Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15991
De la 07 Ianuarie 2003
122901640

De ce un copil român a plâns de Ziua Naţională a României

  • 5 December 2013, 23:00
Datorită indolenței pesonalului de la Consulatul român din Cernăuți , copii Buzumurga Valentin si Baran Rada din Dranița Ucraina nu au putut participa la Ziua Națională a României.
Președintele „Asociației Prieteni Basarabiei , Bucovinei și Ținutului Herța” , prof. Moroșanu a organizat la Darabani , împreună cu edilul localității ing. Corneliu Aroșoaie , festivitățile legate de Ziua Națională a României invitând la marea sărbătoare primari și intelectuali din Raionul Herța , satele Ostrița , Tureni , Târnauca , Lunca , Raionul Noua Suliță , Mahala , Costiceni , Dranița și Raionul Briceni , Criva , Lipcani , Balasinești , Perinița și Grimăncăuți :
La festivitate și-au anunțat prezența și profesorul de muzică Maeruța Alina împreună cu doi elevi Buzumurga Valentin si BAran Rada , pentru a susține un scurt program artistic pe scena din Darabani , dar cum pentru a putea trece cele 4 puncte vamale respectiv Mămăliga , Criva , Lipcani și Rădăuți Prut , românii din Ucraina au nevoie de vize , conducerea Asociației a adresat o chemare , a unuia dintre copii care nu avea viză , respectiv Buzumurga Valentin .
Adresându-se Consulatului de la Cernăuți , luni 25 noiembrie , o doamnă funcționar plină de sine i-a respins dosarul pentru motive neîntemeiate , mama copilului , profesoara de lb. romană Natalia Buzumurga , a refăcut dosarul , iar marți dimineață a revenit , de data asta găsind la vize pe un alt “zeu” numit domnul Dinu . Deși doamna Natalia i-a explicat d-lui Dinu , pentru ce-i este necesară viza , acesta a invitat o să o ridice luni 2 decembrie , adică după sărbătoarea națională .
Informat despre cele întămplate președintele asociaței C-tin Moroșanu s-a adresat telephonic la consulat , domnului Dinu și Doamnei consul general Eleonora Moldovanu , având asigurările acestora că vineri atât mama copilului cât si acesta vor primi viza , în plus prof. Moroșanu a adresat o cerere pe site-ul Consulatului Român către Doamna Consul General .
Din păcate vineri 29 noiembrie orele 15 , prezentându-se la Consulat in vederea ridicări pașapoartelor Doamna Natalia a fost întămpinată de același funcționar Dinu care nu știe să se prezinte la telefon dar nu poartă nici ecuson . Mare i-a fost mirarea când i s-a cerut suma de 150 euro drept taxa de urgență , altfel viza îi v-a fi acordată luni 2 decembrie . În ciuda tuturor rugămintelor adresate de către mama copilului , explicându-i că acesta a făcut repetiție toată săptămâna i-a cumpărat costum național românesc , domnul Dinu a rămas ferm pe poziție.
Duminică 1 decembrie reprezentanți Consulatului României la Cernăuți au organizat o mare manifestare. În timp ce doamna Eleonora Moldovan si domnul Dinu închinau cupe cu șampanie , la Dranița un copil de român care s-a visat toată săptămâna pe scena din România , plângea deoarece nu a putut merge la spectacol.
Geo Dărăbăneanu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Prea târziu… pentru a fi poliţist
Legi sau ordonanţe ale Guvernului despre accize sau taxe pot fi contestate la CCR
Cod galben de ninsori de vineri până sâmbătă, pentru 19 judeţe
Neperformanţa in sistemul bancar a explodat. în octombrie era 21.7%, iar tendinţa se va menţine şi anul viitor
creditarea nu va reporni până în toamna lui 2014
Gastronomie: Pui a la Kiev
Incendiu generat de un scurtcircuit electric
Crin Antonescu la Chişinău - o vizită rece, neconsistentă
“trecutul, cât și viitorul Moldovei își au rădăcinile în Europa”
are dreptate! Atunci Basarabia era și va fi în România!
Un judecător din Ineu, arestat preventiv
el a fost prins în flagrant când primea mita 300 euro si un telefon mobil
Ridicarea maşinilor parcate neregulamentar este ilegaăa
decizie Curtea de Apel Bucureşti
Premierul a înfiinţat un comitet interministerial pentru monitorizarea angajamentelor luate faţă de China
Averile nejustificate puse de infractori pe numele rudelor vor putea fi confiscate
Când călăul este confundat cu victima
Ioan Rotundu
Botoşani: Diversiunea, mijlocul prin care Portariuc îi prosteşte pe botoşăneni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog