar si sabotarea lui, reprezinta o lovitura data identitatii culturale, identitatii nationale. Natiunea isi transmite ineficient si insuficient aceasta experienta sociala, isi saboteaza viitorul..
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Anunţ al AJFP Botoşani
Viorel Catarama nu poate candida la sefia PNL
- nu a strans semnaturi de la cel putin 10 filiale
Ministrul Justitiei privind reconfigurarea infractiunii de abuz in serviciu:
Vom stabili pragul rezonabil impreuna cu societatea civila
Consiliul Superior al Magistraturii ii cere presedintelui Iohannis sa retrimita legii salarizarii in Parlament
De ce este importanta pe termen lung vizita lui Klaus Iohannis in America lui Trump
Vlad Cosma a fost trimis in judecata,
in dosarul de sponsorizare ilegala a campaniei electorale din 2012
Pragul pentru abuzul in serviciu trebuie sa aiba un cuantum relativ mic
Banul zilei: Mod de a creşte potenţa
Horoscopul zilei de 13..66.2017
Viclenioa şi fariseismul stareţului Ioan harpa (1)
- convorbire înregistrată în biserica Mănăstirii Popăuţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog