Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19133
De la 07 Ianuarie 2003
122904782

Decizie controversată pe seama distribuirii produselor alimentare în şcoli

  • 13 April 2008, 23:00
Oferta avansată pe SEAP de cele două firme botoşănene, SC Spicul Dorohoi şi SC Cosmi SRL Săveni pentru distribuirea de corn şi lapte la elevii de clasele V-VIII va fi deschisă de comisia de licitaţie pe 14 aprilie (astăzi). Cel care vine cu oferta cea mai mică şi este declarat câştigător urmează să fie verificat de membrii comisiei din punct de vedere a capacităţii de a asigura buna derulare a programului: numărul de maşini, capacitatea de producţie. După această ultimă verificare, de o zi-două, va fi desemnată firma câştigătoare.
Deşi una din societăţi a avut nereguli în asigurarea programului, respectiv SC Spicul, autorităţile nu au avut posibilitatea legală de a îl împiedica pe reprezentantul acesteia să participe la licitaţie.
Coordonatorul de program din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani, Marcela Lozneanu a atras atenţia comisiei de licitaţie vizavi de aceste aspecte, dar membrii acesteia au votat în favoarea firmei. Din comisie au făcut parte reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare, Autoritatea de Sănătate Publică, Consiliul Judeţean şi Prefectură. „Ordonanţa de Guvern 34 din 2006 prevede că nu poţi face discriminare în rândul celor care se prezintă la licitaţie. În articolul 18 este precizat că poate să nu participe la licitaţie doar în cazul în care a adus prejudicii grave. I-am întrebat şi eu pe cei din comisie că eu nu am dreptul de vot, sunt doar coordonator. Toţi membrii comisiei au votat că nu sunt aduse prejudicii grave. Probabil dacă elevii ar fi mâncat şi ar fi avut nişte dereglări mai severe din cauza şarjei de lapte cu cacao pe care a distribuit-o, ar fi votat împotrivă. Au considerat că pentru ce a greşit a fost sancţionat”, a declarat Marcela Lozneanu.
S-a ţinut cont de rezultatul din buletinele de analize care au atestat că produsul nu conţinea nici un fel de bacterie patologică şi nu era depăşit gradul de aciditate, ci doar nişte parametri fizico-chimici. „Incidentul s-a produs pentru că s-a sărit peste o etapă a procesului tehnologic. Dintr-o greşeală a unei persoane, s-a sărit peste faza de răcire, laptele fiind încărcat în maşini şi transportat către şcoli. Până a ajuns la copii s-a acrit. Toată şarja făcută în ziua respectivă a fost aruncată şi a fost şi amendat. Probabil că toate controalele astea îl va determina să ia nişte măsuri”, a mai adăugat vicepreşedintele CJ Botoşani.
Imediat după vacanţa de Paşte, una din cele două firme va asigura distribuţia de corn şi lapte la clasele V-VIII. „Până la Paşte se merge cu contractul existent şi apoi pe 4-5 mai când reîncepe şcoala trebuie să intre firma câştigătoare. Este o procedură de licitaţie lungă, dar trebuie respectată”, a concluzionat vicepreşedintele CJ Botoşani. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sutanele popeşti au invadat politica rurală
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (XCVI)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Preoţi amendaţi pământeşte
Însămânţările se derulează în forţă
A făcut gesturi obscene şi s-a înţepat în trandafiri
O reclamaţie bine ticluită
Leac pentru limbă de soacră
Program TELE’M Botoşani, luni, 14 aprilie
Au necinstit memoria eroilor
Poliţia rutieră este acuzată din nou
„Trandafir moldovenesc” se pregăteşte pentru Festivalul din Beautiful
Nu prea îi ţine punga pentru cheltuieli electorale
Pe Putin îl chema Putină şi este moldovean la origine
Turism electoral cu salam, pârjoale şi pui fripţi
Cârcotaşul
Românul şi frăţia
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog