Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23210
De la 07 Ianuarie 2003
122908859

Din puţul gândirii preşedintelui Ţurcanu

  • 5 March 2013, 23:00
"Vrem să facem conectarea pe exterior ca să le dăm apă celor care au plătit, iar celor care nu plătesc să nu le mai dăm. Dar trebuie să vină şi oamenii cu nişte bani, pentru că nu putem face pe banii societăţii, pentru că nu avem de unde. Facem contorizare ca la gaz sau lumină, iar cel care nu plăteşte îl debranşăm, ca să nu mai sufere altul. În situaţia în care cei fără datorii au apa întreruptă, în contract spune clar că în zilele cât au avut apa întreruptă să nu le mai încasez, adică să primească trei zile apă gratuită. Eu nu îmi doresc să le întrerup apa, dar îmi doresc să scot societatea din necazuri", este declaraţia lui Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, difuzată de site-ul ştiri.botoşani.ro
Este o declaraţie ambiguă, cu multe necunoscute. Ţurcanu susţine că o contorizare exterioară a consumului de apă la nivelul unei scări de bloc s-ar ridica la suma de 6.000 lei, urmând ca locatarii să suporte 60% din cost, adică 3.500 lei. Dacă avem în vedere că pe o scară sunt în medie 20 de apartamente, ar ajunge cam 175 lei de familie, ceea ce ar fi suportabil.
Numai că preşedintele Ţurcanu nu ne garantează şi faptul că în situaţia unui datornic sau doi pe scară, ceilalţi nu vor avea întreruptă furnizarea apei. El ne spune doar că în caz de întrerupere a apei vom avea consum gratuit pe aceeaşi durată de timp cât a fost apa întreruptă.
Cum se va putea ţine o astfel de evidenţă? Când apa va curge în chiuveta din casă, contorul se va învârti şi va încasa consumul. Eu vreau ca în cazul contorizării exterioare apartamentului şi sunt cu plata la zi să nu mi se întrerupă apa că n-a plătit vecinul. Opri tocmai asta nu ne garantează preşedintele. Noi zicem să-şi pun pofta-n cui cu contorizarea exterioară şi să nu mai facă aranjamente cu anumite firme de profil că le creează front de lucru că nu ne vom lăsa fraieriţi. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Despre însurătoare
Gastronomie: Supă cremă de dovlecei
Botoşani: Nume grele în spatele afacerii Linia 10
Funcţionarii CE au frică de greci
Ministrul PSD Constantin Nita s-a răfuit dur cu liberalul Klaus Iohannis
Emirul Qatarului s-a prins în plasa darului grecesc
Fără cârpaci, domnule Ţurcanu?
Ioan Rotundu
Concursuri cu şefie dedicată
IŞJ: După trecerea Abramburicăi, la Botoşani s-a instalat haosul
Cristian Roman s-a luat de ministrul Sănătăţii
Generala Huncă se duce la Bucureşti să bată la uşi închise
Lista elevilor botoşăneni calificaţi la fazele naţionale ale olimpiadelor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog