Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24508
De la 07 Ianuarie 2003
122910157
Deşi ştiu că învăţătoarea Bianca Beşliu are dreptate

Cadrele didactice de la Şcoala Hudeşti tac spăşite. Generalul Hârtie, o hârtie vopsită roşu

  • Ioan Rotundu
  • 6 March 2019, 21:40
În 19 februarie am publicat articolul intitulat „Directorul Şcolii Hudeşti pune la cale o ticăloşie menită să distrugă cariera unei învăţătoare”, dezvăluind cum directorul şcolii, profesoara Mirela Apătăchioaie, ia decizii politice în interesul PSD, deşi prin statutul de cadru didactic îi este interzis să facă politică în şcoală şi să politizeze problemele administrative şi educaţionale ale şcolii.
În loc ca directorul să înţeleagă din cele scrise în articol că este pe cale de a încălca legea prin comiterea unui grav abuz dacă va reduce postul învăţătoarei Bianca Beşliu care are toate calificările necesare postului, ea a organizat de atunci cel puţin 3 şedinţe în care a folosit un limbaj inadecvat unui cadru didactic, dar menit să-i sperie pe toţi cei de faţă. Bineînţeles, cele mai multe vorbe grele i-au fost adresate învăţătoarei Bianca Beşliu, reproşându-i că s-a plâns la presă.
Celelalte cadre didactice de faţă au tăcut spăşite de teama ca directorul să nu le facă şi lor probleme, deşi ştiau foarte bine că dreptatea este de partea învăţătoarei pe cale să-şi piardă catedra în favoarea unei protejate a directorului.
Nu se putea organiza astfel de şedinţe ca numele meu să nu fie în centrul discuţiilor. O profesoară s-a exprimat c㠄dacă dădeam nişte bani lui Rotundu scria de bine despre noi”. Ştiu numele acelei profesoare, ştiu şi ce preocupări are, îi cunosc competenţa profesională. Aş putea s-o invit în faţa instanţei de judecată să spună de la cine am primit eu bani ca să scriu sau să nu scriu despre anumite evenimente sau fapte consumate.
Nu sunt procesoman şi nici nu mă cobor la nivelul suburban al unor pretinşi intelectuali. Dar îi recomand celei în cauză să-l întrebe pe primarul PSD al comunei Hudeşti, Viorel Atomei, pe care l-am lăudat pe merit în două reportaje la Lumea lu’ Rotundu, câţi bani mi-a dat? Să-l întrebe pe baronul PSD de Darabani, primar PSD de Conceşti, Costel Nazare, câţi bani mi-a dat ca să scriu sau să nu scriu despre afacerile sale murdare.
Să-i întrebe pe liberalii Costel Şoptică, şi el fost cadru didactic, acum senator , pe Verginel Gireadă, infractor cu patalama, fost deputat şi acum conducător de facto a Primăriei Mihai Eminescu, câţi bani mi-au dat pentru cele scrise despre ei.
Biata profesoară judecă lucrurile după capacitatea şi educaţia ei şi nu poate concepe că în societate sunt şi membri care s-au pus dezinteresat în slujba adevărului. I-aş recomanda acestei profesoare să citească măcar un volum din cele pe care eu le-am aşezat în raful Bibliotecii Naţionale a României dar îmi este teamă că ar fi peste putinţa ei de înţelegere.
Revenind la directorul Mirela Apătăchioaie,care, aşa cum am scris în articolul anterior, o vrea epurată din şcoală pe învăţătoarea Bianca Beşliu pentru că se apropie perioada când directorii de şcoli vor trebui să dea noi examene pentru funcţia deţinută iar învăţătoarea i-ar fi un concurent periculos, după cum afirmă unele cadre didactice care vor să rămână anonime.
Dar marea dramă a sistemului de învăţământ din Botoşani, şi nu numai, este că politizarea sistemului este atât de profundă încât şi cadrele didactice cinstite se tem să se opună abuzurilor evidente. Profesorii, învăţătorii cinstiţi ştiu că dacă spun lucrurilor pe nume vor fi supuşi terorii haitei de inspectori de la IŞJ Botoşani care vor veni în control pentru a căuta nod în papură. Dacă nu-l găsesc îl inventează şi tot îşi duc la îndeplinire ordinul politic primit.
La Şcoala Hudeşti, Mirela Apătăchioaie a ajuns director graţie fostului inspector general liberal Ada Macovei. Mai corect spus, Apătăchioaie a venit în PDL odată cu migrarea de la PSD a grupării condusă de Cătălin Buhăianu. Buhăianu a ajuns deputat PDL iar cei care l-au urmat au primit de la preşedintele PDL de atunci, Cătălin Flutur, funcţii cu titlu de recompensă. Când Macovei a fost schimbată din funcţie cu Mihaela Huncă, Apătăchioaie a virat din nou spre PSD şi a rămas pe post.
Huncă a ajuns deputat PSD, s-a clănţănit cu nevasta şoferului Doina Federovici, aşa că a migrat la Pro România lui Victor Ponta. Însă Huncă a avut grijă ca locul său de inspector general al IŞJ Botoşani să fie luat de un om de încredere. Cine putea fi un astfel de urmaş decât tot un profesor de fizică. Aşa a ajuns Gabriel Hârtie (foto) inspector general. Din nefericire pentru cadrele didactice şi elevii din şcoli, Hârtie nu-i decât o hârtie roşie. Omul n-are nicio ascendenţă asupra directorilor de şcoli. Execută doar ordinile primite de la partid. Acum, de la PSD.
Generalul Hârtie cunoaşte în detaliu cazul învăţătoarei de la Hudeşti dar n-a mişcat un deget să iasă adevărul la suprafaţă. Nici nu va mişca pentru că răfuiala cu Bianca Beşliu este una ordonată de PSD. Trebuie pedepsit soţul său care a trădat interesele locale ale PSD. De laşitate dau dovadă şi liderii de sindicat. Ei au gura mare când este vorba de majorat salariile dar când trebuie să-i apere pe cei pedepsiţi pe nedrept, se ascund sub birou.
În ce-o priveşte pe Mirela Apătăchioaie o informez că nu de la Bianca sau soţul acesteia am eu informaţiile. Pe ei nu i-am întâlnit niciodată. Le am de la cei care ştiu că în carierea mea de peste 25 de ani de jurnalist nu mi-am divulgat niciodată sursele şi nici nu mă tem de umbra mea ca să fiu laş şi să nu scriu adevărul. Sunt mulţi şi au avut funcţii grele cei care şi-au pierdut privilegiile primite pe nedrept în urma celor scrise de mine. De ameninţări nu duc lipsă, dar nici nu mă sperii.
Iar ca Apătăchioaie să doarmă liniştită o informez că dispun şi de o secvenţă vocală înr5egistrată la una din celebrele sale şedinţe. Un aşa limbaj colorat nu-mi este dat să-l aud nici pe la periferia Botoşaniului.
Mai am o răfuială! Am fost sunat de o persoană care s-a recomandat a fi din familia Biancăi şi care m-a luat la rost de ce am scris acel articol pentru că i-am făcut rău fetei. Am scris şi voi continua să scriu despre toate faptele reprobabile, indiferent cine le-a comis, dacă ele sunt de interes public. Iar cazul de la Hudeşti nu numai că este de interes public, dar pune în evidenţă cât de grav este afectat sistemul de învăţământ botoşănean de politizarea făcută de PSD.
Oameni buni, dacă mai aveţi un dram de minte gândiţi-vă la cei care vor suferi în viitor de starea actuală din învăţământul botoşănean. Ei sunt copii voştri. În joc este viitorul lor. Luaţi exemplu de la acel părinte de la Iaşi care a postat pe Facebook dovada incompetenţei învăţătorului copilului său de clasa a II-a. Un învăţător ajuns la vârsta de 60 de ani, perimat, mucegăit în educaţia pedagogică a bolşevicului Macarenko, incapabil să filtreze greşelile tipărite într-un manual şcolar conceput de nişte incompetenţi dar cu pile la Ministerul Educaţiei.
Nu este departe vremea când competenţa va reveni în şcoli ca etalon valoric al muncii celor de la catedră iar actualii politruci puşi directori de PSD numai pentru că sunt supuşi partidului nu vor mai fi nici om de serviciu.
Laşitatea voastră de acum dăunează grav educaţiei elevilor. Cer curaj, ce spirit de sacrificiu, ce valori să-şi însuşească pentru viaţă copiii de la voi când vă văd tremurând în faţa unui director despre care ştie tot satul că dacă n-ar fi fost cu PSD-ul n-ar fi primit funcţia?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


BVancul săptămânii: Răzbunare perversă
Horoscopul săptămânii 4 - 10.03.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 1.03.2019
Lumea lu Rotunu: Salba de sate
Botoşănenii au fost din nou batjocoriţi de consilierii PSD
Ioan Rotundu
MFP continuă si în luna martie emisiunile de titluri de stat pentru populaţie
Britanicii încep să se trezească la realitate.
Fără niciun pic de milă, Statele Unite le arată cum va fi viața lor după Brexit
Ultimatum pentru PSD. Dacă nu abrogă contrareforma din justiție,
va fi exclus din familia europeană
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 8.03.2019
Mesajul directorului Sanatoriului Podriga: Corupţia poate fi învinsă!
Ioan Rotundu
Ministrul Cuc vine la Botoşani pentru a ne oferi noi cucuri
Ioan Rotundu
"Contribuabilii persoane juridice sunt invitaţi la sediile ANAF pentru a fi informaţi cu privire la schemele de ajutor de stat
Cuc a venit la Botoşani pentru a ne aminti de spusele sale de acum doi ani
Ioan Rotundu
Felicitare de 8 Martie din partea CLM şi Primăria Botoşami
Cartierul Luizoaia, cartierul sufocat de gunoaie şi ciuruit de izvoare
Ioan Rotundu
Președintele Parlamentului European îi scrie ministrului Ciamba:
Kovesi este candidatul PE pentru șefia Parchetului European. Are toate calitățile pentru a face o treabă excelentă
LLumea lu' Rotundu: Cu primarul după mine
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog