Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1919
De la 07 Ianuarie 2003
122887568

Din nou se pune problema schimbării manualelor şcolare

  • 3 September 2010, 23:00
Cadrele didactice au fost informate că schimbarea manualelor şcolare nu se va face decât „la capătul unui demers coerent şi ştiinţific”. De la Ministerul Educaţiei a fost transmis ieri un comunicat prin care se informează că prima întrunire a Consiliului pentru Curriculum a avut deja loc, ieri.
„Modernizarea curriculumului naţional nu se va face în pripă. Primul pas este elaborarea unui cadru de referinţă curricular, adică a unui document care va prezenta foarte clar care trebuie să fie nivelul elevului român în funcţie de fiecare ciclu de şcolarizare pe care-l traversează. Acest cadru de referinţă va fi supus dezbaterii publice deoarece pregătirea elevilor noştri este o opţiune a societăţii româneşti”, se arată în comunicatul MS.
De la minister li s-au transmis cadrelor didactice asigurări că doar după ce etapele iniţiale vor fi parcurse se va trece la faza de proiectare şi implementare a curriculumului naţional. „Etapele finale presupun elaborarea programelor cadru şi a programelor şcolare. Manualele şcolare sunt ultima parte din construcţia acestui curriculum, iar ele trebuie să urmeze programa şcolară. Vom avea alte manuale şcolare la capătul unui demers coerent şi ştiinţific”, se mai precizează în comunicat.
Multe cadre didactice privesc însă cu scepticism acest demers. „Modernizarea curicumului era necesară. Ca intenţie este un lucru bun. Însă am motive să mă îndoiesc de rezultatul final. Până acum, în învăţământ mai mult s-a stricat ce a fost bun decât s-a îndreptat ce a fost greşit”, consideră profesorul Dan Dunărinţu. Atât cadrele didactice, cât mai ales asociaţiile de părinţi, au afirmat, cu numeroase prilejuri, că schimbarea programelor şcolare, a manualelor, este una dintre nevoile învăţământului românesc. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Cu un ochi la robinet şi cu unul la fântână
Bani pentru podul de pe râul Buhai, la ieşirea din Dorohoi
De ce ţine Ţâbuleac cu Guvernulk Boc?”
se întreabă retoric şeful liberalilor botoşăneni
Femeie atacată în scara blocului
Profesorii sunt puşi să facă şi munca oamenilor de serviciu
Asistenţii medicali sunt tot mai mut ademeniţi în străinătate
Directorii de şcoli aşteaptă sprijinul IŞJ
Bancul zilei: Bătrâneţe
Beleca – stafia portocalie din DSP
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog