Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6921
De la 07 Ianuarie 2003
122866988

Deputatul Gheorghe Coman, preşedinte PC Buzău, urmărit penal pentru luare de mită

  • el a fugit cu maşina in timpul flagrantului, dar a fost prins pe DN1, intre Buzău şi Ploieşti
  • 19 December 2013, 23:00
Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala penala fata de Gheorghe Coman, deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Buzau a partidului Conservator filiala Buzau, prins in flagrant luand mita. DNA sustine ca Gheorghe Coman i-a cerut spaga unui sef din cadrul Directiei Sanitar-Veterinara Buzau pentru a-l mentine pe acesta in functie. Angajatul Directiei Sanitar-Veterinare este si denuntator. Spaga ceruta de parlamentarul PC (fost PPDD) consta in bani si produse necesare pentru sedintele de partid.
Potrivit B1 Tv, Coman a fost prins in trafic pe DN1 intre Buzau si Ploiesti. Potrivit unor surse citate de Mediafax, el va fi dus la audieri la DNA Ploiesti. Procurorii nu il vor retine pe Coman, insa vor declansa procedura de solicitare catre Camera Deputatilor a incuviintarii arestarii preventive.
Conform surselor citate, flagrantul in cazul lui Coman a reusit in intregime, iar infractiunea de coruptie de care este acuzat acesta a fost surprinsa integral audio si video si in prezenta unor martori.
In acest context, procesul verbal de prindere in flagrant a fost legal constituit, astfel ca DNA poate cere arestarea deputatului.
DNA sustine ca parlamentarul Gheorghe Coman i-a cerut denuntatorului sa plateasca 3140 lei, jumatate din nota de plata a unei sedintei PC care a avut loc in 14 decembrie.
Potrivti DNA parlamentarul Gheorghe Coman i-a cerut denuntatorului sa plateasca 3140 lei, jumatate din nota de plata a unei sedintei PC care a avut loc in 14 decembrie. Coman a primit mita la 18 decembrie, atunci avind loc flagrantul realizat de procurori. DNA arata in comunicatul de presa ca parlamentarul PC a fugit cu autoturismul in momentul realizarii flagrantului.
Cine este Gheorghe Coman:
Actualul parlamentar este lacatus mecanic la baza si a lucrat intre 1988-1991 la firma MECON SA. Intre 1992 si 1997 a fost plecat din tara, potrivit CV-ului sau, intre 1998 si 2006 a fost angajat la SC FINCON CONSTRUCT, iar intre 2001 si 2012 a fost administrator la SC INTERCOMAN SRL Buzau, firma amendata in 2011 de Consiliul Concurentei pentru ca nu a furnizat documentele cerute de institutie.
Coman este deputat de Buzau. El a fost membru PP-DD pana in martie 2013, cand a trecut la Partidul Conservator.
Intr-un an de mandat, Gheorghe Coman nu a luat niciodata cuvintul in plen, cu exceptia depunerii juramintului.
Conform declaratiei de avere, Coman are 8 terenuri si o casa in judetul Buzau. Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii potrivit carora, in perioada noiembrie - decembrie 2013, folosindu-se de influenta conferita de functia de conducere detinuta in cadrul partidului din care face parte, invinuitul Coman Gheorghe a solicitat unui denuntator, persoana cu functie de conducere in Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Buzau, in schimbul mentinerii acestuia in functia publica respectiva (care la nivel politic "revenea" partidului respectiv), diverse servicii, precum si remiterea unor foloase materiale necuvenite.
Foloasele pretinse constau in asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor intalniri de lucru in cadrul respectivei formatiuni politice, ce urmau a fi organizate in municipiul Buzau.
In perioada 9 - 16 decembrie 2013, in acelasi context, invinuitul Coman Gheorghe i-a solicitat denuntatorului sa achite jumatate din contravaloarea notei de plata aferenta evenimentului organizat la data de 14 decembrie 2013, in municipiul Buzau, cu ocazia conferintei avand ca scop alegerea conducerii judetene a respectivei formatiuni politice (eveniment la care a si fost reinvestit in functia de presedinte), respectiv suma de 3.140 lei.
Aceasta suma a fost primita de invinuitul Coman Gheorghe la data de 18 decembrie 2013, in scopul mai sus mentionat, fiind surprins in flagrant de procurorii anticoruptie. La interventia procurorilor, invinuitul a fugit cu autoturismul in care se afla in momentul infractiunii flagrante, sustragandu-se urmaririi penale.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Prezervativele buclucaşe
Gastronomie: Sângerete afumat
Botoşani/Rădăruţi Prut: Un profesor a pierdut salariul colegilor la păcănele
Pompierii botoşăneni, locul II la concursul internaţional
45 tone de furaje distruse într-un incendiu la Stăuceni
Comunicat de presă APIA Botoşani
Doi botoșăneni au intrat în finala Concursului Premiile LSRS pentru Excelență Academică
Tudor Chirilă: Declar pierdută ţară
Orlando Balaș: România ridică-te!
Maria Grapini: Foarte mulţi malaezieni doresc să vină în România
Avocatul Poporului, Crişu Anastasiu, şi-a dat demisia
Consiliul Naţional Secuiesc cere primarilor să afişeze în locuri publice proclamaţia "Marelui marş al secuilor"
Procurorul general i-a scris lui Traian Băsescu sa nu promulge modificările la Codul Penal
Modificările legislative în problema conflictelor de interese, "pericol iminent" pentru fondurţle europene
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog