Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14825
De la 07 Ianuarie 2003
122874892

Deputatul Ţurcanu declarat infractor de către senatorul Câmpanu

  • 19 March 2009, 23:00
Senatorul liberal de Botoşani, Liviu Câmpanu are nişte conturi de reglat cu colegul său de partid, deputatul Florin Ţurcanu (foto). Referitor la declaraţiile făcute de „domnul F.Ţ.” precum că toate cheltuielile cu deplasarea la Congres ar fi suportate de el, senatorul are unele nelămuriri.
Sponsorizările se fac din profitul unei activităţi şi nu ştie ce activitate desfăşoară Ţurcanu în afară de cea de parlamentar. „Dacă acea activitate reuşeşte să-i aducă atâta profit încât să folosească drept sponsorizare cota de 2%, asta înseamnă că domnul F.Ţ. câştigă foarte mulţi bani. Indemnizaţia este undeva la 5.000 lei, iar eu personal nu-mi permit să fac sponsorizări din această activitate decât în cuantum de 2% cât prevede legea care se deduce din impozitul aferent venitului. Ceea ce mă duce cu gândul că veniturile sale vin fie din zona unor afaceri ilegal, fie de la cineva către Florin Ţurcanu ca el să-i folosească pentru deplasarea la Congres”, a precizat Liviu Câmpanu, întrebându-se dacă Florin Ţurcanu are atâţia bani, de ce nu îşi plăteşte datoriile?
Fiindcă, nu există zi lăsată de la Dumnezeu ca în sediul PNL să nu intre măcar doi oameni din acest judeţ care îl caută pe Florin Ţurcanu, cerând numărul de telefon sau adresa unde poate fi găsit pentru că trebuie să-şi plătească nişte datorii. Fără a mai pomeni de enormele datorii pe care le are la o serie de tipografii şi firme care i-au furnizat materiale de campanie. Totodată, senatorul liberal îşi pune întrebarea dacă declaraţia lui Florin Ţurcanu către Autoritatea Electorală Permanentă a fost adevărată sau un fals?
„Domnul Ţurcanu mai spune că este parlamentar al României la fel ca mine şi că avem aceleaşi drepturi şi aceleaşi obligaţii. Domnule Florin Ţurcanu, nu dezinformaţi oamenii, dumneavoastră sunteţi un infractor, iar eu sunt parlamentarul României. Nu trebuie să spun altceva decât că acum trei săptămâni a fost filmat votând în Parlamentul României cu două cartele pentru un proiect de lege. Acest comportament este o infracţiune pentru care trebuie să răspundă. PNL Botoşani a făcut o adresă la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pentru a se preciza dacă s-a luat vreo măsură disciplinară împotriva sa”, subliniază Câmpanu.
Acesta îl cataloghează pe Florin Ţurcanu drept infractor şi pentru ceea ce a făcut joia trecută în comuna Roma. „Aţi fost la mai mulţi agenţi economici pe care i-aţi ameninţat că dacă nu vor cumpăra pâine de la societatea dvs, le veţi trimite controale pe cap de la Garda Financiară, Protecţia Consumatorului. Aţi folosit numele primarului de Roma încercând să îi intimidaţi spunându-le că primarul este liberal şi nu le va mai da avize de funcţionare. În condiţiile în care primarul habar nu avea ce făceaţi dvs în Roma. Acest comportament nu este unul normal pentru un parlamentar de Botoşani, pentru un deputat care reprezintă comuna Roma în Parlament”, a mai adăugat senatorul.
În replică, deputatul Florin Ţurcan nu a infirmat că a votat la două mâini, dar a accentuat pe faptul că ameninţările nu au avut loc. „Chiar dacă se constată că s-a votat la două mâini, regulamentul intern nu spune că eşti un infractor. Întâi se dă o mustrare, apoi se poate da o suspendare de 15 zile. Îmi pare rău că domnul Câmpanu nu cunoaşte regulamentul, la al doilea mandat fiind. În ce priveşte acuzaţiile privind ameninţările nu au avut loc nici un fel de discuţii în acest sens cu comercianţii din Roma, unde merg de altfel foarte des”, a spus Florin Ţurcanu. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


La Piovra moare de invidie
Comunicat de presă
Horoscop
Vorbe spuse prea uşor
Insomniile lui Ţâbuleac
Vă propune un troc avantajos
10% dintre cazurile de la CEDO sunt împotriva României
Şi imigranţii din Brescia vor primi primă la naşterea copiilor
Românii din Balcani sunt parte integrantă a poporului român
Comunicat de presă CJSU
Şocant - Noul Cod Penal apără violatorii în grup şi violatorii de minori
Românul şi cumătra vulpe
Atmosfera de bălăcăreală şi scandaluri politice revine în forţă
prefectul este decis să îl cheme pe Liviu Câmpanu la judecată
Vama de la Rădăuţi Prut incită spiritele
Criza îi lasă pe botoşănenii de la case fără pubele
Concurs de folk la Botoşani
Poliţiştii au început vânătoarea elevilor chiulangii
Borş de urzici
Reclamaţii întemeiate la Spitalul municipal Dorohoi
Preţuri modificate la medicamente
Verificări ministeriale la repartizarea protezelor
Spitalele nu primesc bani mai mulţi ca-n 2008
Amenda lui Ţurcanu dată Primăriei Botoşani a fost ajustată de judecători
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog