Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12263
De la 07 Ianuarie 2003
122872330

Deputatii au respins proiectul de lege privind parteneriatul civil

  • 11 June 2014, 23:00
Deputatii au respins in sedinta de miercuri proiectul de lege privind parteneriatul civil, initiat de deputatul neafiliat Remus Cernea, proiect care avea drept scop conferirea unui caracter legal convietuirii dintre doua persoane, indiferent de sex, ca alternativa la casatorie, scrie Agerpres. Camera Deputatilor este decizionala.
Proiectul a fost respins cu 228 de voturi pentru, patru impotriva si trei abtineri. In opinia deputatului Remus Cernea, votul negativ al parlamentarilor a fost dat in baza unui raport intocmit "fraudulos" si acesta constituie "un abuz in serviciu".
"Legea este construita pentru a nu exista niciun fel de discriminare, inclusiv pe baza orientarii sexuale, asadar si cupluri heterosexuale ar beneficia de aceasta lege. Parteneriatul civil este o institutie reglementata deja in foarte multe tari europene, o institutie care le permite celor ce convietuiesc impreuna in baza afectiunii, a respectului reciproc sa poata sa beneficieze de un minimum de drepturi", a sustinut Cernea.
El a precizat ca va repune pe rol acest proiect, care va fi "usor imbunatatit". "Am acest drept, iar intr-o sesiune ulterioara va fi rediscutat si vom incerca sa mobilizam din nou societatea civila, argumentele cele mai solide, puncte de vedere venite si din afara tarii, de la Parlamentul European", declara anterior Cernea. Propunerea legislativa a fost respinsa in baza raportului intocmit de Comisia juridica, membrii acesteia stabilind ca proiectul este in contradictie cu mai multe articole din Codul civil.
"De altfel, legatura dintre cele doua institutii juridice, familia si casatoria, este stipulata in art.48, in special in alin.1, din Constitutia Romaniei, conform caruia: Familia este intemeiata pe casatoria liber consimtita dintre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor", se arata in raport.
Obiectivul de reglementare al propunerii legislative este stabilirea regimului juridic al parteneriatului civil, urmarind conferirea unui caracter legal convietuirii dintre doua persoane, ca si alternativa la casatorie.
"Parteneriatul civil este un contract incheiat, fara niciun fel de discriminare, intre doua persoane care decid sa convietuiasca in baza afectiunii, respectului si sprijinului reciproc si a egalitatii intre sanse", potrivit initiativei legislative.
Senatul, in calitate de prima Camera sesizata, a respins aceasta initiativa legislativa, Guvernul Romaniei a dat un aviz negativ, ca de altfel si Comisia pentru sanatate si familie si cea pentru egalitate de sanse.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ungro-românească
Horoscopul zilei
Tariceanu, despre decizia de a nu il invita pe Basescu la ceremonia pentru 150 de ani de la infiintarea Senatului:
FMI a respins propunerea lui Sova de scoatere a unor companii de sub management privat
DNA: Fost sef al Garzii Financiare Dambovita, trimis in judecata; ar fi luat mita un autoturism
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Sibiu: Suparat ca Udrea nu-i raspunde la telefon, Cioaba vrea sa discute cu Ponta si Iohannis de sustinerea la prezidentiale
Victor Ponta, despre scandalul "ANRE-ENEL": Este inadmisibil ce se intampla cu incarcarea facturilor…
Motivare instanta: Dan Adamescu a incercat sa influenteze un martor esential
Guvernul a aprobat o schema de ajutor pentru marii consumatori de energie electrica
Teatrul „Vasilache” vă invită la spectacol
Un bărbat în toată firea s-a jucat apelând la 112
A început construcţia staţiilor de epurare a apelor uzate Flămânzi şi Vorona
Botoşani: Scuzele nu pun stavilă dărâmării caselor din Joldeşti
Cotarlă politică bolnavă de jigăraie morală
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog