Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17994
De la 07 Ianuarie 2003
122878061

Deputaţii romi Voicu şi Păun fac o treabă ţigănească

  • 21 February 2011, 23:00
Deputatii de etnie roma Madalin Voicu si Nicolae Paun au anuntat ca vor intra incepand de luni in greva parlamentara japoneza, protestand astfel fata de modul in care a fost mediatizat cazul arestarii lui Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial.
Cei doi parlamentari sunt nemultumiti ca numele interlopului este asociat cu etnia.
"Acest domn (Bercea Mondial - n.r.), chiar daca face parte din etnia noastra, nu ne reprezinta si noi nu-l reprezentam pe el. Eu ma detasez si ma izolez de toti oamenii - indiferent de etnie - care sunt de sorginte infractionala. Sunt convins ca sunt foarte multe persoane de etnie roma care comit infractiuni, dar asta nu inseamna ca intram intr-o competitie cu majoritarii, care fura mai mult (...) iar daca e tigan, il scoate in relief si atragem atentia inc-o data si inc-o data...", a declarat luni, la Parlament, deutatul PSD, Madalin Voicu.
"Ma deranjeaza foarte tare, in schimb, ca seful statului are astfel de relatii cu astfel de oameni... sunt tras inapoi de aceste relatii imperialo-regalo-prezidentiale", a adaugat social-democratul.
Nicolae Paun: "Va luati de liderul nostru mondial si intergalactic?"
"M-am gandit sa intru in greva tiganeasca, dar nu merge, ca inseamna sa nu mananci, sa nu bei. Si am zis 'hai sa incercam cu japoneza asta', ca ne prinde mai bine", a glumit liderul Partidei Romilor, deputatul Nicolae Paun, cu privire la forma de protest adoptata.
"Eu zic ca am argumente foarte puternice care pot dovedi ca s-a creat un abuz impotriva lui Bercea Mondial. Daca e vorba de un lider mondial, ar trebui sa fie judecat de o curte internationala, ce sa caute un amarat de tribunal de la Slatina sa-l judece pe liderul nostru mondial. In primul rand ca el nici nu a fost de fata cand s-a comis fapta, era la o intalnire intergalactica. (...)
Noi suntem ca la Milano, ca la Inter, el este un fel de Messi pentru noi, dar avem rezerve. (...) Asta ma nemultumeste. Cum va luati voi de liderul nostru mondial si intergalactic?", a comentat ironic deputatul Nicolae Paun.
Nicolae Paun a explicat apoi, pe un ton serios, ca este nemultumit de modul in care presa generalizeaza atunci sunt prezentati membri ai minoritatii rome.
"Nemultumirea mea si a lui Madalin este ca, atunci cand vorbim de o persoana de orice etnie, fie ea si Bercea Mondial, este bine sa nu generalizam. Acest personaj pe noi nu ne onoreaza, de doua zile, excesiv, se vorbeste despre acest individ, de parca el ar reprezenta comunitatea romilor din Romania si de parca cineva are nevoie de opinia sau de parerile lui", a spus reprezentantul romilor in Parlament. "Cred ca aceasta forma de protest vine sa regleze si relatia dintre partide politice si lideri mai putini informali.
Vom discuta si cu partidele politice, sa incerce sa nu mai alimenteze astfel de persoane si sa le trimita apoi undeva catre zona noastra, a etniei. Sa si-i ia cu bunele si cu relele lor, sa si-i ia acasa la ei", a mai spus deputatul Nicolae Paun.
Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, cunoscut ca facand parte din lumea interlopa din Slatina, a fost arestat preventiv duminica, pentru 29 de zile, de magistratii Tribunalului Olt, acesta fiind cercetat intr-un dosar de tentativa la omor calificat, dupa ce, in noaptea de joi spre vineri, si-ar fi injunghiat unul dintre nepoti, Ionut Anghel, zis Mercedes.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Alianţa USL a pregătit eşafodul lui Cristian Achiţei
Elevii din comuna Roma vizitaţi de pompieri
DNA a emis ordonanţe de reţinere în cazul poliţiştilor de la Vama Albiţa
Sindicaliştii protestează din 28 februarie şi intră în grevă când Codul Muncii ajunge la promulgare
Traian Băsescu despre Bercea Mondial
constataţi că i-a folosit la ceva faptul că a fost botezat de fratele meu?
În Libia armata s-a solidarizat cu poporul
Gadhafi ar putea fi in drum spre Venezuela - Londra
O ştire neimportantă: ruşii au cucerit Găgăuzia!
Patriarhia Română îşi declină responsabilitatea în privinţa cercetării celor petrecute la Mănăstirea Petru Vodă
Caricatura zilei: Lustragiul Boc
Bancul zilei: Pretenţie de plată pentru… sex
Horoscop
Frisoane portocalii
Ioan Rotundu
Legea nu-i va apăra neapărat pe cei săraci, ci pe cei care muncesc bine
Care onoare vor ei s-o salveze?
Noutăţi de la Forumul Persoanelor Seropozitive
O nouă modificare în salarizarea celor cu studii pedagogice
Mai puzţin de 100 locuri de muncă la câteva mii de şomeri
Din toamnă întră îm aplicare noile tipuri de evaluare a elevilor
Vânzătorii ambulanţi de etnobotanice luaţi în colimator
Vicele Ghiorghiţă dă de lucru locatarilor de la bloc
„Paznicii firmelor” din Zona Industrială au fost arşi la crematoriu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog